Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Toscana - sfaturi speciale


Recommended Posts

  • Administrators

Pentru cine a fost in Toscana, acest subiect poate fi un cald si intens remember. Pentru ca Toscana este poate cea mai frumoasa zona a Italiei - si cea mai sofisticata. Iar amintirile nu pot fi decat pe masura.

 

Iar pentru cine nu a fost inca in Toscana, poate fi inceputul unui vis si poate chiar o sugestie de calatorie.

 

As vrea deci sa o revad iar insa de data asta sunt in cautare de sfaturi si locuri speciale.

 

deci sa ne consultam:

 

- a stat careva in Zona Chianti? UNde?

- a vazut cineva San Gimignano - unde ati sta acolo?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Noi am stat in Florenta, am inchiriat un apartament. De acolo am vizitat Pisa, Siena, San Gimignano, Forte dei Marmi (parca asa ii zice, o statiune pe malul marii). Am ajuns si la Collodi, e satul in care s-a nascut autorul lui Pinocchio si s-a construit acolo un mic parc de atractii, pentru copiii mici e destul de interesant. San Gimignano e pitoresc, dar mi se pare suficient de vizitat intr-o dupa-amiaza. Eu acolo am mincat cea mai buna bruschetta din viata mea. Cum pe artera principala restaurantele erau full, ne-am bagat pe niste stradute si am ajuns la o bruschetteria, mica, parca era facuta in gradina cuiva. Avea doar 3-4 mese, dar un meniu fantastic de bogat, toate soiurile de bruschetta, si dulci, si sarate si amestecate. Eu am luat una cu brinza si jambon de parma. Sotul meu, cu brinza gorgonzola (parca), pere si miere, delicioasa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana tu poti sa iti dai doctoratul in "vacante toscane" [pk]  cind mai ma intreaba si pe mine unul sau altul de Toscana mereu dau linkuri din blogul tau . [flo2] 

 

Redactor super cazarea in palat, si ca distante intre orase e perfecta.

Insa, inafara de hotelurile astea in palate exista si varianta "taraneasca" in agriturism . Eu una as prefera agriturismul pentru ca aici pe linga ca esti in aer curat ( si la palat esti), seara te aduni de pe drumuri si chiar te odihnesti dar esti si rasfatat cu mincare adevarata, retete traditionale, preturi mici in general si calitate mai mult decit superioara.

Gasesti agriturism pe booking dar si pe pagina asta speciala http://www.agriturismo.it/it/agriturismi/toscana

 

* mai exista o varianta, alegi satul unde vrei sa stai ( cu google earth in fata si cu poze facute de altii :-.) ) apoi intri pe net si cauti numele satului+pro loco . Pe paginile proloco ale fiecarui sat /localitate gasesti informatii despre ce se poate vizita ( nu numai ce e foarte cunoscut ), locuri de cazare, mincare, produse tipice si datele cind sunt anumite tirguri locale ( sagre) . In perioada cu sagre cazarea e mai scumpa si gasesti mai greu loc ca vin oameni special pentru ele insa daca esti aproape, in zona, merita caci poti gasi produse locale care nu se fac decit cu acea ocazie. Tot de aici aflii si daca se organizeaza degustari de vinuri, vizite cu ghid .. ( cred ca sunt toate in italiana dar daca pui linkul aici iti traduc)

 

 

Marox mai ales pentru cine vine prima oara in Toscana varianta ta este cea mai buna, comoda si practica [pk]

 

 In Toscana prin zona unde a fost Roxana nu pierdeti din meniu tot ce este cu faina de castane ( sau marroni) in zona asta Siena dar si mai jos Grosseto  tot ce este cu cinghiale ( mistret) ragu pentru paste, felul doi adica carne cu sos diverse retete... si vinul casei care in toate variantele este absolut minunat si mereu cel mai ieftin. Si evident aproape de mare tot ce este cu peste ,. fructe de mare pe la Livorno /Pisa  supa lor de peste cacciucco care nu e zeama ca supa de la noi ci pesti si fructe de mare in sos .

Daca va ofera platou de mezeluri si brinzeturi nu este de pierdut nici el, in general un platou de o portie merge pentru doi [soricel] . Si daca mai vreti puteti sa mai comandati unul :-))

Bruschette care in toscana se numesc crostini sau crostoni ( daca sunt mai mari) si care nu trebuie ocolite sunt cele clasice, traditionale cu ulei toscan ( si rosii  sau nu) si cele cu pateu de ficat care insa la ei se face altfel decit la noi, e mai grosolan si are alte condimente.. daca va nimeriti in anotimp mai rece merg si cele cu lardo di Colonnata ( e slanina lor care are alt gust decit slanina de la noi, are alte condimente si alt mod de preparare ).

Daca va place burta ca si gust nu o ocoliti nici pe ea din meniuri, exista chiar restaurante specializate si chiar vinzatori ambulanti ( chioscuri speciale sau rulote, nu stau cu cazanul pe trotuar :-) ) se numesc trippai ( de la  burta = trippa) in Toscana si in general in Italia se pregateste diferit decit la noi seamana mai mult cu tuzlamaua si nu au nici cea mai mica legatura cu ciorba de burta.

 

 

imi pare rau ca nu pot recomanda cazare, noi stam la camping si in zona cu marea (mai la sud de Livorno si la Albinia) sau pe insule ( Giglio, Elba ) .

 

Daca stati mai mult, daca vreti sa vizitati si o zona splendida ca si peisaj, exista un tren ( treno di Dante ) care leaga Florenta de Ravenna . Bucata Florenta Faenza este insa cea mai frumoasa, cazare in sate linistite, aer curat si mincare buna ( doar se impleteste toscana cu emilia romagna ).. De ce trenul lui Dante pentru ca el s-a nascut la Florenta si mormintul lui e la Ravenna.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mirela, zic si eu ca si Crista ([pup]), localizarea vilei e foarte buna!!

 

Crista... tu stii cat imi place Italia. si nu numai tu :))))

 

da, si San Gimignano, si Volterra sunt de vazut in cate o zi. eu recomand cu caldura si partea de nord a provinciei Lucca - Castelnuovo di Garfagnana - unde a fost prefect Ariosto - si unde se mananca o zuppa di cavolo nero exceptionala. si nu numai [:)]

 

Lucca iara nu este un oras de ratat, centrul vechi inconjurat de ziduri (pe care se poate merge, e si o pista de bibiclete), pietonal, cu multime de restaurante si gelaterii.

 

si pe sosea de la Lucca inspre Barga (sat care merita vazut, macar pentru Domul din secolul XII) vedeti Ponte della Maddalena (original se pare numit Ponte del Diavolo)

post-4118-0-39757000-1441086989_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

vai, a propos de crostini toscani - daca ajungeti in Lucca va recomand restaurantul nostru preferat : Bucca di San Antonio - cu cele mai bune crostini de pe lumea asta. zic si eu, cu apa in gura :)))))

 

si ce, cred eu, e foarte interesant - este ca in orice satuc te-ai caza (chiar si in cele mai ne-cunoscute, sa zicem) - gasesti restaurante bune, vin exceptional, lucruri de vazut...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...