lavi02 Publicat Iulie 10, 2016 Raport Distribuie Publicat Iulie 10, 2016 (editat) Mama mea facea visinata fara sa aiba damigeana si am incercat si eu sa fac, poate adun niste sfaturi si de la voi. Imi amintesc ca punea visinele cu zahar in niste borcane mari, de muraturi, apoi scurgea siropul si il amesteca cu alcool rafinat. Intr-un borcanas mai mic pastra niste visine pentru prajituri. Cam asa ceva vreau sa fac si eu. M-am apucat ieri dimineata: am cumparat 5.5 kg de visine (am mai si mancat din ele, recunosc), am umplut cu ele un borcan mare si unul mai mic (cel mai mic nu e chiar plin), am pus peste ele zahar in straturi. Pana azi au inceput sa lase zeama. Sa scurg siropul pe rand, cand se formeaza, sau doar cand e ajunge la nivelul visinelor? Editat de Iulie 10, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 10, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 10, 2016 Cate visine ti-au ramas? Oricum undeva pe la 0.5kg zahar/1kg de visine curatate - 250-300 ml alcool dublu rafinat. Eu nu as scoate visinele. Lasa-le o saptamana dar amesteca sa se dizolve zaharul. Ar fi bine sa pui tifon sa nu intre musitele. Cand s-a dizolvat pui alcoolul, amesteci si lasi iar 14 zile. Apoi filtrezi visinele de restul visinele chiar daca sunt alcoolizate pot fi folosite cu succes.Visinata filtrata o pui in sticle (sticle nu plastic) cu capac si asta e toata teoria. Sa nu uit merge sa pui si zeama de la 1/2 lamaie potenteaza gustul si aroma...e o nebunie la sfarsit. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iulie 10, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 10, 2016 Nu scoate acum visinele, lasa-le cel putin o saptamana in alcool. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lavi02 Postat Iulie 10, 2016 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 10, 2016 Multumesc pentru sfaturi. Am pus cate o farfuriuta de cafea pe post de capac la borcane. Sticle de sticla cu capac, clar. Am ramase de pe la diverse bauturi. Aha, deci voi ziceti sa nu scot inca siropul, sa las o vreme si sa pun alcool peste si sa mai las. Zahar am pus din ochi, visine banuiesc ca au ramas 5 kg. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 10, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 10, 2016 Invarte pana se dizolva zaharul.... asta va tine 7-8 zile... apoi bagi alcool si iar lasi 14 zile.... apoi scoti totul de pe visine si bagi in sticle. Simplu. Visinele alea alcoolizate merg la nebunie cu crema de ciocolata (neagra +lapte). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianda Postat Iulie 10, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 10, 2016 (editat) Eu am facut de doua ori visinata si mi-a iesit foarte buna. Dupa ce se topeste zaharul tot, se toarna alcoolul peste visine si sirop, se amesteca bine si se inchide ermetic. Se pune damigeana la un loc intunecos si racoros si se tine cateva luni amestecand o data cam la 2 saptamani. Visinele se macereaza si iese si gustul din sambure. Cu cat sta mai mult cu atat este mai buna.Eu nu cred ca poti face operatiunea asta cu borcanele decat daca au filet si le inchizi ermetic. In caz contrar, alcoolul se evapora. La 3kg de visine pun un kg de zahar si un litru de alcool. Editat de Iulie 10, 2016 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carolinah Postat Iulie 11, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2016 Eu mor dupa visinele din visinata! Moama, ce pofta mi-ai facut! Visinata in sine o detest, dar visinele alea un pic uscate de pe care s-a scos visinata de o vreme mmmmmm, imi ploua in gura! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Iulie 11, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2016 Visinele din visinata doar putin apasate le pun in congelator si le folosesc cu succes la prajituri, creme in general deserturi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Iulie 11, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2016 bunica din partea tatalui ne facea coltunasi umpluti cu visine din visinata sau cu branza dulce.moama, ce buni erau... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Iulie 11, 2016 Raport Distribuie Postat Iulie 11, 2016 Eu las visinele acolo un an, si chiar peste. Mai pun in visinata samburi de caisa, sparti, si coaja si miezul. Le las acolo pe toate.Iar daca n-am damigeana, un bidon de plastic de 5 l face exact la fel, ba mai inchide si ermetic continutul.Stiu, stiu...plastic...Dar eu privesc partea practica iar rezultatul nu m-a dezamagit niciodata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.