ML Postat Aprilie 19, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Ha, ha, bine zis! Il folosesc cu spor la supe creme (legume fierte), macinat nuci, pecans si din astea mai moi. La alune intregi sau migdale pare ca-si da duhul. Gasesc Toblerone, Roxana. Si chiar imi place ideea. Sau poate incerc cu mojarul. Mersi, ceva va merge pana la urma! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 19, 2019 Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 pe vremea cand nu aveam roboti se caramelizau nucile cu zahar, se turnau in tava unsa, se lasau sa se raceasca, apoi se bateau cu ciocanul de carne si apoi pisam in mojar. sau daca era mai putin faceam afacerea asta la rasnita. Și pe vremea de acum se face așa :). Am eu o prăjitură la care fac fix așa, manual. Pot face și la robot, dar e mai de-stresant manual :). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 19, 2019 Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 ML, eu fac zahăr ars (am grijă să fie deschis la culoare, nu-l las să se ardă tare) în care pun nuci pe care le amestec bine. Răstorn pe o foaie de copt (câteodată ung cu puțin ulei, dar nu e nevoie) și întind în strat cât mai subțire. Las să se răcească, rup bucăți și pun într-o pungă ziplock. Le strivesc cu ce am la îndemână (ciocan de carne, făcăleț). Rezultatul eu l-aș amesteca cu ciocolată topită. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Aprilie 19, 2019 Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Imi faceti niste pofte ceva de groaza!!!! Vine weekendul si maine am timp...ntz, ntz, ntz! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Aprilie 19, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Suna f. bine, Daniela! Neaparat fac prajitura dupa Pasti. Daca vorbesti de zahar ars si tu sau altcineva aveti idee... pot folosi in loc de zahar alb zahar brun? Am in casa si alb dar il prefer pe celalalt.Intreb pt. ca la tort Opera, la crema, am folosit brun si cumva (poate din vina mea) nu se lichefiaza. Cand pare ca se va topi, in loc se recristalizeaza, ajunge beton. Doar daca a experimentat cineva. De nu, folosesc alb Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Aprilie 19, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Imi faceti niste pofte ceva de groaza!!!! Vine weekendul si maine am timp...ntz, ntz, ntz! Spune-mi si mie cum ti-a iesit prajitura daca o incerci si o faci curand. Noi plecam maine in vacanta, asa ca la mine ramane la intoarcere. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 19, 2019 Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 ML, eu n-am făcut caramel / zahăr ars cu zahăr brun. Mă gândesc că trebuie un pic mai multă atenție să nu se ardă, fiind mai închis la culoare și aș folosi focul un pic mai mic . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 19, 2019 Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Nu se poate carameliza zaharul brun - melasa din el reactioneaza aiurea Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Aprilie 19, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 19, 2019 Aha! M-am gandit si eu ca poate melasa e de vina (am incercat de 3 ori, cu termometru si urmand pasii din reteta si trecea de la sirop la teapan). Mersi Roxana si voua tuturor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Aprilie 26, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2019 Imi faceti niste pofte ceva de groaza!!!! Vine weekendul si maine am timp...ntz, ntz, ntz! Antmil, ai incercat reteta cumva? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.