roxanaz Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 Nu, nu exista Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dea78 Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 Tks rox [flo2] ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 Ah, Marmite! Ma intreb daca poate un ne-englez sa aprecieze vreodata chestia asta. Cind am fost anul trecut in familie in Anglia doamna la care am stat ne-a dat sa gustam, of course, la breakfast. Am incercat, bineinteles, ca doar asta-i farmecul cind mergi intr-o tara straina. Ei bine, am facut care mai de care mutre dezgustate, e infiorator! Zicea, mi se pare, ca la origine, era format din reziduurile de grasime de pe fundul cratitelor? Nepotii ei adorau Marmite, ea nu. Si ea ne spus ca e "love it or hate it". Cea cu gust de reziduri de pe fundul tigailor e altceva mult mai ofensator , e un extract de carne si oase de vita ,se numeste Bovril . Bovrilul se poate consuma in ceai , lapte , pe paine . Sper ca nu am stricat apetitul nimanui pe ziua de azi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 Ieri am cumparat Marmite sa incerc...nu am avut timp aseara!!! Nici de Bovril nu am auzit In bucatarie, reziduurile de pe fundul tigaii se cheama "fond" si este fix ce da gust mincarii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 e diferenta intre gravy si bovril . Eu la gravy adaug vin si un pic de faina . La Bovril carnea e fiarta in niste vase mari sub presiune pana ramane doar esenta . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Octombrie 27, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 27, 2016 Ahhh...Bovril nu ajunge la noi din motiv de vaca "vesela"...am senzatia ca e varianta carnivora a faimoasei Vegeta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Octombrie 28, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2016 E la noi un site gastronomic care vinde si asa ceva. Un borcan de 125 grame de Marmite e 45 de lei. Exisa si fum, condensat sau lichid. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Octombrie 28, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2016 Si metale comestibile. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Raindrops Postat Octombrie 28, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2016 Abia acum am vazut subiectul... Da, se gaseste aici Vegemite pe toate drumurile, iar multi il adora, insa cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu el de cand esti mic. L-am incercat si nu mi-a placut, in primul rand pentru ca este foarte sarat. Mai este si putin amar, dar as fi trecut paste amareala. Se zice ca este extract de drojdie si asa o fi. Are si un puternic miros de fermentat si miroase si a drojdie. Cred ca l-as fi adoptat, in ideea ca e sanatos, insa n-am putut sa trec peste gustul de sarat care acopera aproape totul. Multi isi pun pe paine la micul dejun. Nu lipseste nicaieri, nici macar la hotelurile cu mic dejun inclus. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Octombrie 28, 2016 Raport Distribuie Postat Octombrie 28, 2016 citeam pe wiki ca multi pun unt/margarina pe paine si abia apoi un strat foarte subtire de pasta, tocmai pentru a-i mai "domoli" gustul extrem de sarat... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.