Ella73 Postat Decembrie 19, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 19, 2017 Consumul de carne pe tari : Australia: 121,2 kgUSA: 117,6Austria: 106,4Argentina: 101,7Brazilia: 93,0Franta: 88,7Germania: 87,9Elvetia: 74,7Federatia Rusa: 66,9Coreea de Sud: 62,2China: 57,7Turcia: 33,4Kenia: 16,0Indonezia: 12,9India: 4,1 Si pe regiuni : UE: 82,6 kgAfrica: 18,6Asia: 31,3America de Sud: 78,4 media in lume : 42,4 kg Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brilla Postat Decembrie 19, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 19, 2017 Statisticile astea sunt foarte superficial alcătuite, probabil numai pe cantitățile de carne vândute „oficial”. Pe lângă faptul că o adunare și o împărțire nu înseamnă statistică, nu se pot cuantifica și cantitățile rezultate prin sacrificarea animalelor în gospodăriile particulare. Apoi, se știe foarte bine că în această perioadă se pregătesc tot felul de preparate tradiționale care se consumă apoi pe o perioadă mai mare de-a lungul anului. Deci, cu atât mai mult nu se poate ști exact ce cantitate de carne se consumă lunar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Decembrie 19, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 19, 2017 Daca se calculeaza dupa ceea ce se vinde in pravalii, cantitatea mi se pare justa. Cum a facut Rox calculele, 270 de grame de carne proaspata se transforma in ceva mai putina preparata.Un cotlet de porc proapat are in jur de 300 de grame, din care vreo 50-60 sunt oase.(ceea ce nu e excesiv). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Decembrie 19, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 19, 2017 (editat) O statistica facuta de elvetieni spune ca in 2016 s-au consumat efectiv 51 kg/locuitor (carne de porc : 23, de pui : 12 si de vaca : 11)..81% este carne produsa aici, restul din import..96% din locuitori consuma carne..in 1996 consumul era de 54 kg/locuitor. Editat de Decembrie 19, 2017 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Decembrie 20, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2017 Oricum e vorba de carne nepraparata, cruda.In farfuriile noastre ajunge mult mai putin. Daca din 100 grame de carne cruda raman cam 70 de grame de carne preparata, din 8 kg de carne cruda raman 5,6 kg. La jumari nu stiu, dar sigur dintr-un kilogram de grasime raman cateva sute de grame. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Decembrie 20, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2017 ..in medie 8 kg de carne de porc , in decembrie "E titlul unei stiri.Nu am inteles exact la ce se refera , 8 kg de carne consumate de o persoana ?Mi se pare exagerat si dezgustator , si parca incredibil .Mai nu e incredibil.Pentru sarbatori:eu am facut 100 sarmalute = 1,5 kg carneam mai facut carnati = 2,5 kg carne crudapiftie = 4 kg carne cruda (picioare de porc, ureche, rasol) cata carne crezi ca au astea? Iaca s-au facut de 8 kg carne cruda.Le consum impreuna cu familia. Dar intr-o saptamana -10 zile sunt o nimica toata.Nu am pus la socoteala fripturile, slaninuta, jumarile, oasele pentru ciorba si nici carnea consumata de familia mea de la 1 decembrie incoace. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andaghe Postat Decembrie 21, 2017 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2017 Eu daca as putea as consuma atât, pui, curcan, vita, porc slab, pentru că vreau să îmi măresc masa musculara și mă și duc la sala. Proteina e foarte buna in alimentație. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.