Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cea mai buna invatatoare? Care sunt calitatiile unei "invatatoare foarte buna"


Recommended Posts

  • Administrators

Ce apreciati la o invatatoare? Cum definiti voi invatatoarea ideala?

 

  • Sa fie in varsta = experienta vs, tanara ca sa fie mai apropiata de copii? (nu se exclud)
  • Sa aiba o experienta mare vs. sa fie la curent cu ultimile concepte de invatamant (nu se exclud)
  • Sa dea teme multe vs. teme putine
  • Isi da efortul sa-i aduca pe copii la acelasi nivel vs. face diferentiere intre copiii mai buni si cei mai putini buni si ii educa diferit
  • Glumeata si la catarama cu elevii vs. Impune respect prin atitudine drastica?
  • puneti pret pe organizarea clasei, modul cum comunica cu parintii?
  • cat de important este entusiasmul pe care il afiseaza fata de copii?

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • Sa fie in varsta = experienta vs, tanara ca sa fie mai apropiata de copii? (nu se exclud) - pentru copilul de 6 ani (si ma refer strict la al meu), cred ca ar fi de preferat o persoana mai tanara, cu mai multa rabdare

Sa aiba o experienta mare vs. sa fie la curent cu ultimile concepte de invatamant (nu se exclud) - experienta, nu neaparat mare

Sa dea teme multe vs. teme putine - teme putine

Isi da efortul sa-i aduca pe copii la acelasi nivel vs. face diferentiere intre copiii mai buni si cei mai putini buni si ii educa diferit - greu de evaluat, depinde si de copii, daca pot fi adusi toti la acelasi nivel; indiferent, nimeni nu trebuie ignorat

Glumeata si la catarama cu elevii vs. Impune respect prin atitudine drastica? - cele doua variante sunt extreme, ar fi de preferat o linie de mijloc, sa fie apropiata de copii si in acelasi timp sa le castige respectul

puneti pret pe organizarea clasei, modul cum comunica cu parintii? - e mai important modul cum comunica cu copiii, parinti pot avea opinii multe si relativ subiective, cred....as prefera o comunicare limitata si eficienta

cat de important este entusiasmul pe care il afiseaza fata de copii? foarte important, sa le insufle dorinta de a invata

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa își iubească meseria, asta însemnând că e mereu la curent cu articole, cursuri, deci experiență bogată.

Sa fie calma.

A Sa fie organizată , ordonata si deschisa comunicării cu părinții.

Sa nu pună prea multa presiune cu temele .

Sa fie corecta în aprecierile pentru elevi, nu toți elevii sunt excelenți la toate materiile, de aceea unii au nevoie de indrumare și încurajare.

Sa fie glumeață,asta înseamnă relaxata, fără a se trage de șireturi cu copiii, dar de obicei severitatea excesiva provine din frica (de reacții, de situații greu de rezolvat, de conflicte, de bătăi de cap...)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si Mai e ceva ce face diferenta am observat desi ridica o multime de parinti nemultumiti in statele in care nu e o obisnuinta deja:lucrul diferentiat in functie de nivelul fiecarui copil. 

Desi fiecare parinte crede ca al lui copil e cel mai bun totusi Inca din clasa intai copiii Vin cu bagaj diferit si pe an ce trece diferentele se maresc. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Conteaza in primul rand dupa ce criterii impartim in buna sau mai putin buna.

De obicei o facem in functie de experienta personala, legata de invatatoarele copiilor nostri. Sau de ce aflam de la alti parinti. 

 

Ar trebui insa sa primeze faptul ca intr-o clasa nu este doar copilul nostru. Sunt (teoretic) 24 elevi, (practic) peste 30. Fiecare insemnand un mic om in devenire care trebuie sa aduca valoare lumii. Personalitati diferite, cu stiluri de invatare diferite, cu parinti care au sau nu au timp sa verifice sau sa ajute acasa procesul educational. Omul din spatele catedrei ar trebui sa porneasca exact de la aceste lucruri. Sa fie lasat sa isi faca un plan de ore adecvat necesitatilor copiilor, cu forme diferite de invatare pentru modalitati diferite de percepere a informatiilor. Vizuale pentru unii, practice pentru altii, teoretice pentru altii, etc. 

Sa fie un om care intelege ca tonul ridicat are valoare poate doar in anumite momente, la fel ca alintarea sau joaca. Nu neaparat doar pentru clasele 0-1. Si ceilalti sunt copii. Chiar si cei de clasa a 12-a:).

Sa fie un om pentru care valoare are ceea ce ramane dupa ce preda, modul in care cei mici reusesc sa inteleaga procese, metode, concepte si sa le aplice real, nu mecanic. Pentru care performanta sa fie un plus, nu o necesitate sau un tel in sine.

Sa isi doreasca sa valorifice atuurile celor mici astfel incat sa devina abilitati reale, sa creasca si sa cultive cunostinte si abilitati pe care inca nu le au.

 

Nu conteaza varsta , scoala unde preda, temele multe sau putine.  

 

Ce lipseste sa fie toti asa? Un ciclu defectuos care porneste tot de la educatie. Fie a legilor ministerului educatiei, a bugetelor alocate catre acest sector, a materialelor didactice invechite. Fie a modului in care sunt formati in facultati/colegii viitorii invatatori. Sau educatia primita de la parinti - si ei proveniti din diverse medii , care la randul lor au fost educati de scoala si familie... cu cerinte uneori absurde si fara respect, alteori informati si orientati spre calitate care se ciocnesc de opusul lor..E o bucla infinita.

 

Mi-as dori sa am un buton de reset. Sa pornim iar cu totii in directia corecta. Iar notiunea de”corect” sa fie analizata bine astfel incat sa fie ancorata in istorie dar si in realitatea societatii de azi si orientata spre dezvoltarile viitoare ale omenirii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Administrators

Ma gandeam astazi ce importanta este prima invatatoare pentru un copilas. Pentru ca, asa dupa cum ii transmite ea primele bucurii si curiozitati ale cunoasterii - depinde felul in care copilul ia cunostinta cu anii de educatie care urmeaza. 

 

De asta, e asa de important pentru noi, parintii  - sa alegem o invatatoare /  invatator cu har pentru copilasii nostri.

[flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...