Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Daca ai semintele decojite , sigur gaseti la magazine , e mai usor . Mama mea da prin masina de carne semintele si le fierbe in apa cu zahar . Cand pasta de seminte se ridica la suprafata siropulu colecteaza cu o paleta miezul si il da deoparte . Apa in care a fiert o pastreaza pentru insiropat turte . Turtele se fac subtiri ca la taietei si se coc pe plita sau in cuptor . Asamblezi julfa intr-un castron mai mare , tava mai adanca , tigaie , ce ai . Intre straturile de turta bine insiropata pui "crema de seminte " . Se lasa macar cateva ore inainte sa o mananci. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 ce e aia "trampare"????Cred ca se refera la insiropare. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marox Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Imi dau cu parerea, poate vine din "tremper" - inmuia. Prin extensie, insiropare? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Multumesc, am pastrat reteta! Da, pare cam complicata, poate ca o voi incerca. Cu ce seamana la gust? Ma duce cu gandul cumva... la mucenicii muntenesti :). Sa stii ca merge sa faci si cu foi d eplacinte,"uscate"in cuptor(sau pe aragaz daca ai cu flacara) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Daca ai semintele decojite , sigur gaseti la magazine , e mai usor . Mama mea da prin masina de carne semintele si le fierbe in apa cu zahar . Cand pasta de seminte se ridica la suprafata siropulu colecteaza cu o paleta miezul si il da deoparte . Apa in care a fiert o pastreaza pentru insiropat turte . Da, gasesc tot felul de seminte fara coji (inclusiv dovleac si canepa) Turtele se fac subtiri ca la taietei si se coc pe plita sau in cuptor. La nevoie le-as coace in cuptor, in tava. Pun pergament sau dau cu putin ulei?Multumesc pt. toate explicatiile, imi este clar acum.Pana la urma ce gust are? Seamana cu mucenicii, o baclava mai fada sau ce? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 (editat) Cu foi de placinta nu mai e julfa. Foile alea sunt pline de grasime si insiropate cred ca au un gust nu prea bun . E simplu sa faci nicte turte din faina , apa si sare . Nu seamana la gust cu mucenicii , poate baclava (am mancat o singura data ) nu ai ca julfa este insiropata si moale .Buna de tot . Cand merg la pasti acasa o rog pe mama sa imi arate cum se face si va pun poze cu tot procesul tehnologic:) Editat de Martie 23, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Mi-ar fi mai usor cum spune Andacos dar singurele foi pe care le gasesc aici sunt pt. baclava (phyllo - nu are nici un fel de grasime) sau aluat de foietaj (f. gras). Pot face si turte, spune-mi daca le coc cu pergament, in tava Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Nu am copt in tava niciodata dar cred ca poti folosi pergament , de ce nu . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Cred ca turtele mai bine le faci intr-o tigaie simpla de fonta (cast iron) decit in cuptor...seamana mai mult cu o plita. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Da , sau pe griddle . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.