Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Postul Craciunului impreuna


Recommended Posts

   Hmm,Elinia cand spui de briose sarate...eu ma gandesc la un fel de chec sarat...asta ai vrea?In perioadele de post fac din aluat de paine niste chifle mici sau lipii,dar in amestec pun ori oregano(fff putin) si sos de rosii ori masline taiate f fin si putin busuioc ori usturoi si ciuperci.Sunt satioase(eu folosesc faina intergala in amestec) dar depinde de stomacul fiecareia si de timpul cat stai la job.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

   Cand s-a deschis Selgross in apropierea noastra(acum vreo 10ani) aveau la intrare un punct de panificatie(nu al lor,dar nu mai retin firma) care aveau niste paini desvarsite,diferite cu tot felul de arome...de la ei m-am inspirat.Inul trebuie lasat putin la inmuiat ca sa obtii mucilagiul ala(3-4h).Si eu ma gandeam la el ca liant:))

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu de azi sunt alaturi de voi!

 

Azi mananc asa:

2 banane

2 ardei umpluti cu orez si ciuperci

diseara ciorba de praz cu bors

 

Nu am meniu pe o saptamana, eu nu pot sa mananc asa, ceva planificat cu nu stiu cat timp inainte, imi fac meniul pe maxim 2-3 zile. O sa scriu ce mananc zilnic, poate imi face ceva cu ochiul de la voi si ziua urmatoare imi fac si eu.

Nu stiu daca o sa tin tot postul, mi-am propus s-o iau pas cu pas. N-am mai tinut de ceva timp...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

   Ah Valentina,de vreo luna imi iese treaba cu meniul pe saptamana...si asa se intampla sa nu ma mai abat.Numai ca nu am vesnic tot timpul necesar si atunci poate sar peste vreun fel.Asta mi-am propus pe sapt asta...sa vedem cat reusesc.Dulcetica deschisese subiectul dupa ce te rugasem sa nu pleci:))).

   Maryella fac aluat normal de paine:apa,sare,drojdie si faina(de care am si-n amestecuri),nu am cantitati pt ca pun la ochi si-n functie de faina.Iar ce am scris mai sus incorporez in aluat,oregano cu sos de rosii,masline cu busuioc si ciuperci cu usturoi(nu toate deodata,asa cum am scris,sunt 3modele).Toate taiate cat mai fin,condimentele pot fii si uscate.Acum ca aprind teracota din bucatarie zilnic fac cum am pofta ori lipii pe plita ei ori chiflute mici in cuptor(tot la teracota).Vara-primavara optez numai pt lipii si le fac in tigaia antiaderenta pe aragaz la foc f mic(tigaia incinsa in prealabil).Pt amestecul de faina folosesc faina integrala de :porumb,ovaz,secara,hrisca(asta e f scumpa).Iese un aluat care dospeste f greu(3-4h) si e mai sfaramicios nu elastic ca cel din faina de grau,dar e ok.Se poate pune si faina de grau...nu am facut cu proportii.

   Am uitat,pt mine fac cam din 350gr faina si-mi ajunge toata saptamana...dar mucegaieste ff repede,asa ca o bag in congelator.Las numai pt 1-2z afara.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Dea.Chiar astazi o sa le incerc. Eu pentru maine am in plan supa crema de morcovi cu ghimbir.Am mancat odata de pe Calea Victoriei, de la un local care servea mancare la pachet in principal si mi-a placut maxim.Asa ca am incercat sa fac acasa cu reteta luata de pe net si a iesit super buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am mancat in total 4 felii de paine integrala cu zacusca. De dimineata o cafea cu lapte de ovaz plus 2 felii de paine cu zacusca. La pranz un bol de bors de sfecla cu dovlecel si orez salbatic cu sos de legume iar pe seara o portie de bors in care am pus si orez plus zacusca si 2 felii de paine.

Azi jumatate de banana, 1 para. Dupa aceea fulgi de ovaz cu ceva fructe uscate plus seminte chia. Iar la pranz couscous, ardei, ciuperci si dovlecei calite plus ca am pus peste fasole rosie boabe si naut boabe. Am avut noroc cu meniul vegetarian de la cantina.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

Am facut placinta cu dovleac  si placinta cu mere. Dar ce chinuiala,pina am curatat dovleacul! E lemnos la coaja si dur. Dupa ce l-am curatat a mers repede ,ca l-am maruntit la robot. Am nimerit un pachet de foi cu prea putine foi si mi s-au cam rupt,nu prea mi-a ajuns pt o tava si cita umplutura aveam.... Uite de asta nu ma fac eu gospodina! [:-)))]  In fine ,sper sa fi iesit buna ,c-am lasat-o pe maica mea  s-o continue.

Azi am mincat 2 mere mici  si mai maninc la 16 cind ajung acasa,tot iahnie si ciorba de fasole ,ca mai am putin. Pentru miine am luat niste ciuperci ,care vor merge simple cu usturoi si cred ca o sa fac o varza fiarta cu suc de rosii si ardei iute.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

   Azi nu gatesc,abia maine.Dar sa spun ce am papat si ce voi mai papa azi.La trezire o mandarina si un mar,la mic dejun lipie unsa cu marga si sare,apoi la gustare o banana.La pranz(pe care eu il pap la 16) voi baga orez si compot,iar spre seara niste paste cu masline si busuioc,apoi niste mere.Cam alandala azi,dar o zi fara ciorba nu voi muri.Am vazut azi la Teo,niste ciuperci f fain pregatite.Crude se asezonau cu sfecla rosie si morcov ras si cu o pasta de caju si seminte de fl soarelui(avea si fulgi de drojdie,dar mie aia nu-mi plac).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...