Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Romania 100


Recommended Posts

Dacian Ciolos a lansat Platforma Romania 100.

A spus ca va face asta, a facut-o.

Cum era de asteptat, politicienii au primit-o diferit, in functie de interesul sau dosarul fiecaruia.

Interesant este insa ca toti spun ca este ceva normal ce se regaseste pe platforma aia. Normal, normal...dar ce a impiedicat clasa politica sa fie normala, pana acum?

Deocamdata cald, evenimentul a suscitat imediat reactii. Ma uitam la politicienii de la PSD si ALDE cat se straduiau sa convinga ca guvernul Ciolos a tras tara inapoi, n-a facut nimic in afara de greseli...si ca abea asteapta sa preia din iarna guvernarea, sa indrepte greselile, sa le dea romanilor cate in luna si-n stele, sa scoata mierea si laptele si sa le dea drumul pe strazi.

Cum naiba reusesc de fiecare data sa prosteasca alegatorii? Nu pot gasi suficiente explicatii...

Dincolo de ceea ce a transmis Ciolos prin aceasta platforma (da, da, lucruri normale...), a reusit sa surprinda (si sa enervrze)  politicienii intepeniti de nepasare tocmai prin metoda aleasa.

Deci regula "normala" spune ca se desemneaza un premier, acesta vine cu programul sau, il prezinta, parlamentul il voteaza, etc. Ei bine, Ciolos a facut pe dos...a facut o platforma, un fel de culegere de programe, fara macar sa candideze, fara sa fie desemnat de vreun partid politic. Uluiala politicienilor "de meserie" e maxima: Melescanu, ruginitul reprezentat de frunte a intregului sistem politic, se balbaia, vezi dom'le, cine a mai pomenit sa faca un program inainte de alegeri...pai cine o sa-l sustina?

Nu stiu cine o sa-l sustina. Dar mai ales sunt curios cine n-o sa-l sustina...cine o sa-si permita sa puna in propriul program de guvernare altceva decat ideile lui Ciolos, bineinteles pe langa puiul si uleiul traditional pentru pensionari, cu care le cumpara de fapt votul?

Care credeti ca va fi sansa platformei lui Ciolos? Va gasi vreun ecou pozitiv la nivelul politicienilor? Dar a populatiei care voteaza?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Credeai că platforma “România 100” a lui Cioloş e de bun simţ, dar ai citit-o măcar până la capăt? Mii de români îl acuză pe premier de omisiuni grave, după ce au căutat în zadar în textul programului un punct care să prevadă băgarea la pârnaie a lui Călin Popescu Tăriceanu.

“Fără un paragraf despre încătuşarea şi aruncarea la zdup a lui Tăriceanu”, şi-a dat cu părerea un cetăţean din sectorul 4 al Capitalei, “platforma lui Cioloş e doar o culegere de truisme, zici că a fost scrisă de Hagi. Să fie bine, să nu fie rău, dar nimic cu Tăriceanu la bulău.”

“Deşi e pe alocuri populist, cu tente keynesiene, manifestul lui Cioloş ar fi, totuşi, în regulă dacă n-ar fi fost eludat complet subiectul trimiterii şefului ALDE la ocnă, să cânte doine de jale în timp ce şlefuieşte plăcuţe de înmatriculare”, a comentat Deceneu Petrescu, analist politic.

Simţindu-se nebăgat în seamă, transmit surse oficiale, chiar şi Tăriceanu intenţionează să-l cheme pe Cioloş în Senat să dea explicaţii pentru gravele lipsuri din platforma sa.

Sursa

post-124994-0-32635300-1476795024_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Conceput de Ciolos? Cred ca putine lucruri mai sunt in ziua de azi concepute de catre romani, iar acelea se gasesc in afara ariei politice.

Altii spun altceva: 

 

"Platforma lui Cioloș, #Romania100, e varianta upgradată a Contractului cu România, care e inspirat din Contractul cu America, programul electoral al Partidului Republican din SUA"

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Platforma-lui-Ciolos-Romania100-e-varianta-upgradata-a-Contractului-cu-Romania-care-e-inspirat-din-Contractul-cu-America-programul-electoral-al-Partidului-Republican-din-SUA-137431

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

LOL, desigur, dar dc tot mai vrem o tura :D, eu zic ca sa il scoatem si pe Constantinescu de la naftalina, si asa a avut un singur mandat, deci mai poate. [clo]

Parca vorbim despre lista cu dorinte pt Mos Craciun :)) dc ne va tine de cald, ea exclusiv, ft bine! Sa fie PM musiu Julien...Dacian.... Ca tot e el si acum PM, de ce sa ne obosim? [soricel]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

LOL, desigur, dar dc tot mai vrem o tura :D, eu zic ca sa il scoatem si pe Constantinescu de la naftalina, si asa a avut un singur mandat, deci mai poate. [clo]

Parca vorbim despre lista cu dorinte pt Mos Craciun :)) dc ne va tine de cald, ea exclusiv, ft bine! Sa fie PM musiu Julien...Dacian.... Ca tot e el si acum PM, de ce sa ne obosim? [soricel]

Hotaraste-te despre ce anume discuti - platforme/principii sau persoane? Ca daca facem ciorba este devine un nonsens discutia.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din avion daca vezi palarii diferite, poti sa crezi ca nu e aceeasi Marie. De altfel si Ponta s-a autosesizat :D si considera ca a fost plagiat [clo]  si isi aroga dreptul asupra margicii gasite de Julien. :)) 

 

Marius, in functie de ce sustii pe unul ori pe altul in politichie? Am spus eu ceva despre fizicul lui Julien? E vorba despre alegeri nu de vreun concurs de miss. A venit cu un set de " principii" si unii au cazut in admiratie, iarasi mi-l evoci pe Pilat, care a exclamat " Ecce homo! " Ori Ciolos, sa fim seriosi... 

Cu nonsensurile intr-o democratie se ocupa nenea Klemm

 

"Încurajez votanții români să iasă la vot, este foarte important. Această luptă împotriva corupției trebuie să continue. Mă bucură foarte mult să văd că președintele Iohannis este hotărât să o facă. Pe de altă parte, primul ministru Cioloș, atunci când și-a prezentat programul de guvernare la începutul săptămânii, a pus lupta împotriva corupției pe locul întâi între cele zece puncte ale programului”, a încheiat Hans Klemm.

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Hans-Klemm-intervine-din-nou-in-viata-politica-din-Romania.-Ce-mesaj-transant-a-transmis-137538

despre interventiile personajului nu mai comentez.

 

ps: nu e ultima, are luari de pozitii recente, intr-o noua problema, pe cand a fost intr- o vizita la Oradea. Stirea este prezentata de protv [:D]

Pt unii principii, pt altii programe... [balo]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...