Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Mai punem ceva pe iarna?


Recommended Posts

Am nevoie de ajutor de la gospodine.

 

Caut o reteta de legume la borcan, pt iarna; ardei capia, morcov, telina si patrunjel (radacini) macinate si puse doar cu sare, in borcane cu capac de plastic. 

Nu stiu cantitatile si nu stiu cate zile de tin la aer (stiu ca se prepara intr un recipient incapator si se pune parca o lingura sare dura / kg legume tocate ?) , 2-3 zile se invart si gata, se pun la borcane.

Nu se pun borcanele in apa calda / nu se tin pe foc.

Legumele tin asa si 2 ani fara probleme, dar nu stiu cantitatile si detaliile importante.

Tot asa se pun si ardei capia + gogosari, cu sare si atat (nici reteta asta nu o stiu). Am incercat sa caut pe net dar am gasit altceva.

 

Va multumesc [flo]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Iti multumesc foarte frumos !!! [flo] [flo] [flo]

Nu ai idee ce bucurie mi-ai facut , multumesc mult-mult !  [flo2]

Cu mare placere. 

Ce imi aduc eu aminte ca mirosea tare bine in bucatarie cind facea mama si noi tot gustam cind treceam pe linga lighean, si era tare sarat. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu mai am cateva borcane, si legumix si ardei, de anul trecut, acum as vrea tare mult sa pun si eu.

Da, amestecurile sunt sarate si dau o culoare ciorbelor si tocanitelor si un gust tare bun. Nu pun nimic alteva pt iarna, dar asa ceva as vrea tare mult sa mai am.

 

De cateva saptamani tot zic ca incerc si un gem de fructe cu fructoza, dar efectiv nu apuc  [smulgpar]

In copilarie, bunica mea de la Bistrita ma astepta cu gem de mere-pere-prune-piersici. Am avut cateva incercari de a lungul anilor, dar nu se compara cu ce mancam pe vremuri (nimic nu aduce inapoi savoarea copilariei, de fapt :-).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ce amintiri mi-ai trezit cu zarzavatul, pentru citeva secunde am simtit mirosul din bucataria de acasa, 

In 'Cartea cartilor' (a alta carte veche de bucate pe care o am de la soacra mea) am gasit si gem asortat. 

Sa stii ca asta era reteta originala, dar bunica nu isi permitea sa puna si struguri :-) Cateodata nu punea nici piersici, dar oricum ar fi fost, era perfect !

 

Multumesc, ce dubla surpriza de la tine  [il]  [il]

 

Edit: desupra la borcane, cred ca punea un varf cutit de salicil si lasa borcanele la loc cald 2-3 zile, dupa care le punea in camara si gata.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cumpar si tai la robot radacinoasele de ciorba (morcor+telina+pastirnac) le pun in pungute si le dau la congelator, Separat gata taiate si congelate gasesc ardei si ceapa.

Am si asa in congelator, iar ideea cu ceapa tocata si congelata am furat o de la tine acu multi ani [flo] foarte buna ideea , multumesc !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...