andacos Postat Mai 18, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Mai 18, 2019 Oase de pui la mine sunt spatele, oasele de la piept si pulpe dezosate. Cum gatesc mult pui pt Pepper din oase fac supe sau broth. Jimbalaia de data asta nu e ceva de laudat, ca am facut cu condimente de la cutie care au fost fff iuti chiar daca am dublat Portia de orez abia am putut munca si restul a ajuns la gunoi. Am facut mai de mult din scratch dar nu am mai gasit retetaAm inteles!!! Eu nu cumpar nici piept cu os(nu am vazut niciodata, decit desosat) iar cind cumpar pui intreg. ori il fac ciorba/supa(deci nu desosez nimic), ori la cuptor. Cum faci jambalaia, e un amestec , ce este? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Mai 18, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2019 Am inteles!!! Eu nu cumpar nici piept cu os(nu am vazut niciodata, decit desosat) iar cind cumpar pui intreg. ori il fac ciorba/supa(deci nu desosez nimic), ori la cuptor. Cum faci jambalaia, e un amestec , ce este?Eu am mincat la restaurant into si Mia placut dar sunt multe retete de jambalaya in functie de zona in general e amestec de orez lung + vegetale( ceapa, Ardei , telina -lujere nu radacina, rosii) + shrimp, carnat iute, pui. la noi pui se gaseste intreg, portionat si dezosat. Cel intreg e mai ieftine asa ca pot sa cumpar organic la pret cat as da pe el dezosat. Iar din oase fac stock care Il congelez si pun la sosuri, orez etc.si pt Pepper tot intreg cumpar si portionez. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 19, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Mai 19, 2019 Eu am mincat la restaurant into si Mia placut dar sunt multe retete de jambalaya in functie de zona in general e amestec de orez lung + vegetale( ceapa, Ardei , telina -lujere nu radacina, rosii) + shrimp, carnat iute, pui.Un fel de paella ...americana!!! Am tot vazut pe la diverse emisiuni culinare, insa n-am avut chef/timp sa caut sa cad exact ce este. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Am facut ieri supa de gaina cu taitei de casa, spanac cu costita de porc prajita si o mancare de cartofi. Mai am si pentru azi, maine as face niste cartofi frantuzesti. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Am facut ieri mielul libanez. O bunatate :). mai fac :). Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Joi facusem pastele cu ton si porumb, sambata cartofi pai cu ou si fasole cu ciolan.Duminica am facut conopida la cuptor; cartofi + carne de pui tot la cuptor si multa salata de cruditati :-) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 20, 2019 Autor Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Pentru astazi niste snitele de porc cu cartofi si ciuperci. Mai departe nu stiu... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Coca cum e mielul libanez? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 Coca cum e mielul libanez? cu iaurt si lamaie https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/retete-mancare/friptura-de-miel-cu-iaurt-si-lamaie.html extraordinar de bun Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
antmil Postat Mai 20, 2019 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2019 (editat) Un fel de paella ...americana!!! Am tot vazut pe la diverse emisiuni culinare, insa n-am avut chef/timp sa caut sa cad exact ce este.Nu e chiar paella...are o textura si un gust diferit. Vad ca Michelle se codeste sa dea o reteta anume (nici reteta de ciorba de burta mexicana nu o impartaseste). Uite reteta mea de jambalaya (reteta luata de la un curs de gatit luat de mine in New Orleans). Iti trebuie:bucati de pui (eu fac cu ce gasesc, in general pulpe de pui)Carnat andouille - un carnat usor afumat si putin iuteCreveti proaspetiCeapaArdei Gras verdetije de telinausturoiO cutie mare de rosii in buliono lingura de pasta de rosiifoi de dafinMirodenii Cajun (paprica, thyme, oregano, usturoi pudra, piper alb, piper negru, cayenne)Orez cu bob lungSupa de pui Intr-o oala cu fund mai gros (eu fac in fonta), trag intr-o unda de ulei puiul si carnatul feliat pina prind culoare. Apoi pun "trinitatea" (asa ii zice in New Orleans amestecului de ceapa, ardei gras verde si tije de telina - este baza la majoritatea mancarurilor din zona) tocat marunt. Dupa ce s-au inmuiat bine legumele, adaug usturoiul maruntit, aromele, si sarea. Torn orezul si il las cam 2-3 minute sa absoarba din ulei si arome. Adaud cutia mare de rosii, frunza de dafin, supa de pui si acoper. Las la foc mic, acoperit cam 25 de min (pina se inmoaie bine orezul). In ultimite 3 minute adaug crevetii proaspeti si sting focul dupa 3 min (cum si-au schimbat culoarea in roz). Servesc cu ceapa verde tocata deasupra. Editat de Mai 20, 2019 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts