brilla Publicat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Publicat Februarie 25, 2018 ... Mă refer la metoda de afumare în bucătărie, în ceaun/cratiță. Pentru cei ce folosesc acest mod de preparare, mă interesează ce ierburi aromate folosiți, eventual cu ce cărnuri (pește) se potrivesc cel mai bine. Desigur, dacă mai dețineți și alte secrete pentru un gust mai bun, sunt gata să absorb orice informație Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianda Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Cum adica afumi in ceaun? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brilla Postat Februarie 25, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 (editat) Uite aici un exemplu: http://bucatariaelenei.blogspot.ro/2010/06/piept-de-pui-afumat.html Dar există variante de încropire a „afumătoarei”, în funcție de dotarea și imaginația fiecăruia Editat de Februarie 25, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 (editat) Rosemary și Sage îmi plac cel mai mult. Dar pun și coriandru, coaja de lămâie sau portocala. Dacă găsești dafin proaspăt e tare bun (uscat nu e chiar așa de aromat). Mai pun orez basmati pentru aroma. Editat de Februarie 25, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianda Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Interesanta metoda. N-am mai auzit de varianta asta, totusi n-am nici curaj si nici curiozitatea de a incerca.Tu ai mai facut, sau este pentru prima data? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Exista aceasta varianta...am încercat o singura data. Mi se pare mai ușor ca in cratiță. Eu am afumătoare in curte. https://cameronsproducts.com/product/the-original-stovetop-smoker/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brilla Postat Februarie 25, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Interesanta metoda. N-am mai auzit de varianta asta, totusi n-am nici curaj si nici curiozitatea de a incerca.Tu ai mai facut, sau este pentru prima data?Până acum am folosit doar afumătoarea „clasică”, însă trebuie să folosesc cantități mai mari, (nu „pornesc” afumătoarea pentru doi mușchiuleți), și necesită timp mai mult. În săptămâna ce urmează sunt însă decisă să încerc această metodă. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 (editat) Eu am de asta pusă de Ant, se pune pe aragaz, nu e nevoie de curte. Mi-am luat și lemnisoarele care se ard si dau aroma, de mai multe feluri, de stejar, de cires, etc. Editat de Februarie 25, 2018 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brilla Postat Februarie 25, 2018 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Eu nu voi folosi lemne și voi improviza „afumătoarea”. Sunt curioasă care va fi diferența de aromă față de afumătoarea clasică cu lemne. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Februarie 25, 2018 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2018 Brilla, bestiala chestie! Se gasesc la noi frunze de lamaie si lemongrass? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.