Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.100


Recommended Posts

Marius, merci de reteta. 

 

Ant, in 2015 cind am vizitat America am vazut un copacel cu blueberries si mi-a placut ca putea da atita rod. Erau mai mari si mai putin parfumate decit in Europa. Dar tot interesant era.

Nota bene : afinele inca nu s-au copt pe aici. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 828
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Blueberries sunt afine. Aici se gasesc tot timpul anului, sunt de cultura, evident. Sunt Mai Mari decat cele de munte, salbatice. Au gust placut acrisor Desi le  lipseste parfumul specific celor salbatice.

Le mancam natur sau cu un fir de miere deasupra sau in prajituri, muffins.

 

Coacaze nu avem. Am salivat la inghetata lui Marius  [buca]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blueberries sunt afine. Aici se gasesc tot timpul anului, sunt de cultura, evident. Sunt Mai Mari decat cele de munte, salbatice. Au gust placut acrisor Desi le  lipseste parfumul specific celor salbatice.

Le mancam natur sau cu un fir de miere deasupra sau in prajituri, muffins.

 

Coacaze nu avem. Am salivat la inghetata lui Marius  [buca]

O varianta buna de business. Coacazul nu este pretentios la sol, rezista bine peste iarna, nu are un daunator anume, nu tradeaza calitativ vis a vis de calitatea fructului, variaza marimea si/sau cantitatea produsa niciodata nu se modifica gustul/consistenta.

Se inmulteste foarte usor si produce repede.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si pentru ca stiu ca o sa vina intrebarea pentru reteta de inghetata din castane (ca deh sunt inghetato-devorator - nu cautati termenul e inventat ad hoc) si am tras o portie :
Reteta e simpla:
250 ml lapte se fierb cu 1/4 pastaie de vanilie - se strecoara la sfarsit
2 galbenusuri de ou cu 3 linguri de zahar se freaca 
se adauga laptele fiert si racit (sa nu fie fierbinte doar) peste galbenusuri si se amesteca
se repune la fiert pe foc mic 3-4 minute
se adauga treptat peste 250-300 gr de piure din castane amestecand ca sa se incorporeze
se lasa la racit
se bat 200 ml de frisca din smantana dulce
se incorporeaza frisca cu laptele si castanele racite de mai sus si se amesteca pana se omogenizeaza
se pune crema la inghetat in masina sau congelator

post-124994-0-51987500-1499402306_thumb.jpg

post-124994-0-40036600-1499402315_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius, da' din cite tufe ai cules tu recolta ?

Si mai spune daca tai (to prune s-ar zice in engleza) tufele. Eu aveam vreo 6 tufe, au mai ramas 3 din care fac liqueur, dulceata cu alt fruct (banana sau kivi sau piersica) (nu toate o data, sa ne intelegem). 

SI tot pentru Marius : cresc si castane comestibile la tine ? 

 

(asa se intimpla cind apare cite cineva nou intre cratite, e luat din scurt la intrebari  [:)] )

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[:)]  Ooo Doamne..... poza nu e cu recolta mea - dar e intradevar de la cineva care are productie. Insa si la mine arata la fel.
Da, tufele trebuie intretinute, in sensul ca trebuie taiate crengile batrane (cele din exterior) asta toamna (noiembrie) cand nu mai lucreaza 
Poti sa pui si alti butasi noi daca ai loc si vor produce
Da, cresc si castani pe aici insa acel piure nu este din productia mea desi am 3 castani mari la gradina care fac castane. Am avut 11 castani (pusi de tatal meu pe cand aveam 5 ani in memoria fratilor lui) insa am pierdut in timp 8.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...