Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Toamna se numara bobocii de pinguin


Recommended Posts

Succes tututor pinguinilor care incep maine scoala  [pk]

 

Noi ne-am saturat deja de scoala, mai sunt 3 sapt.pana la vacanta...cum maine e liber la scoala, lucrez si eu de-acasa.

 

Marcia e inca trista din cauza verisoarei; vorbesc cate 2 ore seara pe skype. Si nepoata e trista, a spus ca s-a simtit ft bine aici, ca sunt o super matusa  [:I] si ca ar veni oricand cu placere inapoi. I-am spus sa invete bine (ea vrea sa dea la medicina) si poate o aduc aici sa studieze. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 721
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Vinetele, gogosarii sau kapia, daca sunt foarte bine copti, indulcesc zacusca. As adauga si eu cantitate suplimentara si as mai fierbe separat zacusca deja facuta, sucul de rosii cand scade mai mult se caramelizeaza si indulceste.

Aceeasi problema o am si eu cu rosiile la zacusca, le gasesc prea acre.

Am facut cateva borcane de zacusca sapt. trecuta, am dat si de pomana, se termina cu spor.

 

Laura, bine ati revenit din vacanta, cu bateriile incarcate.

 

Bafta in noul an scolar romanesc tuturor puilor!

 

Aici de 2 zile s-a racorit si ploua, mi se pare un pic ciudat sa nu mai stam toata ziua pe afara, pe la piscina. Tre sa recapitulez activitatile indoor cu cel mic, ca altfel face numai prostii nazdravanii.

 

Rest de duminica placuta si sa aveti o saptamana plina si frumoasa!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna de dimineata mea superba de vara tarzie,

 

A plouat azi noapte si acum e totul ud, soare si racoare ...

 

Fleur, ai dreptate cu rosiile care caramelizeaza ...am fiert ieri zacusca, la foc foarte mic, cred ca vreo 6 ore. De dimineata nu mai era asa acra ...parca tot are un plus, sau poate mi se pare mie ...barbatul a zis ca e perfecta.

Pentru prima data nu mi s-a parut greu de facut ...pentru ca am facut fix din 2 vinete, 5 ardei rosii, 3 cepe si 2 conserve de rosii taiate bucatele ...mi-au iesit 4 borcane destul de mari ...incredibil ce spornica mi se pare. O sa dau si eu 2 borcane de pomana ca lui tata tare-i mai placea zacusca.

 

Spun si eu ca Letitia, la ce naiba coace lumea in Romania sute de kg de ardei si vinete ca fac pariu ca acum se gasesc tot anul. Or fi ele mai scumpe, dar la 2 vinete si 5 ardei cata economie s-o face ? Strumphi, tu de ce ai facut atatea borcane deodata ?  nu e greu ?

 

Ah, si mai am o problema ...ca si anul trecut, imi pare ca e cam lichida ...desi am fiert la ea atat ...parca aia cumparata e mai pastoasa. Mi-e ca nu tine in camara, eu am bagat borcanele la frigider.

 

Frumos e calul ala al Marciei ...si Marcia desigur.

 

In alta ordine de idei, baietii mei sunt la al doilea meci de soccer ...nici nu m-am mai dus, pierdem sigur. Noi fetele ne pregatim de shopping ...trebuie sa ii iau Flaviei ceva de toamna, cu maneca si pantaloni lungi.

 

Aseara copiii mi-au spus, amandoi, ca ajung la pubertate ...pe Flavia cica uneori o ustura sanii si Alex a avut de doua ori "wet dreams" ...pareau ca isi spusesera inainte unul altuia si aseara au decis sa imi spuna si mie ...interesant cum nu au nici o jena unul fata de altul, inca defileaza in pielea goala fara jena ...le tot spun eu ca nu e frumos dar nu par a avea o problema.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Viviana, sa va fie de bine aerul de munte si soarele de vara tarzie!

 

Back la zacusca. Nu c-as fi mare experta. Cred ca lumea face mai multa in plin sezon ca atunci, intr-adevar, legumele locale sunt cele mai bune. Si chiar conteaza mult calitatea legumelor la gustul final. M-am hotarat si eu sa mai iau vinete si kapia acum cand sunt ieftine si ff . bune. Bineinteles ca se gasesc si aici de toate tot timpul anului, dar 1. sunt mai scumpe, 2. nu au acelasi gust (chit ca vin din tari insorite tot anu, Chile, SUA, etc. , produsele locale sunt cele mai bune).

Ref. la sterilizare, anul asta am incalzit borcanele la cuptor apoi am turnat zacusca fierbinete in borcane si le-am lasat iar la cuptor, 30 de min la 150 grade. Apoi ca o lasa ce sunt, le-am bagat la frigider ha ha ha . Dar, cand le-am desfacut am observat ca se facuse vid ca la conservele din comert. Deci cred ca s-au sterilizat si ar fi tinut si in dulap/camara. De fapt am lasat un borcan de proba in dulap. Va spun daca i buna cand il desfac.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In vara asta vinetele au fost in piata 1,50 lei. La iarna vor fi cam 9-10 lei.

Una e sa iei, vinete, vara din piata, naturale, fara seminte, cultivate pe langa casa taranului si alta e sa cumperi iarna vinete crescute in solarii in Olanda.

 

rosiile din piata de vara au gust de.... rosie. Alea din supermarket de plastic.

La fel pentru toate legumele.

Mie imi place sa mananc bun si sanatos. De cate ori o sa am chef cred ca o sa fac conserve chiar daca soru-mea mi-a zis ca-s dusa!

 

Am deja 20 de kg vinete coapte pe gratar de carbune in congelator + ardeii aferenti.

Saptamana viitoare am de gand sa fac suc de rosii, bulion si poate ketchup.

Asa ca le fac naturale, nu pun in ele zahar sau conservanti.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...