valentinag Postat Septembrie 7, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2021 Viviana, le poti taia in jumatate si congela, sunt bune iarna la prajituri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silvi8 Postat Septembrie 7, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2021 viviana, o sa caut acasa sa iti dau o reteta foarte buna de prajitura cu prune. pune la congelator, jumatati. poti face si compot. noi avem un prun in gradina, plantat de C cand avea vreo 3 ani. anul asta e plin de prune dar nu sunt inca coapte bine. mie imi plac asa mai verzulii dar pentru compot o sa mai asteptam putin. eu in ultima zi de concediu am copt 10 kg de ardei capia si i-am pus in borcanele - 16 buc mici. am facut si 24 borcane gogosari in otet - tot 10 kg. o sa mai fac o tura de gogosari combinati cu conopida.soacra pune muraturi, varza , pepeni si ne-a facut gemuri de tot felul. la noi e pacat sa nu facem diverse ca avem in gradina legume si fructe de tot felul Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Septembrie 7, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2021 O sa le congelez. Astept reteta de prajituri.Barbata-miu ma bate la cap cu galustele cu prune. Nu am facut niciodata, sunt laborioase si nu ma bag. Noi facem si sos de prune pentru friptura de iepure sau rata. Si vreau sa am cateva si pentru asta. === Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Septembrie 7, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2021 (editat) Eu tot imi propun sa fac reteta asta, in loc de cartofi brinza de vaci: https://savoriurbane.com/galuste-cu-prune-din-aluat-cu-branza-de-vaci-fara-cartofi-foarte-pufoase/ Sau 'Cobbler'https://www.bbcgoodfood.com/recipes/plum-apple-cobbler Editat de Septembrie 7, 2021 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elkia Postat Septembrie 8, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 8, 2021 Eu tot imi propun sa fac reteta asta, in loc de cartofi brinza de vaci: https://savoriurbane.com/galuste-cu-prune-din-aluat-cu-branza-de-vaci-fara-cartofi-foarte-pufoase/ Sau 'Cobbler' https://www.bbcgoodfood.com/recipes/plum-apple-cobbler Ab, acu vreo 12 ani am descoperit rețeta de găluște cu prune, varianta cu brânza de vaci, intr- o revista germana. daca varianta cu cartofi nu m- a mobilizat, asta cu brânza de vaci a fac anual de mai multe ori. nu sunt acasa dar din amintiri le fac așa 500 G de brânza ( eu folosesc quark )100 G pesmet 50 unt200 faina4 oua . Esențe sare . o las 30 minute împăturesc pune-le și le fierb in apa multă . Vreo 10 minute . le iau, le pun pe un șervețel și apoi le dus prin biscuite mărit prăjit in unt . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Septembrie 8, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 8, 2021 Eu asta fac cu aluat din comerț. Foarte ușor se face.super ușor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Septembrie 9, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 9, 2021 Reteta aia de pe "Savori urbane" e cu brinza de vaci,Am cumparat azi tot ce imi trebuie si vreau sa o incerc simbata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Septembrie 10, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 10, 2021 Reteta aia de pe "Savori urbane" e cu brinza de vaci,Am cumparat azi tot ce imi trebuie si vreau sa o incerc simbata. Sa stii ca si eu o incerc sambata si abia astept Multumesc pentru reteta ! [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Septembrie 10, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 10, 2021 (editat) O sa le congelez. Astept reteta de prajituri.Barbata-miu ma bate la cap cu galustele cu prune. Nu am facut niciodata, sunt laborioase si nu ma bag. Noi facem si sos de prune pentru friptura de iepure sau rata. Si vreau sa am cateva si pentru asta. === Cea mai buna tarta cu prune pe care o fac e de la Savori Urbane! Far breton aux prunes. Cred ca am facut aceasta tarta de 8 ori toamna trecuta, si probabil incep iar de sambata cand voi merge la ferma dupa mere si prune.Am uitat sa spun ca eu pun doar 500 ml de lapte, mi se pare prea mult 600, dar aceasta tarta are o finete deosebita. Editat de Septembrie 10, 2021 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Septembrie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 12, 2021 (editat) Sa stii ca si eu o incerc sambata si abia astept Multumesc pentru reteta ! [flo]Am facut azi, foarte bune si usor de facut.Eu am avut prune mari si am pus 2 sferturi suprapuse.Data viitoare fac cu caise. Editat de Septembrie 12, 2021 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.