Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Rata la cuptor?


ML

Recommended Posts

Am luat o rata pt. Craciun si nu stiu sa o prepar (numai pt. noi deci nu caut ceva extravagant). Ce as vrea:

 

- sa iasa cu pielea crocanta

- sa o gatesc in tuci la 177 C (asta imi iese daca transform 350 F, deci foc mediu),

- sa ramana cu cat mai putina grasime pe ea la sfarsit

 

Am gasit mai multe retete in engleza in care se recomanda sa o pui in tava cu gratar ca sa i se scurga grasimea, sa o tot rotesti si ungi cu ea plus miere parca si altele... Desi mi se pare potrivita sugestia nu am gratar, asa ca m-am hotarat la tuci. 

Vad ca Laura Laurentiu o face intr-o forma din sticla termorezistenta cu capac si fara gratar. Deci caut ceva similar ca metoda dar nu la temperatura aleasa de ea (210 si 190 C).

Se poate oare obtine o coaja crocanta la temperatura medie prin coacere indelungata?    

 

M-ar ajuta sfaturile voastre, eventual linkuri cu retete probate sau ce credeti.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Poți să pui rața pe un pat de legume (ex: cartofi tăiați mai mare, morcovi), grăsimea se va scurge pe legume. Problema e că durează destul de mult coacerea și s-ar putea ca legumele să se înmoaie prea tare, caz în care eu aș scoate legumele și le-aș înlocui cu altele crude.

 

Sau poți folosi un chicken roaster.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, daca nu ai alt vas la indemana, cred ca poti prepara rata la cuptor in varianta din vremuri apuse, denumita "pui pe sticla".

totul este sa gasesti o sticla potrivita cu marimea ratei, poate de la coca-cola sau pepsi-cola la 0,5 l. inteleg ca merge si un borcan. ai si o tava mai adanca ?

https://www.lalena.ro/reteta/1673/Pui-pe-sticla-la-cuptor/

http://delicii.md/ro/retete/rata-coapta-la-cuptor/

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oricum, piele crocanta, crocanta nu iese la 350F. Temperatura inalta catre final ajuta pielea sa devina crocanta si mai ales cum pregatesti rata inainte sa o bagi in cuptor (pielea trebuie sa fie bine, bine uscata si desprinsa de pe carne (sa existe aer intre piele si carne).

 

Mai bine o rata pe varza...mai neaos :) :) :) 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...