Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

De la ce varsta ati dat meditatii copilului ?


redactor

Recommended Posts

  • Administrators

Am un copil student si provesc acum in urma, peste spate - catre perioada de scoala si liceu a copilului meu cu un pic de detasare si cu usurare. Pentru ca nu a fost greu - chiar daca, ca orice mama, mi s-a parut ca al meu kid e destept... dar care mama nu crede la fel?

 

Ei bine, am tot vorbit cu parinti de copiii mici despre scoala, despre note, despre presiunea de a reusi si mi-am dat seama ca mai toti copiii pe care acum ii stiu studenti - au luat meditatii. 

 

Voi ati dat copilul/copiii vostri la meditatii? De la ce varsta? Cred ca acest topic ar fi de ajutor pentru multi parinti care ne citesc ..

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

 

 

un esec lamentabil al sistemului educational romanesc.

 

 

Asta ar insemna ca scoala din Marea Britanie e esuata de mult. Sistemul de tutoring de aici depasesteorice imaginatie. cu mentiunea ca niciun profesor de la clasa nu are voie sa mediteze elevii, sunt agentii si meditatori privati pentru asta. Preturile sunt extrem de mari.

 

Nu prea cunosc sistemele de invatamant din alte tari dar cred ca doar in tarile nordice meditatiile sunt inexistente pentru ca scoala nu este polarizata atata de puternic.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

reformulez.

 

despre meditatii am o parere mixta.

 

eu nu am luat niciodata, ca eleva.

 

acum aud de meditatii inca din clasa I. ceea ce mi se pare groaznic, un esec lamentabil al sistemului educational romanesc.

Nu iau apararea sistemului de invatamant romanesc care e mult sub standardele comune si ale mele personal.

insa daca un parinte opteaza pentru meditatii din clasa I (lucru  atat de rar de  altfel) nu e o problemaa sisstemului. E o problema a copilului si a parintilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi, in sistemul german. Copii total diferiți 

nr 1

In clasele primare și pana la clasa 9-a  am făcut eu cu el fix ce nu intelegea . Mathe gramatica analiza de text etc . La engleză și franceza i- am pus meditator . Vinea acasă . O englezoaica profa de franceza care a lucrat la Siemens . 

 

La nr 2, cumplit de greu ajungem pe frecventa . In clasa a 7-a îl mai ajut strict dacă are întrebări și slava Domnului îl intreaba pe fratusu. 

Am scos meditatorul . Și le- am găsit cursuri pe Skype la engleză . O tipa din los angeles . 

Al mare nu mai face deloc meditare, merge ok cu școala .

 

Au învățat sa caute răspunsuri și sa întrebe profi la ore . Și sa nu se lase pana nu afla. Recunosc ca școala le place și au respect de profi. 

 

Meditator au amandoi la instrument . 

 

Dar,

au colegi care merg la pregătire . La mathe mulți . Nu au cine sa ii ajute . 

Dar, mathe e ușoară . 

La limbi pe ei ii rupe. Ca o comparație: clasa 9, au 37 ore sapt și 14 sunt germana , engleză și franceza plus BIO și istorie , geografie ( 7 ore ) in bilingual, modulul technic, nu uman . 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asta ar insemna ca scoala din Marea Britanie e esuata de mult. Sistemul de tutoring de aici depasesteorice imaginatie.

 

pai, de ce? de ce e nevoie de asa ceva?

 

in romania sunt destui parinti care scriu ca profesorul x sau profesorul y noteaza intentionat slab elevii, obligand apoi parintii sa trimita copiii la meditatii neaparat cu acel profesor, sub amenintarea corijentei sau repetentiei.

 

gen asa: https://www.libertatea.ro/stiri/documente-conducerea-scolii-dintr-un-sat-din-galati-e-acuzata-ca-face-bani-pe-spatele-copiilor-saraci-refuzi-sa-dai-bani-pe-meditatii-esti-amenintat-cu-repetentia-2761166

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Nu e vorba despre sistemul de scoala - si in Olanda, parintii isi dau copiii la meditatii. E pur si simplu despre copilul nostru - care poate avea dicicultati cu anume materii si e perfect normal.

