Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Probleme cu niste insecte in bucatarie


Recommended Posts

Salutare, am vazut ca s-a mai postat pe aici o problema cu gandacii de faina, insa eu am alta. Mi-au aparut in bucatarie de vreo saptamana niste insecte mici ce seamana aproape perfect cu puricii de pe pisici/caini, insa nu sunt purici, se sparg usor, practic..se fac nisip cand apas cu degetul pe ele. Nu pot sa imi dau seama de unde vin.

Nu am facut modificari de alimente/mobilier sau sa aduc ceva strain in bucatarie, cu toate astea, am verificat dulapurile si tot ce era pe acolo. Am observat ca vor neaparat sa intre in coffeta, le gasesc pe marginea borcanului, odata am lasat o punga deschisa cateva ore si am gasit-o plina de insecte. S-au bagat si in apa espresorului, le place sa se ascunda sub obiecte, le gasesc mereu sub scrumiera sau telefon daca il las pe masa la incarcat. Merg pe pereti, pe gresie, pe faianta, le gasesc sub buretele de vase..etc de cele mai multe ori se plimba incet, daca incerc sa vanez una, mareste viteza, insa marea majoritate stau ca si cum ar fi moarte.

Pana acum nu am gasit vreo punga anume de ceva care sa fie contaminata si sa para ca este cauza generarii lor continua. Am aspirat, am spalat, seara au aparut la loc intr-un numar la fel de mare, nu pot sa imi dau seama ce insecta este si nici cum sa scap de ea. Ceva ajutor de la mamici, va rog? Poate v-ati mai confruntat cu problema asta. Multumesc anticipat! ps: stau la bloc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Posibil sa intre pe gurile de aerisire. Eu am pățit cu niste insecte care semănaui cu moliile de alimente.

Am astupat o perioada aceste guri, am pus niste benzi adezive contra moliilor și am scăpat. Am pulverizat cu top felul de spray-uri și în aceste coloane de aer, dar nu știu cât efect au avut. 

Dar am scăpat cu aceste bucăți lipicioase luate din supermarket

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pune o poza cu o insecta. dupa cum le descrii, par sa fie gargarite de faina/malai, se pot dezvolta in orice, malai, faina, gris, pesmet, cereale, biscuiti, paste, condimente gen vegeta, ceai din plante uscate. singura metoda este sa scoti tot din dulapuri, sa aspiri bine, sa stergi cu o solutie dezinfectanta gen sanytol. arunci tot ce este in punga inceputa si este contaminat, restul le pui in cutii/caserole cu capac, cu inchidere cat mai etansa. or sa mai apara insecte, din ouale care scapa de la curatenie. repeti inspectia si curatenia si nu lasa nimic umed la dispozitia lor, ai observat si tu ca trag la apa.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru raspunsuri. In urma ideii cu poza, m-am uitat cu lupa la insecta apoi am cautat-o pe google. Este intr-adevar gandacul de faina, si asta m-a pus sa caut acolo unde stiu ca am vazut faina de foarte mult timp, pe casa scarii are o vecina "debaraua ei", oare de unde imi intrau mie gandacii in casa? Pe sub usa, fix in bucatrie, avand bucataria la cel mult 2 m de intrare. I-am aruncat faina, trebuie sa ma apuc iar de curatenie ca poate au ramas cateva in gazda si la mine.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Am avut si eu  - si cred ca mai sunt cativa. Da, sunt gandacei de faina. Apar in special var; la caldura. Trebuie sa arunci totul din dulap  - comestibil- pentru ca intra peste tot si rod. TIne o vreme alimentele NOI -  faina, orezul, chiar si condimentele in frigider.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...