Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Fetita lui Dragos Bucur dupa 3 ani de homeschooling. Concluzii.


Recommended Posts

  • Administrators

În urmă cu trei ani, Sofia, fetita lui Dragoș Bucur și a Danei Nălbaru era retrasa de la scoala si incepea educatia in sistem de homeschooling. Decizia lor a creat o furtuna mediatica in 2016. Iata ce concluzii au tras parintii dupa 3 ani:

- Sofia s-a dezvoltat frumos

- Sofia are o gandire matura, si la 12 ani este o adolescenta in devenire

- sistemul functioneaza

 

Voi ce parere aveti despre homeschooling?

 

"Acum ce fac, ma apuc sa dau iar apa la moara? Fiecare familie isi vede de viata ei, fiecare homeschooler cu experienta personala. Pentru noi functioneaza in continuare bine si cred ca Sofia s-a dezvoltat foarte frumos," a declarat actorul pentru viva.ro.

 

"E firesc, trebuie sa te bucure. Copilul creste, evolueaza. Din fericire, treaba asta cu adolescenta vine cu o maturizare a gandirii, o acumulare de cunostinte, niste experiente care vin pas cu pas. Pe mine ma bucura. Evident, imi pare rau ca nu o sa ramana bebelus toata viata. Dar experientele mele cu ea s-au modificat. Asta imi place, fac cu ea lucruri pe care pana acum doi ani nu puteam sa le fac. Acum facem lucruri cot la cot, inclusiv profesional," a marturisit Dragos Bucur.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • Administrators

Despre homeschooling (parere personala)

 

Eu m-am implicat mult in educatia baiatului meu. Am aprofundat impreuna cu el subiecte precum Matematica, Fizica, si chiar am comentat cu el temele la Istorie. La restul subiectelor nu prea m-am implicat. Mai ales pe Matematica, aportul meu a fost decisiv in dezvoltarea cunostintelor si gandirii strategice/logice.  As putea spune din acest punct de vedere ca homeschoolingul poate sa aduca un plus de valoare.

 

Pe de alta parte exista latura sociala care pentru baiatul nostru a fost foarte importanta. Chiar daca la scoala exista si bullying, nu putem sa ignoram aspectul social, comunicarea cu ceilalti copii. Aici dau deci un mare plus scolii!

 

Inca ceva: am un prieten din Estonia care are 4 copii (14, 10 6 si 2 ani). Vara trecuta au fost la noi in vizita si au stat cateva zile. Copiii m-au impresinat mult atat ca gandire si inteligenta cat si ca maniere (erau crescuti impecabil!).  Toti copiii sunt rezultatul homeschooling. Nu au fost nici o zi la scoala! Nici unul dintre ei. I-am observat cum se joaca intre ei, fara sa se certe. In 5 zile cat au stat nu s-au certat niciodata! 

 

Concluzia mea este ca homeschoolingul este o alternativa interesanta pentru parintii care au timp sa se implice mult in educatie. Cred ca la unele subiecte poate este nevoie de ajutor special (meditator) daca acel subiect te depaseste (matematica este un exemplu). Iar daca in familie sunt mai multi copii de varste apropiate sau reusesti sa ii introduci pe copii intr-un cerc de prieteni care ii ajuta si pe partea de dezvoltare sociala atunci poti sa ai cu homeschooling rezultate mai bune decat scoala.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fiica-mea are 11 ani, merge la scoala, trece in clasa a V-a. Si ce sa vezi:

- s-a dezvoltat frumos

- are o gandire matura, si la 11 ani este o adolescenta in devenire

- sistemul (scolar) functioneaza

 

Dincolo de gluma, ceea ce voiam sa subliniez este ca sistemele functioneaza (public, privat, homeschooling) atunci cand parintii se implica si au si resursele sa o faca.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Ioana, da si eu sunt de parere ca in sistemul de educatie functioneaza in ROmania. Insa de multe ori, parintii astepta ca scoala sa faca multe din taskurile parintilor. Eu cred ca daca parintii se implica in parteneriatul cu scoala, sistemul da roade in orice tara - fie ea Burkina Faso, Franta sau Romania.  [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

M-am gandit si atunci, cand au inceput, si acum, ca a aparut iar in media situatia , dar totnu imi dau seama daca este sau nu preferabil sistemului public. Inrre timp am avut intalnirea de 20 de ani de la terminarea liceului si discutand cu colegii cam toti am fost de parere ca nu ne-au ajutat f mult informatiile efective primite in timpul predarii, ci grupul, modelele umane, prieteniile si invidiile, iubirile din liceu si facultate.... adica relationarea. Nu stiu cum as fi fost daca as fi studiat de acasa, fara socio diversitate. Oricum ar fi,10 colegi de homeschooling nu inseamna diversitate.

Probabil ca este superior nivelul de pregatire la care ajunge tanarul, dar nu stiu ce sa spun despre abilitatile sociale, pe care se pune mult accent in ultima vreme (pt a fi dezvoltate la copii sitineri).

Dar, repet, nu am o parere avizata, e doar o impresie mai mult, este posibil sa gresesc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca homeschoolingul ar trebui vazut pur si simplu ca o optiune de educare a copiilor. La fel cu invatamantul public, privat sau scolile religioase. Atat. Si fiecare alege ce is se potriveste familiei sale, fara sa fie atat de demonizat si cautat nod in papura. 

 

In general, din ce am observat eu, familiile care fac homescooling sunt supuse unui dublu standard fata de cele care urmeaza mainstream schooling. Fiecare oftat al copilului e analizat, chestionat, supus dezbaterii, straini prin magazine care se simt datori sa interogheze copilul (de obicei cu vreo intrebare de aritmetica), parintii etc. Lucruri care nu se intampla cu copiii din mainstream. Tare mi-ar placea ca fiecare sa isi vada de treaba lui si sa isi vada de familia lui proprie. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...