viviana Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Mancam squash, zuchinni, apio, kidney beans si bem bulion. Ca sa nu mai spun ca "cup" este o unitate de masura gospodareasca egala cu 250 ml. In niciun caz nu se traduce prin ceasca. Deci corect ai un litru de zeama de pui + 750 ml suc de rosii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XIO Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 398 grame de sodiu? Mori cu zile... [batcap] :)))) la proteine,lipide si carb gr si la sodiu mg :)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Si glucidele sunt tot fara unitati de masura: (fiecare cu ce-l zgarie pe creier [zirea] ) 57 calories11 carbs0 fat3 protein398 sodium Primele trei - probabil grams, sarea milligrams.. Sau 3,98 grams? Dar nu cred ca o portie de supa are 3 grame de sare? Poate doar de la toate conservele alea.. Si vad ca tanti aia da valorile pe o portie de supa, deci e posibil ca daca grasimea ar fi .4grams, de la ulei, sa o calculeze ca 0... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Traducere din engleza intr-o romana frantuzita! [:-)))] [:-)))] Eu asta numesc bouillon si e similiar cu vegeta de pe vremuri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 (editat) Letiția, ce ai pus tu e Buillon powder, adică altceva. Editat de Februarie 5, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianda Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Dupa parerea mea, stricati supa cu atata conservaraie. Inlocuiti si voi cu zeama in care a fiert un pui si un kg de rosii proaspete si gata cu bulioanele. Totusi, eu cred ca la cate legume are supa asta, iese mai degraba o tocana. [:-)))] [:-)))] [:-)))] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Letiția, ce ai pus tu e Buillon powder, adică altceva.pai din powderul asta se face lichiul ala. Nu e altceva. Asta e ca gafa de la zoo baneasa cu Cacatu cu creasta. Defapt pasarea se numea Cacatua. Traducere in spirit romanesc, asta e. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Dupa parerea mea, stricati supa cu atata conservaraie. Inlocuiti si voi cu zeama in care a fiert un pui si un kg de rosii proaspete si gata cu bulioanele. Totusi, eu cred ca la cate legume are supa asta, iese mai degraba o tocana. [:-)))] [:-)))] [:-)))]Si fierbi un pui pentru "bulion"? Ce faci cu puiul fiert dupa aia? Mie nu imi place carnea fiarta deloc si nici alor mei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 Letiția, ăla e un concentrat din care poți să faci supă (buillon), dar nu înseamnă că toate supele (buillon-urile) se fac din concentrat :). Am mai zis bulion se folosea în interbelic și însemna fiertură (supă) de diverse: bulion de vită, de pui, de pește, de legume etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lavi02 Postat Februarie 5, 2016 Raport Distribuie Postat Februarie 5, 2016 (editat) N-ai cum sa spui ca o portie de supa contine 398 de, cel mai plauzibil, mg de sodiu daca nu specifici dimensiunea portiei iar reteta contine " sare dupa gust". De unde stie autoarea retetei ca gustul celei care gateste corespunde la fix 398 mg de sodiu sau ce alta unitate de masura o fi avut in minte. In plus, daca fierbi 2-3 ore niste legume obtii o mare flescaiala, chiar ca slabesti numai vazand-o, ca sa o gusti te ingrozesti. ca sa obtii o ciorba buna pui legumele in ordine descrescatoare a timpului de fierbere. Dovleceii eu ii pun taiati in feliute cu 1-2 minute inainte de a stinge focul ca sa ramana usor crocanti. Eu cred ca nici cine a scris reteta originala nu a testat-o de fapt.Sau e prima ciorba pe care a facut-o in viata lui :) Editat de Februarie 5, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.