ralcat Postat Noiembrie 16, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2015 Azi ar fi dragut din partea mea sa gatesc ceva ... ma gandesc la o ciorba de fasole boabe cu tarhon si bors acru. Si o salata.E primul an in care pruncul si-a exprimat dorinta sa tina post. Deci ... ma gandesc sa prestez si niste mancaruri care ii plac ca sa nu-l lase repede bunavointa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
puiul11 Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Astazi voi face o ciorba de fasole pastai salata orientala cu cartofi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Buna!Azi salata de vinete ,supa crema de linte si linte preparata ca o iahnie de fasole cu castraveti/salata de varza.Desert fructe.Placinta mea de dovleac a iesit un dezastru. N-am pus destula fructoza si era prea putin dulce. Dovleacul neromanesc are alt gust si alta aroma. La al nostru e mai pregnant mirosul , mai aromat si cica mai dulce.Fructele care le-am mincat aseara ,adica o rodie ,un kiwi cam crud si 2 mandarine mici e posibil sa-mi fi dat insomnie?O zi placuta! Editat de Noiembrie 17, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Un continut ridicat de vit C la cina poate da insomnie,deci e posibil.Spanacul programat de azi se va transforma in conopida la cuptor(era la fundul congelatorului si nu am nici o sansa sa-l scot acum),sa vad daca iese fara oua si lactate,incerc. Eu nu pun zahar la dovleac,dar pun ff multa scortisoara,zahar pun pt doritori pe deasupra(pudra).Iar daca foile de placinta sunt rupte,nu mai fac strudel,le intind in tava(2-3) apoi pun putina umplutura si repet operatiunea.Dintr-un pachet de foi fac 2tavi mari.Dar pt strudel folosesc "aluat foietaj"(din comert) care e gata uns si-l mai intind asa incat sa nu fie mai gros de 2-3mm.Pun umplutura si rulez doar odata,cat sa cuprinda umplutura.Pt maine pun la inmuiat naut(pt humus) si arpacas(pt micul dejun). Spor la gatit! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Ieri pe langa ce am zis, am mai mancat si 2 felii de paine cu gem de prune.Azi asa:dim - vreo 7 prunepranz - zacusca cu paineseara - ciorba de praz salata de cartofi cu ceapa rosieMi-am cumparat niste cioco neagra de la kandia, nu-mi place, trebuie sa-mi iau alta.Ati vazut ca postul asta avem dezlegari la peste incepand cu sambata asta? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Aici parca spune cand sunt dezlegarile la peste:"Nu in ultimul rand, se face dezlegare la peste in zilele cu sfinti insemnati, dar si in zilele de 16, 22, 23, 24, 25, 30 Noiembrie si 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 Decembrie daca zilele acestea cad Marti sau Joi. Cu atat mai mult, cand Martea sau Joia se intampla hramul bisericii". Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Vale dar vad ca tu mananci f putin,de ce?! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 As vrea si eu reteta de maioneza cu lapte de soia. Incercam si noi sa tinem postul. Pt maine avem ciorba de cartofi cu bors si ardei umpluti. Mai am in plan sa maj fac niste pateuri umplute cu ciuperci si o salata de paste cu porumb, cerry tomaten si maline, ca sa am pt pachetl fetei pt luni la scoala. In cursul sapt o sa fac o pizza, orez cu lapte de cocos, o negresa.Helbi, uite aici: Ingrediente: 100 ml lapte de soia, doua lingurite de mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper.PreparareAmesteca bine toate ingredientele intr-un bol, insa pune uleiul treptat. Astfel te vei asigura ca obtii textura dorita. La final, condimenteaza cu sare si piper. Se mai poate face din cartof sau fasole, Eu am facut din fasole, a iesit foarte buna, n-ai fi zis ca n=are oua. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
helbi Postat Noiembrie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2015 Letitia, merci. O safac sambata, cand se mananca peste ca vreau sa amesc macrou afumat cu ceapa si maioneza. Ieri am facut o salata de paste cu porumb, rosii, castraveti si la mine si masline (Bianca nu mananca masline) si o negresa.Azi am facut pizza iar maine am in plan niste ciuperci si pateuri cu tofu/ciuperci. Ralcat, si la mine tot copila a vrut sa tinem postul. La ea in clasa sunt f multi vegetarieni/vegani. Ieri mi-a adus o reteta de prajitura cu vin rosu, facuta de o colega. In reteta erau 6 oua pe care fetira ls-a inlocuit cu succes cu 2 banane. O sa o incerc si eu pe We. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Noiembrie 18, 2015 Raport Distribuie Postat Noiembrie 18, 2015 Dea, nu mananc putin ma, ieri la pranz 5 felii e paine cu zacusca e putin? Si seara o farfurie de ciorba si una cu salata de cartofi? E foarte ok, mai ales ca eu sunt cat malu, acum cand bag mai multe fainoase cu atat mai mult trebuie sa nu mananc mult. Acum dimineata am un strudel cu ciuperci sa mananc si 2 mere, pe urma habar n-am, ma duc prin supermarket sa vad ce gasesc.Diseara imi fac paste cu sos de rosii si masline. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.