valentinag Postat Noiembrie 20, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2020 Azi fac salata orientala. Maine fac saramura de peste, ciorba de rata, ghiveci de legume si dovleac copt. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 20, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2020 (editat) Gustul nu se compara cu cel al unei friteuze obisnuite. Sper sa te obisnuiesti cu gustul sa nu ramina in vreun dulap nefolosita. Daca nu mi place o dau înapoi. Pana acum nu am sesizat un gust deosebit. Ma bucur ca nu mai folosesc așa mult ulei.In seara asta am făcut 5 ciotoiase de pui, 2 cu pesmet ( KFC) și celelalte doar cu condimente, 30 min la 370 au ieșit perfect.le-am stropit un pic cu ulei ( treb sa imunizat un spray) și le am întors o data.Imi place ca nu se mai murdărește aragazul, nu le mai ard cât stau pe DC , dar tot miroase in casa (de asta nu am scăpat).so far sunt mulțumită... Editat de Noiembrie 21, 2020 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 21, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2020 Sotul meu astazi face carnati.De vreo 2 sapt se uita cu orele pe YouTube de rețete si a vazut la niște italieni ca la cârnați nu toaca carnea la masina, o taie mărunt cu cuțitul.Ieri cum a venit de la munca s a apucat ca taie carnea mărunt, mărunt...eu nu as fi avut asa rabdare .Mai zicea ca italienii nu pun apa în cârnați. Voi puneti? Tare curioasa sunt ce minuni o sa iasa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Noiembrie 21, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2020 Tatăl meu frământă cârnații cu un pic de vin.Eu nu fac, e muncă prea multă. Azi am făcut supă-cremă de conopidă. Rețeta obișnuită dar a ieșit deosebit de delicioasă. Am pus verdeață din grădină și un cățel de usturoi zdrobit.La felul doi fileu de păstrăv somonat la cuptor cu garnitură de fasole verde. Mâine vreau să fac fasole și câteva cotlete de porc la grătar. Și un desert la care nu m am hotărât încă, poate o cremă de zahăr ars sau o prăjitură turnată sau un ștrudel cu mere și nuci. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Noiembrie 21, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2020 michelle, dar si la noi in Ardeal sunt zone unde cirnatii s efac asa, cu carnea taiata marunt, stiu ca a facut si tata intr-un an, dar mie nu prea mi-.au placut, poate doar obisnuinta -cirnati cu carne tocata fin, nu stiu ce s aspun, cert e ca nu m-au dat pe spate. Da...eu pun apa in compozitia cirnatilor, ca altefel nu ii pot face, nu ies din masina de tocat. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 22, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2020 michelle, dar si la noi in Ardeal sunt zone unde cirnatii s efac asa, cu carnea taiata marunt, stiu ca a facut si tata intr-un an, dar mie nu prea mi-.au placut, poate doar obisnuinta -cirnati cu carne tocata fin, nu stiu ce s aspun, cert e ca nu m-au dat pe spate. Da...eu pun apa in compozitia cirnatilor, ca altefel nu ii pot face, nu ies din masina de tocat. a amânat pe maine misiunea Cârnații, vrea sa mai cumpere carne sa facă 1-2 Porții tocata fin la masina și sa ii mâncam proaspeții și pe ăștia carnea tăiată mărunt ii tine 2 sap la frigider.., un întreg proces la care eu nu ma bag. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Noiembrie 22, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2020 Azi am făcut vegetale la “fraierul” [:-)))] meu. Au ieșit f bune. Dar am văzut astăzi alta minune in magazin “Sous vide” nu știu cum funcționează, era o cutie mare din plastic cu un mecanism Atașat...anyway eu nu mai cumpăr nimic ustensile/ aparaturii de Bucătărie ca și asa nu prea ma omor cu mâncatul și gătitul din plăcere. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elkia Postat Noiembrie 22, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Noi avem “frierul “ de vreo 2-3 ani . e foarte bun și rămâne pe blatul de Bucătărie, lângă mixer , cafetiera și mașina de tăiat . Mie îmi plac cartofi prăjiți . Dar prăjesc și nuca/ alune de prăjituri și zucini sau vinete de pus pe pizza. Supa de linte și chiftele de legume chiftele de legume sunt demențiale . Am încercat de multe ori pana mi- a adus Germina ( așa e pe DC :))))secretul e ca îți trebuie faina de năut și praf de copt dovlecei, vinete cartofi tăiate / rase scurse bineustroi, ceapa, bulionsare și piper . Și prăjite in ulei . si pavlova . am un kil de albușuri și nu știu cum sa îl folosesc Editat de Noiembrie 23, 2020 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elkia Postat Noiembrie 22, 2020 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2020 Velvet, bine ca ai întrebat tu, ca și eu vreau sa îl caut . [bib]trebe sa îmi notez ca uit . dana, ce sare ai folosit la murături ? Ale mele suntcaaahhh as pune altele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2020 Didi, am avut sare grunjoasa de la rusi, exact ca a noastra de acasa. Trebuie sa-mi fac timp sa ma duc in garaj sa controlez borcanele, cel din bucatarie-desi s-a tulburat un pic zeama, sunt ok, desi-cum spuneam , nu au fost de buna calitate. Eu am pus apa fiarta, saramura adica, si de data asta , la sfatul sotului, am strecurat saramura prin servetel de hirtie, el spune ca asa se reduce calcarul, noi avem apa foarte calcaroasa si cred ca si asta influienteaza la...esecul muraturilor. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts