ML Publicat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Publicat Decembrie 20, 2018 Am luat o rata pt. Craciun si nu stiu sa o prepar (numai pt. noi deci nu caut ceva extravagant). Ce as vrea: - sa iasa cu pielea crocanta- sa o gatesc in tuci la 177 C (asta imi iese daca transform 350 F, deci foc mediu),- sa ramana cu cat mai putina grasime pe ea la sfarsit Am gasit mai multe retete in engleza in care se recomanda sa o pui in tava cu gratar ca sa i se scurga grasimea, sa o tot rotesti si ungi cu ea plus miere parca si altele... Desi mi se pare potrivita sugestia nu am gratar, asa ca m-am hotarat la tuci. Vad ca Laura Laurentiu o face intr-o forma din sticla termorezistenta cu capac si fara gratar. Deci caut ceva similar ca metoda dar nu la temperatura aleasa de ea (210 si 190 C).Se poate oare obtine o coaja crocanta la temperatura medie prin coacere indelungata? M-ar ajuta sfaturile voastre, eventual linkuri cu retete probate sau ce credeti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Uite o reteta fix cum vrei tu (350F, 3 ore). https://juliasalbum.com/how-to-cook-duck/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 daca o faci in tuci grasimea va ramane in jurul ei, nu are unde sa se scurga. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Poți să pui rața pe un pat de legume (ex: cartofi tăiați mai mare, morcovi), grăsimea se va scurge pe legume. Problema e că durează destul de mult coacerea și s-ar putea ca legumele să se înmoaie prea tare, caz în care eu aș scoate legumele și le-aș înlocui cu altele crude. Sau poți folosi un chicken roaster. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Decembrie 20, 2018 Administrators Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Rata la cuptor? Hmmm , cred ca nu am mancat vreodata asa ceva. CUm e carnea de rata? E la fel ca si carnea de curcan? Acum mi-ai dat o dilema? Ce sa fac si eu de Craciun? Curcan sau rata la cuptor? Voi ce recomandati? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jenn Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Curcanul e dupa mine mai dulce dar si mai fad decat rata. Prefer rata. Redactor , nici rata Peking de la chinezi nu ai gustat? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Mie imi place rata mai mult decit curcanul. Eu insa o prepar in stilul chinezesc sau doar pieptul de rata (facut in tigaie si servit "rare). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 ML, daca nu ai alt vas la indemana, cred ca poti prepara rata la cuptor in varianta din vremuri apuse, denumita "pui pe sticla".totul este sa gasesti o sticla potrivita cu marimea ratei, poate de la coca-cola sau pepsi-cola la 0,5 l. inteleg ca merge si un borcan. ai si o tava mai adanca ?https://www.lalena.ro/reteta/1673/Pui-pe-sticla-la-cuptor/http://delicii.md/ro/retete/rata-coapta-la-cuptor/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Decembrie 20, 2018 Raport Distribuie Postat Decembrie 20, 2018 Oricum, piele crocanta, crocanta nu iese la 350F. Temperatura inalta catre final ajuta pielea sa devina crocanta si mai ales cum pregatesti rata inainte sa o bagi in cuptor (pielea trebuie sa fie bine, bine uscata si desprinsa de pe carne (sa existe aer intre piele si carne). Mai bine o rata pe varza...mai neaos :) :) :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.