Uneori un meditator vine cu o alta metoda de predare, cu o alta abordare- poate copilul e mai relaxat acolo si intelege mai bine. De ce sa nu incercam si asa?

 

Exista doua greseli aici - sa crezi ca un sistem de invatament ar trebui sa fie perfect pentru copilul tau (atentie, nu exista sistem de invatmant perfect in lume  - chiar daca unii cred asta)  sau sa ai pretentia ca al tau copil e un geniu care nu are nevoie de explicatii suplimentare sau animite dficultati la anumite materii (si sa te minti frumos)

 

Cred ca parintii trebuie sa faca tot ce e mai bun pentru copil si sa nu caute vina nimanui. Si eu cred ca atata vreme noi ca parinti, vrem sa ne ajutam copilul - ii putem explica noi ecuatiile mai bine sau ii putem cauta un meditator. A nu face nimic e o greseala.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu mi-as  dori ca subiectul sa ramana despre cum ne putem ajuta copilul mai bine si nu  din nou si din nou despre invatamantul romanesc.

 

 

Putini sunt parintii care recunosc ca dau meditatii  copilului nu pentru ca e sistemul de vina ci pur si simplu pentru ca copilul are niste limmitari, sunt lucruri pe care nu le intelege, nu ii plac, nu e atent la ore.

 

i-am luat fetei mmeditator la matematica din clasa a VI-a pentru ca nu  intelegea anumite notiuni si eu nu am mai putut sa i  le  explic. Nu-i placea, nu era  atenta la ore,  nu dorea sa faca niciun minim efort de studiu individual.

 

Fac lectii cu nepotica mea, care  acum e in clasa IV-a. Fata de fii-mea e  brici la matematica. Toata vara am asistat-o la lectii din caietul de vacanta. Imi spunea hai sa  facem portia de azi si  dupa aia ne jucam. Niciodata  nu am auzit la  fii-mea astfel de texte.

Problemele din caietul de vacanta notate ca foarte grele le-am facut eu apoi i le-am explicat - nu le copia fara sa inteleaga. A mea isi dadea ochii peste cap de 7 ori si ofta de 10.

 

Copii si copii pe care trebuie sa-i ajutam.

 

Nepotii mei din USA, cea mare nu a facut niciodata meditatii, dar e  un caz aparte cu un coeficint de inteligenta foarte  ridicat,  dar pentru fratele mai mic, clasa IV-a, lectiile sunt un calvar, innebuneste o casa intreaga, le terminna inspre 10 seara cu smiorcaieli si altea alea.

 

Asa ca solutiile sunt la noi parintii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca sisteme de învățământ sunt f diferite și copiii trebuie sa se adapteze. 

De ex. in Germania nu exista examenul din clasa a opta , cum este la noi. Repartizarea in scoli bune și mai puțin bune se face mult mai devreme , in clasa a patra pe baza notelor . Și chiar și aici fiecare land are alte criterii și alte exigente. 

 

Notele astea mici nejustificate și obligația meditațiilor care se practica in Rom e pur și simplu corupție și ar trebui demascata . 

 

Meditatii in clasa 1 , nu poți ca părinte sa ți ajuți copilul ? Grav , deși nu cred ca e f frecvent. 

 

Un sistem bun mi se pare cel din țările scandinave sau cel din Franța . Bazat mai puțin pe toceala, mai multe proiecte, teme făcute la școala , etc. 

 

Didi, voi sunteți bilingv cu Englisch ?

 

Redactor, și la ce ați avut meditații ? 

 

Noi am avut meditații , pt ca emigrând trebuiau sa asimileze limba . 

Acum cea mică are la engleză , dar nu pt ca nu se descurca la școala , ci ca sa fie pregătită mai târziu. Și instrument, tot așa , pt pasiunea ei. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...