Mik Postat Decembrie 2, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 2, 2020 Ce numti voi piine cu ou ? Azi (acusica) pun la cuptor o carne de vitel si fac niste praz in sos. si orez fiert Pe seara o salata de cartofi cu vitelul de la prinz. Daca am curaj si timp , un cake clasic insa copt in forma rotunda, ca asa le place mai mult. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Decembrie 2, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 2, 2020 Mik, cred că pâinea cu ou e pain perdu / french toast. Eu am făcut în weekendul prelungit supă de pui, fasole cu cârnați, paste cu creveți și clătite. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tonia Antonia Postat Decembrie 2, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 2, 2020 Ce numti voi piine cu ou ?Friganele. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 Da, am numit-o pâine cu ou, dar de fapt acasă la maică-mea îi spuneam frigănele iar aici pâine franțuzească (french toast). Curios că în țară mâncam frigănele la prânz cu mazăre cu sos de roșii, de ex., aici numai la micul dejun, stropite cu sirop de arțar. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 Merci. Nu am mincat niciodata. Am vazut pe soacra-mea facind si mi s-a taiat orice pofta. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marox Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 In Franta e cunoscuta varianta dulce, "pain perdu". Se pune vanilie, scortisoara (uneori) si zahar. Eu prefer varianta ne-dulce. E un fel de mincare ce imi aduce aminte de copilarie, bunica-mea imi facea. In Ardeal se numeste "bundash keneret" (scuze, scriu dupa ureche pt ca habar n-am cum se scrie in ungureste - "keneret" e pâine). Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 (editat) Marox, ești foarte aproape :). În maghiară e bundás kenyér (care s-ar traduce foarte lax pâine îmbrăcată). Editat de Decembrie 3, 2020 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Judoka02 Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 Friganelele se fac f usor si rapid. Eu le fac fara zahar si ei isi pun ce vor deasupra. Aduce aminte de copilarie. Azi pui cu sos curry si maine mamaliga cu branza de burduf.Desert : placinta cu branza. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 Marox, ești foarte aproape :). În maghiară e bundás kenyér (care s-ar traduce foarte lax pâine îmbrăcată).Asa e :-)Se face cu paine mai uscata, prima data se invarte felia in lapte (eu prefer indulcit) si apoi in ou si prajit in ulei. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Decembrie 3, 2020 Raport Distribuie Postat Decembrie 3, 2020 Eu bat oul cu lapte si apoi tavalesc feliile. Le prăjesc în unt. Folosesc paine la tava ( pentru sendviciuri). Le presar cu un pic de zahăr tos și torn deasupra sirop de arțar.Mic dejun de weekend! În altă ordine de idei, am făcut aseară ciorbă de cartofi cu sfeclă, de abia aștept să mănânc cu un pic de smântână și ceapă. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts