ML Publicat Ianuarie 21, 2016 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 21, 2016 Caut supe cu ele creme sau nu, poate aveti ceva ce va place, gustos, nu f. dulce, portocalii sa fie. Pana acum am facut -supa crema de morcovi, praz si seminte de mustar -de dovleac (...butternut squash) cu fenicul, - de kale, cartofi, usturoi si.. un cartof dulce (nu imi place deloc, dar in minoritate si in combinatia asta parca merge) si mai pun bucatele in supele de pui sau legume asortate. Ce altceva recomandati? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 21, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 21, 2016 Supa crema de conopida.Supa crema de ciuperci.Supa crema de castane.Supa crema de dovlecei si usturoi.Supa crema de cartofiSupa crema de linte rosie. In toate astea morcov de pui ele devin portocalii. Sau cartof dulce. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Ianuarie 21, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Viviana trebuie sa fie portocalii. A scuze ...nu am citit. Cu morcov devin. ... Editat de Ianuarie 21, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 21, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 21, 2016 Dar care-i treaba cu legumele astea...de ce tocmai ele? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Mersi Viviana, mi-ai dat niste idei , am si gasit pe Net cate ceva Cum faci supa cu conopida caci mi se par cam fade si conopida si squashul? Dana, sunt bune pt. detoxificarea ficatului, recomandate pt splina iar cate un morcov (crud parca ) pe zi echibreaza hormonii la femei. Apoi eu sunt friguroasa si iarna imi plac supe creme dulcege, fierbinti. Si turmericul tot galben, la fel curata ficatul. Editat de Ianuarie 22, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Ianuarie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) ML eu am facut o supa crema de morcov si portocala, faci supa de morcov dupa gustul tau ( cu putina ceapa sau praz ) si la sfirsit pui zeama de portocala, poti presara si putina coaja de portocala rasa deasupra daca nu e portocala tratata chimic si data cu ceara. Poti sa o servesti cu niste smintina si crutoane. Tot din amintiri o supa de rosii si morcov, o blenduiesti bine si in ea poti pune galuste de gris, de faina sau orez Supa crema sau nu de dovleac merge cu niste curry ca si condiment, evident daca va place gustul lui. Si daca vrei sa fie una mai fitzoasa pui in ea cind servesti niste scoici ( pulpa doar de la "scallop" pe care le pregatesti separat), merge si cu bucatele de carne de pui fiarta sau coapta. In varianta fara curry merge sa ii adaugi ciuperci ( orice soi mai carnoase ) sau daca exista pe la tine castane ( fierte, tocate /maruntite si zapacite in tigaie, carne de cirnat scoasa din matz si strivita cu furculita apoi coapta in tigaie fara nimic altceva, Exista o supa toscana traditionala se numeste sbroscia si se face cu dovleac si fasole boabe : se inabusa mai intii in oala in care faci supa : ceapa, morcov si telina tulpini toate tocate marunt , in loc de ceapa merge si praz cu citeva linguri de ulei de masline, patrunjel, thyme si maghiran toate tocate marunt la foc mic de tot vreo 10 min sa transpire bine. Adaugam apa fierbinte si apoi cuburi de pulpa de dovleac crud, fasolea boabe gata fiarta ( asta se fierbe cu o frunza de salvie si niste ceapa, daca nu ai salvie o fierbi la alegere cu rozmarin sau frunza de dafin si evident fara sare) si fierbem cel putin 20 minute sau pina cind dovleacul e fiert si incepe chiar sa se sfarime. cantitatea de dovleac trebuie sa fie egala cu cea de fasole, nu pune multa zeama, nu trebuie sa fie ca ciorba romaneasca zeama lunga ci asa mai groasa. Eu am facut supa asta toscana in varianta mea personala cu kale, spalate, tocate si puse la fiert. Am mai gasit niste retete salvae de mine dar neincercate : - supa crema de morcovi cu ghimbir ( asta se poate servi si cu seminte de dovleac puse deasupra)- supa crema de dovleac pe care o servesti cu kale ( kale spalate, taiate in bucati mari, uscat, alegi frunzele mai fragede evident si le prajesti scurt in tigaia cu ulei incins la foc mare, atentie ca se arde repede.. trebuie sa fie asa usor crocant) alaturi pui niste crutoane sau cuburi de cartof fiert in coaja separat, putina smintina mai mult de ornament..- Editat de Ianuarie 22, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2016 Mersi Viviana, mi-ai dat niste idei , am si gasit pe Net cate ceva Cum faci supa cu conopida caci mi se par cam fade si conopida si squashul? Dana, sunt bune pt. detoxificarea ficatului, recomandate pt splina iar cate un morcov (crud parca ) pe zi echibreaza hormonii la femei. Apoi eu sunt friguroasa si iarna imi plac supe creme dulcege, fierbinti. Si turmericul tot galben, la fel curata ficatul.supa de conopida se face cu cartof.1 conopida,2 cartofi (poti pune cartof dulce si morcov ca sa iasa portocalie)ceapafirebi, bagi in blender, amesteci pasta cu unt, smantama, lapte (daca doresti) + zeama in care au fiert pana ajunge la consistenta dorita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Ianuarie 22, 2016 Raport Distribuie Postat Ianuarie 22, 2016 ML sa ai grija la curry pt ca e antiinflamator,ajuta la anumite chestii,dar inhiba estrogenii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Ianuarie 28, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 28, 2016 Imi plac retetele, Crista! Am sa le aduc niste modificari (da, carne de pui pe post de scoici, orez sau quinoa in loc de galuste, curry nu ne place inlocuit cu... vad eu ce s.a.m.d.) si experimentez.F. buna ideea de kale prajita rapid (chiam am facut ieri cateva frunze cu praf de usturoi, chilli si zeama de lamaie; tare bune au fost, pana si copiii au fost incantati. M-a surprins felul in care i s-a schimbat gustul -in bine- fata de cel fiert sau crud)! Am sa pun cartof dulce si morcov in supa de conopida, Viviana (mersi!) Nu am stiut asta, Dea, oricum nu ne place curry. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
astridhappy Postat Februarie 2, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 2, 2016 S,upa crema de dovleac trebuie neaparat sa aiba putin gimbir proaspat, razuit! E buna rau asa, :) iar ghimbirul este foarte bun la reglarea enzimelor digestive iar gustul picant te ajuta sa reduci si consumul de sare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.