Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Când alege cezariana, mama se gândeşte la ea, nu la copil


Recommended Posts

  • Administrators

Noi la Desprecopii am atras atentia de multi ani despre rata f mare a nasterilor prin cezariana din Romania.

Nașterea prin operație de cezariană a devenit o obişnuinţă, în ultimii ani. Pentru medic este un scut de protecție împotriva acuzațiilor de malpraxis, iar viitoarea mamă scapă de durerile nașterii. Așa a ajuns România pe primul loc în Europa, cu cele mai multe nașteri prin cezariană, 40%.

 

Iata insa si parerea unui medic roman care spune lucrurilor pe nume:

Când alege cezariana, mama se gândeşte la ea, nu la copil

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

[quote name=redactor" post="8603283" timestamp="1545043641] Noi la Desprecopii am atras atentia de multi ani despre rata f mare a nasterilor prin cezariana din Romania. Nașterea prin operație de cezariană a devenit o obişnuinţă, în ultimii ani. Pentru medic este un scut de protecție împotriva acuzațiilor de malpraxis, iar viitoarea mamă scapă de durerile nașterii. 

 

Nu am inteles de ce e un scut pt malpraxis ?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu as condamna atat de vehement femeile care aleg cezariana. Este corpul lor, durerea lor, psihicul lor.

Am nascut in anul 2001, cezariana de urgenta, dupa 10 ore de travaliu. Nu se uita nimeni la tine pe atunci, te lasau sa te chinui, fiecare pe cont propriu. De suport psihic, de incurajari, nici nu mai vorbesc. De ce as condamna femeile care aleg sa nu treaca prin toata umilinta asta? Fiecare stie cat poate duce.

Daca lucrurile ar sta altfel in maternitatile din Romania, atunci da, alegerea ar fi reala.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu, sunt doua lucruri diferite riscurile unei operatii si malpraxisul. Si daca lucrurile merg prost la o nastere naturala, din vina medicului, nu e tot caz de malpaxis ? 

 

Consider ca, in mare, e vina medicilor la cezariana raspandita, e mai comod pt ei pt ca este o operatie programata si pt ca se plateate mai bine ( indiferent de stat sau privat). Ar trebui mai multe moase formate si posibilitatea sa beneficiezi de epidurala si sprijin psihologic. 

In plus, casa de asigurari ar trebui sa se autosesizeze, daca sunt atatea cezariene pe banda, tot din buzunarul comun de la stat se iau banii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cand alegi cezariana daca nu e necesara , e responsabilitatea ta. Am fost mai clara acum? In rest , de acord cu tine. Fireste ca le convine sa faca programari decat sa fie chemati cand intra gravida in travaliu, si ies si bani mai multi. Malpraxisul e o gluma in Ro, parerea mea. Nu stiu daca stii, dar in Ro exista facultate pt moase de mult, deci nu personalul mediu lipseste. Problema e ca nu se ofera standard epidurala pt ca nu sunt suficienti medici anestezisti , sunt spitale care functioneaza doar cu un medic ATI . Adica acelasi medic e chemat si pe sectia de chirurgie, merge si in ATI si ar trebui sa vina si la o gravida. Asta e, sunt sectii care au ramas cu f putini specialisti, in afara oraselor mari nu vor cei tineri sa mearga si uneori cand putinii ramasi isi iau concediu   ,  se inchide sectia.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa si?  Grosul cezarienelor este cauzat tocmai de frica de durere, pt ca in Ro nu se ofera standard epidurala. La o cezariana planificata,  de obicei dimineata int r- o zi obisnuita( de luni pana vineri)  exista anestezist. Care si ramane pe toata durata interventiei langa pacienta.  In foaia de observatie este trecut motivul interventiei ( risc pt mama ori fat, sau la cerere)  In restul timpului, adica noaptea si in week enduri exista minimum de personal, cum scriam in cealalta postare.  

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mai mult de jumatate din populatia tarii nu are acces la centrele mari. In Ro nu exista garda de acasa, de abia au medici pt garzi in sptal, de unde sa scoata altii? La o maternitate din Bucuresti colcaia stafilococul auriu pt ca nu - s in stare sa foloseasca manusi si dezinfectanti. Cand a inceput sa iasa la iveala cati copii au fost infectati, seful de sectie a iesit la tv sa declare ca nu e de la ei. Acum cativa ani, o doamna a fost la un pas de moarte dupa ca a fost infectata to t. cu stafilococ auriu la spitalul CFr din Capitala. A scapat cu greu, dar nu mai poate avea copii. Cauza ? Instrumentar contaminat. Eu una nu cred ca se schimba ceva in bine. Ro are cele mai putine infectii intraspitalicesti declarate, dar oamenii isi pierd viata dupa operatii banale din cauza infectiilor luate din spital. Toti cei ce ajung in strainatate sunt contaminati , doctorii de aici au gasit la pacientii arsi veniti din Ro infectii  cauzate de agenti patogeni intalniti doar prin zone de razboi. [fal][i] [/i]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...