mihaela_s Postat Iunie 10, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 10, 2017 Mama făcea supa de visine dar mie nu îmi plac supele de fructe, făcea și supa de mere, de agrise. Cea de agrise o mâncam, restul nu :). Se mănâncă reci, sunt supe de vara Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna75 Postat Iunie 15, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 15, 2017 Foarte incantata sa va impartasesc reteta bunicii mele de prajitura cu visine ,pe care mama mea a shimbat-o inlocuind cu succes untul cu ulei ( iind vorba de fapt de un padispan la fiecare ou se pune o lingura mare de ulei.Oricum eu ii amintesc mereu mamei sa roloseasca unt caci nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu cand untul era o delicatesa ,ca si zaharul,ouale si orice iti poti imagina.Cand povestesc amintirile mele din copilarie ,fetita mea surade usor neincrezator dar cei din generatia mea (70-80)stiu despre ce vorbesc. [il] Prajitura cu visine 500 g.visine proaspete,fara schimburi scurse in prealabil de zeama400 g.faina alba200 g.unt6 oua de la gainile din curte 300 g.zahar albzeama si coaja de la o lamaie1 lingurita de bicarbonat de sodiuun praf de sare Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma,se adauga in trepte ouale,iar mai apoi zeama de lamaie.Se adauga faina in care se amestecat in prealabil bicarbonatul.In final se adauga albusul batut spuma tare cu miscari lente (jos- sus)Se toarna aluatul intr-o tava bine unsa cu unt si faina,dupa care se aseaza visinele peste si se da la cuptor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna75 Postat Iunie 15, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 15, 2017 Daca va e mai pofta de ceva va impartasesc cu drag din retetele autentice,caci copiind-o pe mama ,mi-am facut propriul caiet de retete culinare,la o varsta destul de frageda,si am numai retete care au fost testate de generatii si care vor ramane mereu in topul preferintelor (prajitura cu miere,cea cu mere, crem caramel Dobos,Kati,Beigli,gogoasele traditionale,prajitura Fanta si multe altele. Apoi caietul meu s-a imbogatit si cu retete arabesti dar numai daca imi plac si mie,reducand drastic zaharul chiar si la jumatate din reteta (Basbousah si Kunafah cu crema sau branza )Mai fac cu placere si imi iese mereu perfect placinta de mere americana. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna75 Postat Iunie 15, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 15, 2017 Mama făcea supa de visine dar mie nu îmi plac supele de fructe, făcea și supa de mere, de agrise. Cea de agrise o mâncam, restul nu :). Se mănâncă reci, sunt supe de vara Clar ca ai origini maghiare !sunt supele care se fac in aceasta comunitate,pe care eu le uram si nu le suport nici acum,si din pacate erau destul de des in meniu vara,in special la tara. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Iunie 16, 2017 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Iunie 16, 2017 Luna 75 - ce minunatii spui tu acolo? [buca]Ce ar fi sa deschizi un topic cu Delicii arabesti? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jenn Postat Iunie 16, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 16, 2017 Luna, chiar, deschide un topic pt retete arabesti! Pe mine ma intereseaza kunafah, te rog. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Iunie 16, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 16, 2017 Noua ne plac foarte mult visinele, mie, fie`mi si patrupedei. In acest sezon am bifat: supa de visine, chec cu visine, pandispan simplu cu visine. Duminica voi face prajitura mozaic (e un blat din albusuri, in care se pun visine, nuci, stafide, rahat, cine ce mai are in stoc).Si am vazut recent doua retete care mi au ramas pe retina:https://savoriurbane.com/prajitura-rasturnata-cu-visine-si-cirese/http://www.caietulcuretete.com/2013/02/prajitura-valurile-dunarii.htmlUrmeaza si acestea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Iunie 17, 2017 Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2017 Clar ca ai origini maghiare !sunt supele care se fac in aceasta comunitate,pe care eu le uram si nu le suport nici acum,si din pacate erau destul de des in meniu vara,in special la tara. Si in Moldova e face o zeama cu cirese si ingrosata cu faina care se maninca rece cu mamaliga. Mama nu facea, mincam citeodata la bunica. Luna, pune retete adaptate, please ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna75 Postat Iulie 14, 2017 Raport Distribuie Postat Iulie 14, 2017 Ma bucur sa aflu ca sunteti interesate de bucataria araba!Eu am avut norocul sa invat retetele chiar de la [il] sursa - chefi arabi din bucataria unui din hotel de 5 stele de aici .Am invatat mai mult decat dulciuri caci am trecut si pe la bucataria rece (salate,aperitive) si pe la cea calda (kofta,falafel,biryani(indiana),supa de linte).Promit ca in zilele urmatoare voi deschide un topic si poate am sansa sa invat si eu la randul meu alte retete de la voi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Luna75 Postat Iulie 16, 2017 Raport Distribuie Postat Iulie 16, 2017 Luna, pune retete adaptate, please ! Chiar azi voi deschide un topic la bucatarie,insa voi pune retetele originale,caci gusturile difera .Eu in general sunt impotriva zaharului,si de aceea fac mai rar dulciuri din zona araba,insa recunosc ca imi plac foarte mult.Am incercat fel de fel de tertipuri,inlocuirea zaharului cu stevia,sau cu miere,inlocuirea untului cu ulei,insa gustul nu e acelasi,asa ca prefer sa mananc rar dar bine.Recunosc insa ca in loc de doua pahare de zahar,pun doar unul ,insa eu voi pune reteta originala,si fiecare va adapta zaharul in functie de gustul personal. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.