Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Impreuna in postul Pastelui


Recommended Posts

     Cum maine in calendarul catolic e Miercurea Cenusii,va incepe si postul Pastelui.

     Probabil prea multi catolici nu sunt dar va invit sa scrieti si daca nu postiti,doar gatiti in mod vegan.Sa fim un sprijin in bucatarie pentru fiecare in idei si varietate.Daca aveti retete care va incanta si le puteti impartasi v-as fii recunoscatoare,iar daca cereti pareri sa speram ca vor fii "receptionate".

     Dumnezeu sa ne ajute sa reusim si sa intampinam "Invierea Domnului" asa cum ar trebui!

     Postul Pastelui la ortodocsi:14martie-30aprilie cu dezlegare la peste:

-25martie (vineri)-Buna Vestire

-24aprilie (duminica)-Duminica Floriilor

     Daca am gresit sa ma trageti de maneca

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Era sa scap farfuria , [:)]  cind am vazut ce mincam si ca incepuse postul. Eu nu-s o credincioasa practicanta ferventa ,asa ca-s simplu de indus in eroare. [flo2]

Post usor! Eu incep abia pe 13 martie ,c-am dat acum o cautare. Vreau doar sa comentez,ca inainte de marea schisma am fost toti impreuna ,asa cum era si firesc. Daca as rezista si as sti ,ca nu te perturb ,as tine cu tine ,doar in spirit de fronda si putin in semn de protest la aceasta diviziune pe care n-o inteleg.

Pup!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca as rezista si as sti ,ca nu te perturb ,as tine cu tine ,doar in spirit de fronda si putin in semn de protest la aceasta diviziune pe care n-o inteleg.

 

   Dulcetico nu te-am inteles la faza cu protestul la diviziune:(((...explicate please

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

   Dulcetico nu te-am inteles la faza cu protestul la diviziune:(((...explicate please

https://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Schism%C4%83

Marea Schismă din 1054 este un eveniment ce a împărțit creștinismul în două mari ramuri, vestică (catolică) și estică (ortodoxă).

Papa Leon al IX-lea (1049-1054) și Patriarhul Constantinopolului Mihail I Cerularie (1043-1058) au desăvârșit ruptura definitivă dintre cele două biserici în anul 1054, în urma unor dezacorduri ireconciliabile (lupta pentru supremație în lumea creștină, divergențe teologice etc.). Această ruptură a rămas cunoscută în istorie sub numele de Marea Schismă.

 

 Despre aceasta diviziune vorbesc!  De aceea avem pastele in perioade diferite si postul , evident. Isus e clar ,ca-i unul singur. Ma refer aici la lipsa de armonie si cu alte religii. Pacat!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

    Ok,am priceput.Pt mine tot un singur Dumnezeu va exista indiferent de numele religiei.Si chiar daca postul catolic e permisiv la maxim,eu sunt botezata ortodoxa deci postul il voi tine mereu ca la ortodocsi,mai putin perioada(ca m-am maritat la catolici).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...