Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Carti faine de vacanta


redactor

Recommended Posts

  • Administrators

pfff ... nu am mai avut timp sa citesc de vreo 7-9 luni iar vara - atunci cand e vacanta e cel mai fain timp pentru citit.

 

Ma si vad in gradina parintilor mei - intr-un hamac, inconjurata de frumusetea si linistea ireala a muntilor din Bucovina.

 

In fiecare vara - cartile si lectura ne dau acel cadou perfect de ganduri si spiritualitate.

 

Haideti sa adunam niste recomandari de carti - pentru vacanta de vara.

 

[flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Pentru inceput excelente carti de vacanta recomand:

Robert Galbraith:

"Chemarea cucului"

"Viermele de matase"

 

Robert Galbraith este pseudonimul lui J. K Rowling cu care semneaza cartile politiste.

 

Romanele astea sunt remarcabile  prin atmosfera londoneza prezentata cu o scriitura distinsa cand descrie atmosfera din Soho sau din Mayfair. Personajele sunt alerte, bine definite le ai in fata ochilor, iar intriga demna de orice carte politista foarte buna.

 

Se citesc in ordinea pusa de mine pentru ca in paralel cu rezolvarea cazului de catre detectivul particular Cormoran Strike si asistenta lui e prezentata cu minutiozitate excelenta viata personajelor in afara "meseriei"

 

De curand am aflat de la J G ca a aparut si al treilea volum "Cariera malefica"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O, Doamne, de când nu am mai citit o carte așa, de plăcere.... mi-e dor... Azi mi-am scos din cutii cărțile ca să le aranjez în apartamenul în care ne-am mutat...și am descoperit o grămadă de cărți cumpărate cu gândul de a le citi imediat...dar care au rămas pe raft din cauză de lipsă de timp... fac o listuță și o pun musai aici. Deocamdată vă recomand cu drag un volum de la Humanitas,  Povești de dragoste la prima vedere -  5 povestiri ale unor scriitori români contemporani cunoscuți despre primele lor iubiri... numai bune de citit în hamac, la umbră.  [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu mi-am pregatit cartile de vacanta. De (cel putin) jumatate de an visez la momentul asta, sa citesc ceva usor, relaxant, care sa nu aiba legatura cu profesia mea...

 

Mi-a placut foarte mult Chemarea Cucului, o adevarata carte de vacanta care te captiveaza; ma duc sa-mi iau si Viermele de Matase, nu stiam de ea. Merci, Viviana!

 

Acum citesc Millennium 4. Prizoniera in panza de paianjen, continuarea celebrelor romane politiste suedeze. Nu m-a prins cine stie ce, poate si pentru ca sunt mai mult cu gandul la Evaluarea Nationala decat la citit. [fri]

 

Mi-am pregatit ultima aparitie a Philippei Gregory, Imblanzirea reginei, pentru cine iubeste seria de autor despre monarhia engleza in perioada medievala.

Recomand si cartile lui Kate Morton - Orele Indepartate, Gradina Uitata, Casa de la Riverton, pe toate le-am citit in vacanta la mare, imi amintesc ca umblam ca turbata sa mi le cumpar si pe celelalte, dupa ce am citit-o pe prima.

 

Ioana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine in vacanta merge bine de tot Agatha Christie. Suficient de scurte (sau lungi) si alerte ca sa ma tina conectata si la final raspunsul mura in gura. Plus imi place sa mi-l imaginez pe belgianul pedant pe o plaja langa mine (= cu femei in costume de baie minuscule, muzica, galagie etc). Cred ca i s--ar zburli mustata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cand merg vara acasa desi sunt mereu ocupata imi fac timp pentru cartile din biblioteca parintilor , mai ales carti citite in liceu si facultate cu care imi este atat de drag sa ma intalnesc . unaori caut si prin pod vechituri salvate . Vara trecuta am recitit Rosu si Negru, Slavici , si mai toate cartile de Eliade .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...