dea78 Postat Noiembrie 15, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 15, 2015 Hmm,Elinia cand spui de briose sarate...eu ma gandesc la un fel de chec sarat...asta ai vrea?In perioadele de post fac din aluat de paine niste chifle mici sau lipii,dar in amestec pun ori oregano(fff putin) si sos de rosii ori masline taiate f fin si putin busuioc ori usturoi si ciuperci.Sunt satioase(eu folosesc faina intergala in amestec) dar depinde de stomacul fiecareia si de timpul cat stai la job. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Noiembrie 15, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 15, 2015 Nu eram sigura cu ce as putea înlocui ouale, și am găsit pe net rețete cu un amestec de semințe de in praf și apa, ca sa se lege. Le pot face cu spanac, le pun în forme de brioșe și cred ca ar ieși bune. Și pâinicile tale suna bine, cu măsline și ciuperci! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 15, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 15, 2015 Cand s-a deschis Selgross in apropierea noastra(acum vreo 10ani) aveau la intrare un punct de panificatie(nu al lor,dar nu mai retin firma) care aveau niste paini desvarsite,diferite cu tot felul de arome...de la ei m-am inspirat.Inul trebuie lasat putin la inmuiat ca sa obtii mucilagiul ala(3-4h).Si eu ma gandeam la el ca liant:)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryella77 Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Buna fetelor! Dea vreau si eu reteta aia de painici te rog!Suna foarte bine.Eu oricum fac paine in casa.Eu pentru azi am comanda de la sot pentru ciorbita de legume si salata orientala,de post desigur. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Si eu de azi sunt alaturi de voi! Azi mananc asa:2 banane2 ardei umpluti cu orez si ciupercidiseara ciorba de praz cu bors Nu am meniu pe o saptamana, eu nu pot sa mananc asa, ceva planificat cu nu stiu cat timp inainte, imi fac meniul pe maxim 2-3 zile. O sa scriu ce mananc zilnic, poate imi face ceva cu ochiul de la voi si ziua urmatoare imi fac si eu.Nu stiu daca o sa tin tot postul, mi-am propus s-o iau pas cu pas. N-am mai tinut de ceva timp... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) Ah Valentina,de vreo luna imi iese treaba cu meniul pe saptamana...si asa se intampla sa nu ma mai abat.Numai ca nu am vesnic tot timpul necesar si atunci poate sar peste vreun fel.Asta mi-am propus pe sapt asta...sa vedem cat reusesc.Dulcetica deschisese subiectul dupa ce te rugasem sa nu pleci:))). Maryella fac aluat normal de paine:apa,sare,drojdie si faina(de care am si-n amestecuri),nu am cantitati pt ca pun la ochi si-n functie de faina.Iar ce am scris mai sus incorporez in aluat,oregano cu sos de rosii,masline cu busuioc si ciuperci cu usturoi(nu toate deodata,asa cum am scris,sunt 3modele).Toate taiate cat mai fin,condimentele pot fii si uscate.Acum ca aprind teracota din bucatarie zilnic fac cum am pofta ori lipii pe plita ei ori chiflute mici in cuptor(tot la teracota).Vara-primavara optez numai pt lipii si le fac in tigaia antiaderenta pe aragaz la foc f mic(tigaia incinsa in prealabil).Pt amestecul de faina folosesc faina integrala de :porumb,ovaz,secara,hrisca(asta e f scumpa).Iese un aluat care dospeste f greu(3-4h) si e mai sfaramicios nu elastic ca cel din faina de grau,dar e ok.Se poate pune si faina de grau...nu am facut cu proportii. Am uitat,pt mine fac cam din 350gr faina si-mi ajunge toata saptamana...dar mucegaieste ff repede,asa ca o bag in congelator.Las numai pt 1-2z afara. Editat de Noiembrie 16, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryella77 Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Multumesc Dea.Chiar astazi o sa le incerc. Eu pentru maine am in plan supa crema de morcovi cu ghimbir.Am mancat odata de pe Calea Victoriei, de la un local care servea mancare la pachet in principal si mi-a placut maxim.Asa ca am incercat sa fac acasa cu reteta luata de pe net si a iesit super buna. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Otiliav Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Ieri am mancat in total 4 felii de paine integrala cu zacusca. De dimineata o cafea cu lapte de ovaz plus 2 felii de paine cu zacusca. La pranz un bol de bors de sfecla cu dovlecel si orez salbatic cu sos de legume iar pe seara o portie de bors in care am pus si orez plus zacusca si 2 felii de paine.Azi jumatate de banana, 1 para. Dupa aceea fulgi de ovaz cu ceva fructe uscate plus seminte chia. Iar la pranz couscous, ardei, ciuperci si dovlecei calite plus ca am pus peste fasole rosie boabe si naut boabe. Am avut noroc cu meniul vegetarian de la cantina. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Buna!Am facut placinta cu dovleac si placinta cu mere. Dar ce chinuiala,pina am curatat dovleacul! E lemnos la coaja si dur. Dupa ce l-am curatat a mers repede ,ca l-am maruntit la robot. Am nimerit un pachet de foi cu prea putine foi si mi s-au cam rupt,nu prea mi-a ajuns pt o tava si cita umplutura aveam.... Uite de asta nu ma fac eu gospodina! [:-)))] In fine ,sper sa fi iesit buna ,c-am lasat-o pe maica mea s-o continue.Azi am mincat 2 mere mici si mai maninc la 16 cind ajung acasa,tot iahnie si ciorba de fasole ,ca mai am putin. Pentru miine am luat niste ciuperci ,care vor merge simple cu usturoi si cred ca o sa fac o varza fiarta cu suc de rosii si ardei iute. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Azi nu gatesc,abia maine.Dar sa spun ce am papat si ce voi mai papa azi.La trezire o mandarina si un mar,la mic dejun lipie unsa cu marga si sare,apoi la gustare o banana.La pranz(pe care eu il pap la 16) voi baga orez si compot,iar spre seara niste paste cu masline si busuioc,apoi niste mere.Cam alandala azi,dar o zi fara ciorba nu voi muri.Am vazut azi la Teo,niste ciuperci f fain pregatite.Crude se asezonau cu sfecla rosie si morcov ras si cu o pasta de caju si seminte de fl soarelui(avea si fulgi de drojdie,dar mie aia nu-mi plac). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.