roxanaz Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 La prajitura Siret ai nevoie d eglazura, care e mai lichida in perioada d epreparare, se (mai ) intareste ulterior. Fondantul e solid si elastic, se intinde -la torturi cu sucitorul(facaletul ). Cred ca ai dus forumistii in eroare cu termenii dar prajtura arata bine si sigur a fost si gustoasa. edit Glazura e usor casanta, fondantul nu... nu, are dreptate, e altfel de fondant fata de cel care se mai numeste si "pasta de zahar" si se intinde pe torturi. eu am inteles, oricum :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 (editat) Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap] Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti. Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva: Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun) Editat de Mai 4, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Postat Mai 4, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 (editat) Eu aveam nevoie și de glazură și de cremă. Prăjitura pe care voiam să o fac asta are specific, atât glazura, cât și crema se fac cu fondant pentru a obține consistența și gustul specifice. Deci aveam nevoie să fac glazură, dar din fondant.Aici rețeta de siret, pentru lămuriri suplimentare:https://savoriurbane.com/prajitura-siret-sau-fursecuri-siretul-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-de-fondant/ Editat de Mai 4, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 Ma innebuniti cu termenii romanesti... [batcap] [batcap] Oricum pentru mine glimmer a avut nevoie de glazura nu d efondant, am inteles ce vreti sa spuneti si dece, insa nu inseamna ca termenii sunt corecti. Daca te duci la Dr.Oetker si cumperi galzura gasesti asa ceva: Daca vrei fondant e ca in poza 2(am ales special foaia s apot exemplifica ce spun) eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 (editat) eu zic sa citesti intai link-urile si explicatiile puse de noi. noi chiar stim despre ce este vorba, si nu ne-am incurcat o clipa.Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii? Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare? edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion... Editat de Mai 4, 2020 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 Andacos, fondantul în română e ce am scris mai sus, extrasul din cartea de cofetărie/patiserie. Provine din franceză unde e același lucru.Ex: în LaroussePâte constituée de sucre, de sirop de glucose et parfois de sucre inverti utilisée pour la confection de bonbons ou pour garnir certains produits de pâtisserie. Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană. Gândește-te la sintagma din limba română: bomboane fondante. Pentru că-s acoperite de fondant. Nu sunt bomboane glazurate. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 Dar tu de ce nu accepti si alte explicatii? Ce e asa greu d epriceput ca exprimarea duce in eroare? edit Discutiile imi amintesc de subectul cu Buillon si bulion... crede-ma ca stiu si de explicatiile pe care le-ai pus . dupa cum ai vazut, nu a existat eroare pentru cei care au oferit solutii la problema expusa. simplu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 Exprimarea nu duce deloc în eroare, decât dacă vrei să faci comparația cu limba germană. Ma bucur ca iei in consideratie acest lucru. Da, pe mine m-a indus in eroare si probabil ca ma va duce si la alt subiect. Deci eu daca fac prajitura cu glazura nu va fi aceasi glazura din cofetaria romaneasca.Si voi sustine ca fac prajitura cu glazura. [fum] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 crede-ma ca stiu si de explicatiile pe care le-ai pus . dupa cum ai vazut, nu a existat eroare pentru cei care au oferit solutii la problema expusa. simplu.Pai daca stii ce ma tot trintesti de pereti de parca as fi vruen novice la stapin? [fri] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Mai 4, 2020 Raport Distribuie Postat Mai 4, 2020 Pai daca stii ce ma tot trintesti de pereti de parca as fi vruen novice la stapin? [fri] ????? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.