Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Restaurantul The Artist - Bucuresti


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • Administrators

Aseara am fost la The Artist. 

Cladirea si decorul sunt de ordinul impecabilului. 

Mancarea este servita foarte atent, bucatarul sef - olandez - vine personal la masa si serveste diverse feluri de mancare. Meniul este foarte mic (asa cum sta bine unui restaurant de clasa), portiile sunt f mici - farfuriile mari.

 

Se da mare atentie la detalii, la felul in care este servita mancarea. Mi-a placut mult faptul ca poti gusta entreuri - la lingura, in felul asta gusti cat mai multe specialitati.

 

Eu am comandat piep de rata cu varza - desigur, portia este f mica, insa a fost delicioasa.

Lista de vinuri este extrem de bine aleasa. Am comandat un vin francez si pot spune ca rar bei asa ceva de catifelat.

 

Desi e un pic scumpel - eu zic ca merita experienta.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Probabil ca este unul din putinele restaurante din Romania care pote sa aspire la o stea Michelin alaturi de Baraca din Cluj. La Belvedere in Brasov nu am fost si nu pot sa dau un verdict. Am spur ar putea sa aspire pentru ca in opinia mea inca nu este acolo.

 

La The Artist lipseste personalul instruit si serviciul impecabil. Sa nu ma intelegeti gresit, service-ul a fost bun dar nu au excelat. Service-ul nu se ridica la nivelul bucatariei. Service care este impecabil la Baraca (Cluj).

 

Concluzia: o experienta placuta dar scumpa. De apreciat si faptul ca The Artist nu are in spate infrastructura si resursele unui lant hotelier de 5 stele (Marriott, Sheraton, etc.) unde se gasesc restaurante bune dar cam impersonale.

 

Pentru mine personal, Baraca din Cluj ramane cel mai bun restaurant din Romania.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu apreciez in primul rand  distanta materiei prime pana in farfuria mea , si imi place sa mananc in locuri care au ferma si gradina de legume proprie.Altfel pot si eu sa cumpar carne si legume de la supermarket si sa le prepar. Ce am aflat dintr-o emisiune e, ca in restaurante se folosesc mult legume si peste din conserva , gustul e cam acelasi iar costul e aproape 5-10% din pret.

La Baraca am observat ca mielul si carnea de vita sunt de provenienta straina, ce o fi rau in a consuma de la o ferma romaneasca.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu apreciez in primul rand  distanta materiei prime pana in farfuria mea , si imi place sa mananc in locuri care au ferma si gradina de legume proprie.Altfel pot si eu sa cumpar carne si legume de la supermarket si sa le prepar. Ce am aflat dintr-o emisiune e, ca in restaurante se folosesc mult legume si peste din conserva , gustul e cam acelasi iar costul e aproape 5-10% din pret.

La Baraca am observat ca mielul si carnea de vita sunt de provenienta straina, ce o fi rau in a consuma de la o ferma romaneasca.

Noi nu prea crestem vaci de carne.  Fermele din Romania pentru vaci de carne sunt putine iar subventille nu prea se primesc. Baltata noastra e singura buna si de carne dar se foloseste mai mult pentru lapte.

 

La noi mielul e cel clasic care zburda pe campii in perioada pastelui. Altfel nu se taie. De aceea restaurantele aduc de pe piata externa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...