glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 stai putin. tu vrei sa modelezi? sa acoperi tort? sau sa fie glazura de fondant ca pentru eclere? dupa ce se raceste se mai intareste "plastilina". Nu vreau să modelez, vreau glazură pentru prăjituri. Plastilina stă în frigider de o săptămână, nu se întărește mai mult de atât :)) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 29, 2020 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 atunci e prea tare si trebuie subtiata. edit: exact asa scrie si aici: https://savoriurbane.com/tort-amandina-reteta-originala-de-cofetarie-cu-glazura-de-fondant/ "Se încălzește fondantul alb pe baie de aburi (în vas metalic așezat peste o oală în care fierbe încet puțină apă). Dacă este prea dur (tare, uscat) se stropește cu puțină apă. El se va topi și va deveni moale, cremos, ca o smântână mai groasă. Se pune cacaoa cernută și se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloașe. Dacă glazura este prea groasă se mai adaugă 1 linguriță de apă." Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Aprilie 29, 2020 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 Eu stiam ca glazura e subtire si se intareste pe prajitura.Fondantul e mai gros si poate fi modelat, intins ca o plastilina.Deci daca e ca o plastilina e perfect. Vrei sa fie mai tare de atat??? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 Tocmai asta e, că nu e suficient de tare, este de consistența unei plastiline moi. Trebuia să se întărească mai mult la rece. Dacă l-aș folosi așa, glazura ar ieși moale și lipicioasă. Între timp mi-a venit ideea să încerc să ameste o parte din el cu unt de cacao și cacao sau cu ciocolată amăruie și să văd dacă așa iese glazură. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 Eu stiam ca glazura e subtire si se intareste pe prajitura.Fondantul e mai gros si poate fi modelat, intins ca o plastilina.Deci daca e ca o plastilina e perfect. Vrei sa fie mai tare de atat???Glazura pe care doresc să o fac, se face din fondant de cofetărie amestecat cu cacao și puțin unt. Adică fondantul se încălzește pe baiede abur să se mai înmoaie, se amestecă cu cacao și puțin unt, apoi trebuie să se întărească la loc. Fondantul meu fiind prea moale, nici la glazură nu se va întări astfel încât să semene cu o glazură. Asta e problema mea, să găsesc o soluție să se întărească. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 29, 2020 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 eu zic sa faci un test si sa vezi cum se intareste cand e amestecata cu alte ingrediente si pusa pe prajitura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 Nu zace vreo bucătăreasă/cofetăreasă în mine, dar vreau să fac o prăjitură Siret care să aibă gustul de pe vremuri. Am făcut fursecurile, am făcut fondantul din care urmează să fac crema și glazura, că așa se face la prăjitura asta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 eu zic sa faci un test si sa vezi cum se intareste cand e amestecata cu alte ingrediente si pusa pe prajitura. Da, m-am hotărât să testez ideea care mi-a venit, cu untul de cacao și cacao, cu unt de cacao trebuie să se întărească. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 29, 2020 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 De la cacao se va întări, la fel și de la unt. Deci cred că va fi în regulă. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Aprilie 29, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2020 Mulțumesc de sfaturi și încurajări :))Partea bună e că următorul fondant îmi va ieși cum trebuie :))Vă țin la curent. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.