viviana Postat Octombrie 14, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2021 Niciodata n am facut varza a la cj, dar acum ca va citesc pe voi, cred ca trec in lista, mai ales daca a iesit asa gustoasa, Viviana [flo]Da.. Si am pus mult mai mult cimbru si mai mult chimen.Imi place ca multe bucate din zona au chimen. Nu imi lipseste niciodata din frigider pasta de gulas la tub si dintre condimente chimen seminte/praf Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Octombrie 14, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 14, 2021 Hai, Viviana [flo2] , 1/2l smintina la 6 portii nu e mult. Si mai bei si un paharel pe linga, merge uns. Aseara am facut rapid o omleta cu jambon si cascaval. Si salata verde. Pe seara asta mai am pui su tarhon, cred ca fac niste cartofi "vrajiti" alaturi. Vineri e alta zi. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Octombrie 17, 2021 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 17, 2021 Astazi am s afac niste tochitura, ieri am avut mici la gratar si cirnati de oaie(am adus din tara), in tochitura am sa pun si restul de cirnati care ii mai am , cu mamaliguta, hrean si brinza de oaie de Sibiu!!! [pofticios] Mai am liber si miine si trebuie sa vad ce gatesc, cochetez cu ideea de fasole cu ceva afumatura si niste sos de bolognese, ar trebui sa-mi ajunga pina vineri, insa sa vedem. Inca nu m-am "imprietenit" cu bucataria, am reorganizat si inca nu le stiu parca locul, plus ca am mutat cuptorul( l-am pus suspendat , incorporat in dulap), inca va mai dura pina le voi gasi rostul si ma voi simti eu bine in bucatarie.Insa am bucatarie functionala( mai putin masina de spalat vase, i-am mutat si ei locul si nu functionaza, nu primeste apa ) . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Octombrie 17, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 17, 2021 Sa il stapaniti sanatosi , FleurMerci Judoka, sunt foarte multumita de el pana acum. E incapator si cu multe functii, incap in cuptor de ex. sase tavi medii (dar trebuie coapte cu convectie). Ca sa radeti, nu stiu daca am mai spus, aragazul meu este marca Frigidaire. Deci am un aragaz-frigider.Frigiderul este tot Frigidaire. Cuvantul frigider vine in romana de la marca din Canada Frigidaire, deci. La fel ca xeroxurile de la Xerox, adidasii de la Adidas, etc. Azi am avut musafiri, si pentru ca mi-am cumparat ieri oala de ciorba de 7 litri (nu aveam), am facut rapid o ciorba de perisoare. Si cu paine "de casa" rotunda cu crusta groasa de la brutaria-patiseria frantuzeasca de vis-a-vis de casa, ne-am regalat.Felul doi nu am avut (halal gazda, dar am fost cu totii la un spectacol impreuna si nu am avut timp), am devorat paine cu crema de branza iar desert a fost dovleac copt stropit cu sirop de artar. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 Weekend lung la mine, mi am luat vinerea o zi de co asa ca am prestat in bucatarie pt toata lumea. Vineri dupa -masa / cina am facut pizza, sambata dimineata am facut o salata de vinete, la pranz cartofi pai cu ou, la cina spaghete cu sos de rosii.Tot sambata am facut 8 caserole mici de racituri (luasem un picior de porc si am mai pus la fiert si o bucata de pulpa, asa ca am dat si mai departe :-) , am refacut ciorba de ciuperci.Duminica-dis-de-dimineata am pregatit varza/ orezul/ carnea tocata.Am pus la cucta o bucata de carne de vita-felii cu multa ceapa, condimente si am fiert separat cartofi in coaja (astea s au mancat la pranz cu muraturi).Am avut 400 grame de albusuri decongelate si am facut un blat cu cocos, peste care am pus apoi o crema din mascarpone + nutella. Si cand am scos blatul, am pus la cuptor varza a la Cluj. Nu am pus smantana deloc, doar bulionul din compozitia de carne si varza, a iesit foarte buna. Smantana punem separat fiecare.Frigiderul e plin de caserole, sa mance cine ce o vrea, nu mai primesc cereri pana vineri seara [:-)))] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcoca Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 OMG Fleur ce cuptor mare ai :). Sa il folosesti sanatoasa. Si eu am avut un week end plin de gatit :)).Am facut asa- quenelles cu sos nantua si orez- butter chicken cu orez- pizza de casa- friptura cu piure si salata- mancare de vinete- chec cu mere Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 Si eu in weekend o gramada: ciorba de fasole, coasta la cuptor, macrou prajit cu mujdei si mamaliga, mancare de cartofi, salata de ardei copti, gogosi, clatite si pui la ceaun.Azi fac o ciorba de legume, ostropel de pui si tarte cu struguri si crema de vanilie, la cererea copilului. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 (editat) Si eu in weekend o gramada: ciorba de fasole, coasta la cuptor, macrou prajit cu mujdei si mamaliga, mancare de cartofi, salata de ardei copti, gogosi, clatite si pui la ceaun.Azi fac o ciorba de legume, ostropel de pui si tarte cu struguri si crema de vanilie, la cererea copilului.Cum faci tarta cu struguri ? Ce fel de struguri ? Suna tare bine ! Editat de Octombrie 18, 2021 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 Sziv, de mult, de pe culinar am reteta, aici am gasit-o :https://www.farfuriacolorata.ro/mini-tarte-cu-fructe-si-crema-de-vanilie/Fac cojile, le umplu cu crema de vanilie ,apoi pun fructele deasupra. Am struguri multi azi, dar fac cu aproape orice fructe. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Octombrie 18, 2021 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2021 Si eu am gatit mult simbata-duminica : - micarica de vinete coapte- brandade de morue (cartofi si cod uscat, sarat si rehidratat)- salate diverse- friptura de vitel- prajitura desteapta Pe diseara trebuie sa pregatesc ultimii dovlecei din gradina. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts