andacos Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 (editat) Foile de placinta nu sunt grase, turtele ies bune cu inlocuitorul asta. Nu turtele sunt greu de facut, ci Sa ajungi La performanta de a Le intinde foarte subtire.Daca nu sunt subtiri, schimba complet gustul. Gustul e unic, n-are a face nici cu baclavaua, nici cu mucenicii.La mine in zona Se fac simple(inmuiate cu zahlar, cu coaja de lamiie si nuca). Editat de Martie 23, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Mi-ar fi mai usor cum spune Andacos dar singurele foi pe care le gasesc aici sunt pt. baclava (phyllo - nu are nici un fel de grasime) sau aluat de foietaj (f. gras). Pot face si turte, spune-mi daca le coc cu pergament, in tava ML, eu aveam o punga de 400 gr la congelator , maine dimineata vreau sa incerc reteta . Stai aproape . Sper sa imi reuseacsa turtele , vreau sa le fac la cuptor . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Am tigaie, nu am griddle. Indemanare si rabdare nu am asa ca voi folosi foi din comert.Dana, ca sa fiu sigura ca vorbim despre acelasi lucru: sunt foi fara grasime, subtiri precum calcul si folosite la baclava, placinta cu mere etc? Collins, succes si sa pui poza cu ea. Nu este graba, eu mai am pana ajung la magazinul respectiv sa cumpar foi Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Vezi cum miros, gusta una?!... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Martie 23, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2018 Dana, ca sa fiu sigura ca vorbim despre acelasi lucru: sunt foi fara grasime, subtiri precum calcul si folosite la baclava, placinta cu mere etc? Da, astea sunt, le tai in doua(sunt cam 30x50 cm)si le pui pe hirtie de copt, in cuptorul preincalzit, pentru citeva minute. Dupa ce se "coc"in cuptor,se lasa citeva zile...la uscat si abia apoi se inmoaie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 24, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2018 Dana, le tin cat sa se rumeneasca putin? Apoi in ce conditii le pastez pana le umplu (punga inchisa etans, frigider sau pe masa)? Collins, te admir, eu nu ma bag la asa ceva. Si ce repede le-ai facut! Astept poza finala ( imi pare rau ca nu te pot vizita) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Martie 24, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2018 Dana, le tin cat sa se rumeneasca putin? Apoi in ce conditii le pastez pana le umplu (punga inchisa etans, frigider sau pe masa)? Da,exact,le bagi la cuptorul incalzit,oentru citeva minute,pina se rumenesc putin si incep sa se onduleze. Apoi le pui intr-un prosop si le lasi citeva zile,sa se usuce bine. Eu din ce stiu(ca mie nu mi-au ieist niciodata)cele din poza lui Collins sunt prea groase,acum sigur eu vorbesc de turtele facute in zona mea.Alea se fac un "chilimot"dupa ce se inmoie.Insa sigur,fiecare cu gustul lui... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Martie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2018 Mersi! Ce-i chilimot? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Martie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2018 [:-)))] [:-)))] aluat,coca ... Cum se fac in zona mea(repet ca m-am saturat de sensibilizarile astea super mega exagerate ) , foile astea se inmoaie in sirop...ei daca ele sunt groase,daca e sirop prea mult se simte gustul ala de aluat,daca nu e sirop de ajuns,ramin neinsiropate . Oricum e migalos si chiar trebuie sa ai experienta sa iasa bune intradevar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Martie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2018 ML, aici e definiția pentru chilimoață. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.