Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi?Cap.96


Recommended Posts

  • Răspunsuri 754
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu supa de rosii fac de 2 feluri:

1 morcov, 1 ardei, o ceapa, juma de pastarnac, juma de dovlecel si aprox 2 kg de rosii. Le spal, le tai bucati mari pe toate, le pun in oala, adaug apa sa le cuprinda bine si le pun la fiert. Cand sunt gata, le strecor in sita, pasez toate legumele peste zeama scursa deja, le pun din nou pe foc, mai pun apa daca e cazul, sa nu fie groasa, apoi pun ori galuste, ori taitei de casa, sare, piper, leustean si patrunjel

sau

legumele de mai sus(fara rosii) taiate marunt, calite intr-o lingura de ulei, apoi torn peste un castron cu varf, de rosii date pe razatoare si apa, fiert cat trebuie, sare, piper, patrunjel si leustean din belsug.

Mie imi plac caldute, al meu sot mananca rece mai ales.

 

Aseara am vazut fasole verde si evident ca mi-am luat, am facut cu usturoi si am mancat de am spart! [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Am facut si eu dovlecei pane (chiftele de dovlecei). Ce succes :) nu va spuin. Aseara am facut conopida la cuptor, iarasi mare hit, nu mai am pic pentru azi.

 

mcoca...dovlecei pane sau chiftele de dovlecei?

 

sunt diferite.

 

am sa fac supa de rosii va spun sich dupa ce reteta daca iese buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andacos, chiftele de dovlecei :).

Le fac ca si tine, numai ca pun feta, nu cascaval.

[pk] [pk]

 

Doamnelor,va anunt ca am facut cea mai buna supa de rosii !!!!A mincat tot familionulminclusiv fii mio!!!!Fii mio,da????Ati auzit?????

 

Am calit o ceapa in ulei de masline (de fapt va pun reteta d ebaza ,eu am dublat toate cantitatile),in reteta originala e doar ceapa ,eu am adaugat doi morcovi si o bucata d etelina(stateau amarite printr-un colt si le-am aruncat in oala),dar intregi,netocate sua date prin razatoare.

 

Se taie 250 g de rosii cherry(deci eu la cantitatea mea am pus 500 g) si citeva rosii uscate puse in ulei si se pun peste ceapa .Se calesc bine ,bine ,eu am adaugat niste praf d eusturoi insa cu siguranta ca doi catei d eusturoi usor striviti dau o aroma mai buna.

 

Atentie ca se lipeste foarte usor,eu de doua ori eram s-o ard ca m-am pus la citit pe DC [:-)))] [:-)))]Se stinge cu 150 ml supa de legume(din supa concentrat)si apo se adauga 250 ml de suc de rosii.

 

Se fierbe timp de 15 minute(atentie ca s elipeste [:-)))] [:-)))] ) si apoi se pune sare,piper si zahar .

 

La sfirist se adauga busuioc verde(eu am adaugat si cee ace se nuemste ceapa ciorii -bärlauch in germana).Am servit cu bagheta calda!!!!

 

Foarte,foarte,foarte buna!!!!

 

Am mai facut si niste paste(eierspätzel)cu carne ,ciuperci si ceapa verde,la supto,foarte bune,sper sa am si miine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna idee, n-am mai facut de mult ciorba de rosii.

 

aastazi am facutvita la slow cooker. e f cald afara si nu ma mai incumet sa pornesc aragazul/cuptorul...

 

nu stiu daca v-am recomandat vreodata coriandrul.

e exccelent in tocanite, fripturi...mai ales cele cu vita.

 

am coriandru boabe care mi se pare mai aromat decit cel pudra. doar ca treb sa zdrobescc boabele , nu-mi place sa dau de ele intregi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dar verde nu folosesti? Eu n-am folosit niciodata, chiar am sa incerc.

 

Am descoperit in schimb salvia (sage) frunze proasete, verzi. E foarte gustoasa.

ba da, folosesc verrde-cilantro la salsa si alte dish-uri mexicane la care e obligatoiru.

 

 mie mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiescc cu gustul...dar poate ca sunt eu mai sclifosita.

 

salvia n-am folosit niciodata , sunt curioassa cum are gustul...imi zicea sotul sa cumpar sa incercam....dar mereu am uitat sa cumpar.

la cce o folosesti?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...