Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum „repar” un fondant?


Recommended Posts

La prajitura Siret ai nevoie d eglazura, care e mai lichida in perioada d epreparare, se (mai ) intareste ulterior.

 

Fondantul e solid si elastic, se intinde -la torturi cu sucitorul(facaletul [:D]).

 

Cred ca ai dus forumistii in eroare cu termenii [:D] dar prajtura arata bine si sigur a fost si gustoasa.

 

edit Glazura e usor casanta, fondantul nu...

 

 

nu, are dreptate, e altfel de fondant fata de cel care se mai numeste si "pasta de zahar" si se intinde pe torturi. eu am inteles, oricum :)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap]

 

Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti.

 

Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva:

 

Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun)

post-33577-0-82440000-1588587797_thumb.jpg

post-33577-0-31189900-1588587850_thumb.png

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu aveam nevoie și de glazură și de cremă. Prăjitura pe care voiam să o fac asta are specific, atât glazura, cât și crema se fac cu fondant pentru a obține consistența și gustul specifice. Deci aveam nevoie să fac glazură, dar din fondant.

Aici rețeta de siret, pentru lămuriri suplimentare:

https://savoriurbane.com/prajitura-siret-sau-fursecuri-siretul-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-de-fondant/

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap]

 

Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti.

 

Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva:

 

Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun)

 

 

eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa.

Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii?

 

Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare?

 

edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion...

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andacos, fondantul în română e ce am scris mai sus, extrasul din cartea de cofetărie/patiserie. Provine din franceză unde e același lucru.

Ex: în Larousse

Pâte constituée de sucre, de sirop de glucose et parfois de sucre inverti utilisée pour la confection de bonbons ou pour garnir certains produits de pâtisserie.

 

Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană.

 

Gândește-te la sintagma din limba română: bomboane fondante. Pentru că-s acoperite de fondant. Nu sunt bomboane glazurate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii?

 

Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare?

 

edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion...

 

crede-ma ca stiu si de explicatiile pe care le-ai pus [:D]. dupa cum ai vazut, nu a existat eroare pentru cei care au oferit solutii la problema expusa. simplu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană.

 

 

Ma bucur ca iei in consideratie acest lucru.

 

Da, pe mine m-a indus in eroare si probabil ca ma va duce si la alt subiect.

 

Deci eu daca fac  prajitura cu glazura nu va fi aceasi glazura din cofetaria romaneasca.Si voi sustine ca fac prajitura cu glazura. [fum]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...