dea78 Postat Iulie 16, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2016 Invatati-ma si pe mine cum sa fac sarmalute de post - umplute cu orez si ce o mai fi. Ieri a fost prima tentativa si a esuat lamentabil. Compozitia nu fost omogena/pastoasa ci a iesit imprastiata. Si dupa ce ca le-am rulat greu nici nu au tinut si s-au desfacut la fiert. Depinde cu ce vrei sa le umpli,dar daca le rulezi strans si le asezi tot strans in oala nu se vor imprastia.Eu am variante :ciuperci sau dovlecel.Mai pun orez,ceapa,ardei,rosii,astea toate putin calite pana ramane un sos gros.Apoi adaug ciupercile sau dovlecelul bine stoarse(le storc in maini) si o lg de malai.Se imprastie doar cand le papi,pt ca nu au oul sau carnea sa le lege. Carolina presupun ca va avea variante mai "exotice"....pe care astept cu interes sa le citesc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Iulie 16, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2016 Invatati-ma si pe mine cum sa fac sarmalute de post - umplute cu orez si ce o mai fi. Ieri a fost prima tentativa si a esuat lamentabil. Compozitia nu fost omogena/pastoasa ci a iesit imprastiata. Si dupa ce ca le-am rulat greu nici nu au tinut si s-au desfacut la fiert. Mie imi plac mai mult sarmalele fara carne . Am facut recent sarmale in foi de hrean , au un gust excelent . Nu pot sa inteleg de ce se imprastie , poate nu e orezul cum trebuie , ia orez cu bob rotund sau arborio , nu basmati . Pun multa ceapa , morcov ras , dovlecei ,ardei tocati, le fierb un pic in putina apa si ulei iar la sfarsit adaug orezul . Nu s-au desfacut niciodata Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Iulie 16, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2016 Eu adaug gris la cele de post,le fac din ciuperci cu orez (din acela rotund) Daca nu sunt neaparat de post,adaug un ou. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Iulie 16, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2016 Uite Viv,chestiile calite cum arata(nu au zeama) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Iulie 16, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2016 (editat) Eu nu ma omor dupa sarmalute de post(de fapt maninc insa gatite de altii nu d emine )insa cind am facut am calit o cepa ,morcov,apoi am adaugat orezul si am lasat un pic sa se lege compozitia pe foc.Pui exact atita apa cit sa nu se prinda compozitia(ideal e sa se faca in ceaun de tuci compozitia asta) Eu am pus ciuperci,deci daca alegi varianta asta ciupercile se pun inaintea orezului. Se condimenteaza cu sare,piper,patrunjel verde,ma rog aiai e la fantezia fiecaruia cu buruienile aromate. Dupa ce se raceste putin se formeaza sarmale,mie cel mai mult imi plac in varza murata. continuarea aici: http://comunitate.desprecopii.com/forums/topic/154227-ce-gatim-astazi-cap97/ Editat de Iulie 16, 2016 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts