Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi?Cap.103


Recommended Posts

  • Răspunsuri 818
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Tarta cu visine, caise, piersici sau prune

 

4-5 galbenusuri ( in fctie de marimea oualor, eu am pus 5) se mixeaza cu 300g zahar tos si un praf de sare, pana se albesc

Se adauga 4 linguri lapte, 4 linguri ulei, vanilie, rom si coaja de lamaie rasa, mixand bine dupa fiecare ingredient.

Se adauga 250 g faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si se omogenizeaza bine.

Se bat spuma tare cele 4 sau 5 albusuri si se adauga in compozitie amestecand delicat prin " impaturire", nu circular.

Se toarna intr o tava dreptunghiulara unsa si se pun deasupra fructele bine scurse, taiate felii si pudrate in prealabil cu faina.

Se coace la foc mediu (180 grade) pana se rumeneste, se incearca cu scobitoarea.

Se pudreaza calda cu zahar pudra.

Este spumoasa, delicioasa si fara gust de bicarbonat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Astazi reibekuchen(un fel de chiftele din cartofi) cu apfelmus(piure de mere) pentru mine si sot, fii mio mai are tot ce-o trebuie pentru tortilla(am luat niste foi de 30 cm diametru ;) ), miine chinezarii-taitei prajiti, iar duminica niste carne d eporc-pentru baieti, la tigaia grill, pentru mine piept d epui, cu garnitura de conopida si ghnochi.

 

Mai departe nu stiu, luni cred ca fac o salata din paste de orez.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gata vacanta si la mine.

Vin fetele duminica seara. O sa fac pt atunci seara niste copane de pui la cuptor, salata de conopida si salata de viene (ca cica nu s-au saturat inca) si desert macarons pe care ii cumpar.

Luni la pranz s-au cerut hamburgeri home made. Seara presupun ca doresc salata de legume.

Marti chiftele marinate cu orez.

Trebuie sa fac si o ciorba de socru-meu e cu ciorbele, nu poate fara, dar habar nu am ce.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am facut o oala mare de ardei umpluti, la slowcooker, cred ca imi ajung cam 3 zile. Mai am de rezerva niste cotlet pentru gratar.

Saptamana viitoare, cand incep si munca (de fapt am inceput azi) mi-am propus sa fac: ciorba de salata verde cu ou (am vazut eu o reteta pe undeva), spanac, un fel de papricas cu pulpe inferioare de pui, o reteta foarte simpla de la vara-mea. Si salata de kapia copti,daca gasesc kapia ca n-am vazut demult. Sper sa am timp. Incepe scoala de miercuri si cu ea lunch-urile baiatului de facut, ce fericire [batcap] !

Oricum pregatesc pachetul de pranz pentru amandoi, deci asta e, n-am ce face. Deobicei pregatesc paste scurte cu sos rosu sau alb sau cu ton, wrapuri si tortilla umplute cu diverse si bineinteles etrenele sandviciuri

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am fost obligata sa gatesc, asa ca joi (parca) am facut mazare, carnaciori prajiti, supa de cartofi cu afumatura; sambata paste cu ragu, oua umplute si supa pe pui. Seara am facut salam de biscuiti. Duminica am facut sfantulsnitel, piure, salata de castraveti cu ceapa. Si pui cu smantana si galusti.

Sper sa nu gatesc 5 zile macar  [alcool]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La noi este iar foarte cald, greu de stat in bucatarie.

 

Am schimbat un pic planul(simbata a mincat fiecare ce-a apucat, deci n-am mai facut chinezariile) asa ca o sa fac astazi chinezariile.

 

Miine salata din paste d eorez, cu carne tocata iar pentru miercuri cred ca o salata d ecartofi.

 

Joi am sa marinez niste carne ca simbata am musafiri la gratar si daca ajung in magazin am sa iau niste galbiori ca incepe sezonul lor si am sa fac cu smintina (cred)si sa vad ce pun linga, ori paste, ori galuste .

 

Imi ramine sa vad vineri ce gatesc, poate am sa fac o salata din paste de orez cu piept de pasare...sa vad, iar simbata gratar,Va ramine cu siguranta si pentru duminica...ca ma cunosc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...