Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Radacina Taro?


ML

Recommended Posts

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • 2 weeks later...

Jenn, ieri am facut o supa si am adaugat taro. Mi-am adus aminte de ce ma intrebai. Prima supa, care nu mi-a iesit, a fost rea din cauza telinei (am pus prea multa, o radacina mare, mare).

 

La ultima am folosit reteta asta:

 

https://i.pinimg.com/originals/a6/ce/c5/a6cec50a4d7b62589dd0f28ab19e6959.jpg

 

Am facut cateva modificari minore (inlocuit parte din cartofii dulci cu taro, supa de pui  cu una vegetala si o cana de lapte de cocos pana la consistenta dorita) si ne-a placut. Daca te imbie supele dulci, incearc-o.

 

Dupa Pasti voi experimenta si reteta asta coreeana (are mai mult taro si carne, ceea ce o va face cu siguranta f. gustoasa. Voi renunta la fish sauce si in loc de perilla seeds poate ma voi aventura la ceva... tahini?!... (ea spune ca le poti inlocui cu seminte de susan dar nu stiu daca se fierb si se pot trece prin sita asa cum arata in video):

 

 

Daca ai timp si descoperi si alte retete gustoase, spune-mi si mie!

 

P.S. Dintr-un articol scris in romana ( https://www.petitchef.ro/articole/retete/taro-una-dintre-cele-mai-vechi-plante-cultivate-aid-1388 ):  Deoarece poate provoca pietre la rinichi, Taro se va consuma cu lapte sau alaturi de alimente bogate in calciu

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E foarte buna supa insa eu nu as renunta la fish sauce...ii da o savoare deosebita si specifica.

Eu pun picaturi de fish sauce in multe alte chestii in loc de sare uneori.

 

Cum italieni arunca un anchovy sau doua in fiecare sos (cu toate ca in veci nu simti gustul de peste) pentru savoare asa sa si fish sauce da gust fara a fi "fishy".

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu asta m-ai facut curioasa :). Poate imi fac curaj. Si spui ca nu miroase sau are gust in supa? 

Daca intr-o oala de supa adaugi o lingurita de fish sauce, nu simti absolut nici un gust de peste, ci doar savoare (cum pe vremuri mamele noastre adaugau "gust" cu Vegeta). Incearca. 

 

Eu pun picaturi si in salate :) :) de "gust".

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...