Victoria_mami Postat Decembrie 27, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 27, 2017 Dana, imi spui si mie cum faci spanacul, te rog frumos? Eu faceam des in Romania si acum am incercat sa fac de vreo 2 ori si nu stiu ce i-am facut, dar nu mi-a iesit cum trebuie... Victoriei mele ii place mult spanacul si as vrea sa-i fac, dar nu-mi mai iasa. Multumesc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lili_mar Postat Decembrie 28, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 28, 2017 (editat) Am o ceafa de porc si vreau sa o fac la cuptor de Anul nou. Aveti o reteta incercata in care sa ramana carnea moale (sa nu se usuce sa fie "fainoasa")? MultumescAstazi fac japchae vegetarian, inspirat de reteta de la Ant. Mi-e pofta de pizza si este numai 8:35 dimineata la noi (si frig de crapa pietrele -26 grade feels like -39). Editat de Decembrie 28, 2017 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Decembrie 28, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 28, 2017 -26 de grade ? [fri] (la noi in vest cica `s +13) Nici eu nu am gatit nimic si nici nu am de gand pana spre sambata/duminica. Tot traditionale: ciorba de burta, racituri, salata de vinete, pastrav prajit.Si probabil ne mentinem traditia cu fie`mea si vom comanda pizza [:-)))]Dulce: Tiramisu`. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Decembrie 28, 2017 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 28, 2017 Dana, imi spui si mie cum faci spanacul, te rog frumos? Eu faceam des in Romania si acum am incercat sa fac de vreo 2 ori si nu stiu ce i-am facut, dar nu mi-a iesit cum trebuie... Victoriei mele ii place mult spanacul si as vrea sa-i fac, dar nu-mi mai iasa. Multumesc.Spanacul proaspat,il spal bine in apa rece,apoi il oparesc(apa fierbinte si-l dau acolo putin in clocot)si-l pun la scurs.Cind se raceste putin,il toc marunt. Intr-o craticiora pun ulei si putina faina,dar cind spun putina...chiar e putina,cred ca undeva la jumatate d elingura,poate trei sferturi.Eu pun faina in uleiul rece si lasa sa se incalzeasca treptat,in felul asta nu face cocoloase.Cind incepe sa ingroase,adaug spanacul tocat si apoi adaug lapte,in functie de consistenta dorita.Trebuie mestecat des in timpul asta,ca s elipeste destul de usor. Condimentez cu sare,piper si adaug uneori cub d elegume sau pui. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Decembrie 28, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 28, 2017 Victoria_ mami, uite reteta mea de spanac, mananca baiatul meu de sparge si tot mai cere: 2 pungi de spanac sau o casoleta mare ( cel mai bun si dulce e baby spanac) le oparesc in apa care fierbe si le fierb cam 10 min. Separat calesc in putin ulei o ceapa mica taiata marunt, pana se inmoaie bine, o condimentez cu 2-3 lingurite de vegeta. Scurg spanacul fiert si il toc grosier. Il adaug in tigaie si il calesc impreuna cu ceapa cateva minute inca. Adaug smantana lichida cateva linguri , omogenizez si mai las sa dea 2 3 clocote.( Nu folosesc faina). Este delicios cu oua ochiuri sau cu un pic de cascaval ras sau parmezan deasupra. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Decembrie 29, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 29, 2017 Eu fac o ciorba de peste. Si la pranz gratarim niste turcisme. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria_mami Postat Decembrie 29, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 29, 2017 Multumesc mult! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Decembrie 30, 2017 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 30, 2017 (editat) Ati inceput pregatirile? Eu acusica ma apuc de maioneza si apoi vreau sa fac ciupercile si vinetele cu maioneza,sa condimentez ,uschiuletul d eporc si cred ca cam atit pot face astazi.De fapt am zis ca fac si un tort de crema de zahar ars,dar...mai cuget!!! Cind ajunge sora mea.pe la prinz(miine adica) o sa fac o tochitura,cu ceva cirnati aruncati printre carne,cu mamaliga si hrean,am sa fac si cartofi prajiti pentru mofturosi. Pentru seara,o sa am mai multe platouri cu diverse,oua fierte pe care pun lachs si ceva rondele de ceapa,ciuperci cu mioneza(ca tot s-a discutat pe aici ),vinete cu maioneza,niste mini mozarella cu busuioc si rosii,o sa fac niste bruschetta(dar asta miine dupa masa),hamsii si muschiuletul d eporc,invelit in sunculita ,bagat la cuptor,cu garnitura de legume mexicane si gnochi trasi un unt. Am cochetat cu ideea sa fac o paella,insa -desi cantitativ nu fac mult ,sunt prea multe pentru o seara in care oricum nu poti minca cu zece guri.So sum sora mea pleaca a doua zi...am renuntat la paella.ramine pe alta data(le-am promis ca atnci cind vin la mine le fac paella si voiam sa ma tin de cuvint). edit Ca am uitat platoul de brinza cu struguri. edit 2:Ca am uitat de schweinemett,pe care l-am comandat la macelarie,imediat se duce sotul sa-l ia,e un fel de tartar din carne de porc.Eu sun pocnita de raceala ,se vede ca nu ma prea pot concentra,sa vedem ce iese la sfirsitul zilei din tot ce mi-am propus. [:-)))] [:-)))] Editat de Decembrie 30, 2017 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Decembrie 31, 2017 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 31, 2017 Ha,ha,ha...mi s-a pravalit tortul!!!Deci cum a fost tot anul asta,asa se si incheie... Cred ca trebuia sa mai las crema d ezahar ars inainte de a pune compozitia blatului(cu blatul am crezut ca voi avea probleme ca l-am facut cu cacao si am impresia ca nu a crescut asa bine),crema mi s-a "rupt"cind am scos oala...Tot e bine ca m-a scutut sa mai fac frisca!!! [:-)))] [:-)))] Dragelor,un an nou cu sanatate ,impliniri si tot ce va doriti voi!La multi ani! [cheers] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Judoka02 Postat Decembrie 31, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 31, 2017 Anda, nu poti sa l recuperezi ?Mai am doar maioneza și de strâns ce am insirat peste tot Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts