andacos Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Hmmm ...acum vad ca voi o puneti sa scada la cuptor, pe cand eu am tinut-o la foc mic pe aragaz ...poate la cuptor scade mai mult.Nu cred...singura diferenta dintre cele doua metode este ca pe aragaz trebuie sa mesteci des ca se lipeste,la cuptor,nu. Nici eu nu mai fac pentru iarna,fac citeva borcane,scazuta pe aragaz si atit.Eu fac zacusca doar cu vinete(reteta traditionala)si doar cu rosii.Nu m-a incintat absolut niciun alt fel de zacusca pina acum. [balo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 aoleu, voi va amintiti o discutie mai veche, de la nu's ce subiect, in care cineva stabilit intr-o tara straina, dorind sa-si ospateze musafirii cu preparate specific romanesti, le-a oferit zacusca ? si cum unul dintre musafiri a avut o reactie neasteptata si a refuzat categoric sa guste, din cauza faptului ca a asociat aspectul zacustii cu altceva ?[:-)))] [:-)))] [:-)))]Da retin... din pacate nu stiu cum s-ar putea schimba ceva la aces capitol. Poate fi o provocare oricand pentru cine consuma pentru prima data. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 aoleu, voi va amintiti o discutie mai veche, de la nu's ce subiect, in care cineva stabilit intr-o tara straina, dorind sa-si ospateze musafirii cu preparate specific romanesti, le-a oferit zacusca ? si cum unul dintre musafiri a avut o reactie neasteptata si a refuzat categoric sa guste, din cauza faptului ca a asociat aspectul zacustii cu altceva ?[:-)))] [:-)))] [:-)))]Da retin... din pacate nu stiu cum s-ar putea schimba ceva la aces capitol. Poate fi o provocare oricand pentru cine consuma pentru prima data. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carolinah Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Corina, da, exista si de fasole, eu n-am mancat de cand eram copil insa. E aici pe DC o reteta: http://www.supereva.ro/info.asp?id=7499 , dar eu voiam una incercata si 'laudata'. Nici noi n-am scazut niciodata zacusca la cuptor si e un chin sa stai langa ea la foc, sare ca naiba si murdareste tot. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Si care ma gandeam ca numai eu am problema cu saritul peste tot. Am luat un fel de wok, de la un magazin arab, arata ca un ceaun. Nu mi se lipeste deloc in ea, o las la fc mic, si se fc singurica la foc lent! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jullia Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 aoleu, voi va amintiti o discutie mai veche, de la nu's ce subiect, in care cineva stabilit intr-o tara straina, dorind sa-si ospateze musafirii cu preparate specific romanesti, le-a oferit zacusca ? si cum unul dintre musafiri a avut o reactie neasteptata si a refuzat categoric sa guste, din cauza faptului ca a asociat aspectul zacustii cu altceva ?[:-)))] [:-)))] [:-)))] Da, eu am patit asta. :) De atunci sunt relativ mai prudenta cand ofer cuiva ceva de mancare, mai ales daca e strain, dar nu numai. Alta din seria similara am patit-o de curand, cand a venit o prietena la noi si am servit-o cu pateu de ficat de pui facut atunci in casa. Prefer sa fac eu pateurile pentru copii, ca le plac si decat sa iau mistere chimice din comert, mai bine asa. Dar rezultatul e groaznic ca aspect si textura, mai ales cand e asa mult in oala ! Daca il vezi in doza metalica, cu eticheta pe el si cu o consistenta pastoasa fina si cand stii ca E CUMPARAT, gata, are autoritate si e mancabil, cu turma aia de E-uri pe eticheta, cel putin e conservat, orice ar fi, dar asa... la liber si la kilogram, e greu de acceptat, cred .... [:-)))] [:-)))] [:-)))] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Da, eu am patit asta. :) De atunci sunt relativ mai prudenta cand ofer cuiva ceva de mancare, mai ales daca e strain, dar nu numai. Alta din seria similara am patit-o de curand, cand a venit o prietena la noi si am servit-o cu pateu de ficat de pui facut atunci in casa. Prefer sa fac eu pateurile pentru copii, ca le plac si decat sa iau mistere chimice din comert, mai bine asa. Dar rezultatul e groaznic ca aspect si textura, mai ales cand e asa mult in oala ! Daca il vezi in doza metalica, cu eticheta pe el si cu o consistenta pastoasa fina si cand stii ca E CUMPARAT, gata, are autoritate si e mancabil, cu turma aia de E-uri pe eticheta, cel putin e conservat, orice ar fi, dar asa... la liber si la kilogram, e greu de acceptat, cred .... [:-)))] [:-)))] [:-)))]Da cunosc, sugestie: serveste in rosii sau ardei umpluti taiati in rondele sau in boluri mici din sticla le poti pune e drept mai greu dar le poti da forme ca si la creme sau frisca poti orna deasupra cu felii de castraveti/rosii/gogosari orice care schimba complet imaginea sau... poto sa amesteci o cantitate cu unt si vei obtine o pasta si mai deschisa si mai cremoasa si mai light.Desigur .... e altfel dar ... e o sugestie Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jullia Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Da, Marius, oricum reteta e cu unt si mai deschide putin culoarea ficatului fiert. La o masa cu oameni :)))) as aranja asa, DACA as servi pateu de ficat ( un mare daca), dar eram in familie si prietena urma sa ramana peste noapte, sa ne lase sa evadam a doua zi fara copii, deci nu prea era loc de ceremonie, totul se facea ad hoc si in graba. Si cu copii mici, sunt figuri cat incape, ca am patit si sa ii servesc cu ardei cu crema de branza si au scos toata branza pe farfurie ca sa manance doar ardeii, deci nu prea imi vine sa umplu si sa ornez, ca ma cheama Sisif apoi, oficialmente. [alcool] Dar apreciez si multumesc pentru sugestii, sunt binevenite! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Da, Marius, oricum reteta e cu unt si mai deschide putin culoarea ficatului fiert. La o masa cu oameni :)))) as aranja asa, DACA as servi pateu de ficat ( un mare daca), dar eram in familie si prietena urma sa ramana peste noapte, sa ne lase sa evadam a doua zi fara copii, deci nu prea era loc de ceremonie, totul se facea ad hoc si in graba. Si cu copii mici, sunt figuri cat incape, ca am patit si sa ii servesc cu ardei cu crema de branza si au scos toata branza pe farfurie ca sa manance doar ardeii, deci nu prea imi vine sa umplu si sa ornez, ca ma cheama Sisif apoi, oficialmente. [alcool] Dar apreciez si multumesc pentru sugestii, sunt binevenite! [flo2] [:-)))] M-ai facut sa rad.... asta e cu copiii (parca numai cu ei?). Parca vad imaginea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Septembrie 22, 2015 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2015 Eu nu scurg nimic, pun la cuptor la foc mic si scade foarte bine. Am pus si ciuperci ultima data si ardei iute. Pusa in borcane si pus borcanele in cuptor pina incep sa bolboroseasca inauntru. Tin perfect. Eu nu fac mult, as inebuni sa curat cu zecile de kilograme, o adevarata pedeapsa. Plus nu as avea unde sa pun atitea borcane dupa aia. Ah, nici eu nu fac mult, maxim 7-8 borcane. noi mancam mult. Restul las in congelator.Norocul meu ca nu numai ca nu am participat la coptul vinetelor dar nici n-am curatat. Noi avem o traditie. Adica barbata-miu si o prietena de-a noastra. Se duc, in fiecare vara, la curte la un amic de-al, nostru, incing gratarele, coc vinete, le curata, le pun la scurs in timp ce barfesc si beau bere. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.