Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi? Cap. 102


Recommended Posts

Nu va iese prea grasa musacaua cu vinete?Eu am facut o singura data (acum vreo suta de ani) si e drept ca am prajit vinetele, insa nu am putut minca , prea grasa mi s-a parut.

 

Reteta clasica dupa cum stiu eu e cu vinete prajite in ulei. O data am facut asa si era sa o arunc. Mi-a venit ideea sa scrug tot uleiul si am mincat-o.

 

De atunci am prajit vinetele/dovleceii la gril iar mai nou le pun asa crude. Carnea o prepar in tigaie cu putina ceapa si sos de la Grossman, la sfirsit pun sos de rosii si fierb totul in vin alb. Foarte bune ies, nu grase deloc.

 

Am gatit si eu mult in weekend, ca a venit fiu-miu acasa, i-am dat la el o lasagna si o brownie la el, pentru noi am facut clafoutis, picoare de rata la cuptor, pentru el salata cezar, simbata am facut pentru toti chow mein.  Apoi pentru saptamina asta ardei umpluti si ciorba de coada de vaca. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 909
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Va scriu ce am gatit ieri : 

steak cu sos de mustar

patates douces prajite

creier in unt cu persillade (patrunjel si usturoi)

salata verde.

 

Am gasit un plan care sa-mi evite sa mai fiert creierul inainte de a-l pune in tigaie : il spal cu apa rece ca la carte si apoi in pun 3 minute la putere medie in microunde (era un creier intreg de vitel, la porc sau la miel l-as pune mai putin)

 

daca tot sunt vorbareatza : am facut zilele trecute reteta de mamaliga a Roxanei  [flo2]  la microunde. A iesit perfect, doar ca a fost nevoie de 3 coaceri de 4 + 3 + 3 minute. Merci, Roxana ! 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mik, ma bucur! eu fac 4+3 si apoi cate 1-2 minute de 2-3 ori - depinde de cat de mare e lotul :)

 

eu am facut friptura de vita in lamaie si ciorba de perisoare duminica, pentru ieri si azi. diseara fac o ciulama de pui cu ciuperci pentru urmatoarele 2 zile. si daca am timp o salata "orizontala" :)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu ieri am făcut carne de curcan cu ciuperci și smântână (am pus și un borcan mic de gălbiori murați), foarte bună a ieșit.

 

Azi era în plan supă cremă de dovlecei, dar nu știu dacă am timp. Am cumpărat un ulei de sâmburi de dovleac presat la rece, o să meargă la fix peste supă.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana, cum faci friptura de vita cu lamaie?

 

 

o bucata de pulpa sau antricot intreaga, cam de 1kg. pun sare, piper, storc o lamaie mare sau 2 mici si seci (:) ), apoi pun cam 200ml ulei de masline. in cratita de fonta grea, cam 2 ore (sau chiar mai mult) pe focul cel mai mic de pe aragaz. iese frageda de se rupe cu furculita. e cel mai usor fel de mancare pe care il fac cand n-am nicio inspiratie :)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut in weeked o mazare (cam multa, am dus si la copil), o rulada cu carne, o oala de supa miso (pe frigul asta merge grozav seara cind ajung acasa) si un pui la cuptor.

Am pregatit pentru miercuri/joi niste ceafa de porc feliata si pusa la marinat (cu fish sauce, soy sauce, mirin, ceapa si usturoi)...vreau niste chiftelute de dovlecei linga friptura dar nu cred ca am elan; probabil doar o salata simpla.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu mai am pentru fii mio paste de orez , pentru noi o sa fac niste cartofi cu ou si salata de andive.

 

Pentru miine am sa experimentez ceva chinezarii, piept d epui cu ardei rosu, ghimbir,usturoi, pak choi, portocala coaja si zeama d ela o portocala.

 

Pentru joi tre' sa ma consult cu familionul, ca la mine nu prea exista unanimitate in domeniul asta!!!! [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete michelle-usa

Cum se face?

 

 

Ingredients
  • 1/2 cup milk
  • 1 1/2 cups day-old bread cubes
  • 1 1/2 pounds ground beef
  • 2 large eggs, beaten with a pinch of salt
  • 1 cup fresh ricotta
  • 1/2 cup chopped scallions
  • 1/4 cup grated Parmesan cheese
  • 1/4 cup chopped fresh Italian parsley, plus extra for garnish
  • 1/2 teaspoon freshly grated nutmeg
  • 1/2 tablespoon kosher salt
  • Freshly ground black pepper to taste
  • 1 cup fresh mozzarella, cut into small cubes
  • 1/8 cup extra-virgin olive oil
  • 2 cups warm tomato sauce (see the “Best Tomato Sauce In The World” recipe on this blog for a great quick homemade version!)
Instructions
  1. Preheat oven to 375 degrees.
  2. Pour the milk over the bread cubes and let soak for a few minutes until the bread is saturated. Squeeze the soft bread a handful at a time, pressing out as much milk as you can, crumble bread into crumbs with your fingers and place in a large mixing bowl.
  3. Add the ground beef to the bowl, breaking it up into small pieces as you add it. Add the eggs, ricotta, scallions, grated cheese, parsley, nutmeg, salt, and pepper and mix everything together (your clean hands are the very best for this!)
  4. Add the mozzarella cubes and work them through the meat mixture until they are evenly distributed.
  5. Place a metal cooling rack in a roasting pan and brush it with olive oil. Shape the meat mixture into an oval loaf and lay it on the rack. Brush the loaf with olive oil and cover the roasting pan with foil, tenting it up so it doesn’t touch the meat loaf. Bake for 45 minutes.
  6. Remove the foil and bake for another 20 minutes. Remove from the oven, cover again with the foil and let the meat loaf rest for 15 minutes.
  7. Slice thickly and pour the tomato sauce on top. Garnish with more chopped parsley and serve.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...