Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi?Cap.104


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

eu nu am folosit niciodata cuvintul sparanghel...

 

nu credeam ca sunt singura pe forum care foloseste cuvintul englezesc "asparagus"...dar ca de obicei numai mie mi se atrage atentia....

 

anyway...ma bucur ca am reusit sa distrez pe cineva si astazi.

 

Of, "mama ranitilor" care esti tu, ce te superi si victimizezi asa? Relaxeaza-te si invata ceva din fiecare experienta!

De exemplu, azi te-ai fi putut simti minunat ca ai invatat cuvantul "sparanghel" si te-ai fi putut concentra pe el, astfel incat data viitoare sa poti sa-l folosesti corect. In loc de asta, ti-ai indreptat atentia pe emoticoanele puse de mine si le-ai luat personal...probabil ca-s rosii, de aia... [:)]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ieri o salată de ton, nu mai făcusem demult și ni s-a părut delicioasă, am pus maioneză și dressing gen ranch (cu bucățele de blue cheese prin el), un ardei gras verde, porumb, ouă fierte, măsline tăiate și ceapă verde.

Azi varză cu coaste de porc și cremă de zahăr ars.

 

Mâine e ziua mamei la noi, nu vreau să dau pe la bucătărie...Voi face totuși o mămăligă pentru varză și brânză cu smântână.

 

Săptămâna viitoare am în plan somon, paste cu ton și neapărat o supă sau ciorbă.

 

PS Scuze pentru anglicisme și la mine, nu-mi venea să scriu brânză mucegăită.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

nu credeam ca sunt singura pe forum care foloseste cuvintul englezesc "asparagus"...dar ca de obicei numai mie mi se atrage atentia

Michelle,

E totusi gresit cuvantul pe care il folosesti( mai ales ca il confunzi cu o planta necomestibila) 

Nu e cazul sa fii ironica cu imbunatatitul vocabularului, mai folosesti  pe la alte topicuri expresii care nu au sens in limba romana. 

Sare  in ochi , ce sa i faci ? 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic să ne calmăm cu vocabularul și să fim mai relaxate măcar aici la bucătărie. Mai suntem câteva din diaspora care scriem aici și pe forum în general. Inevitabil scriem termeni de alimente și mâncăruri în diverse alte limbi, am văzut deja în engleză, germană, franceză, spaniolă...

Putem întreba ce înseamnă, fără sarcasm și fără să facem morală.

 

Problema cu asparagusul e că înseamnă altceva în română.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La subiect,

Ieri am facut langosii cu branza  [il] f mult le au placut.

Pulpe de pui la cuptor, cartofi prajiti cu feta, salata de spanac.

Desert :chec cu lamaie, inghetata (cumparata) 

 

Sapt viitoare : ciorba sau supa si mai vedem.

J, ai o reteta de langosi care merge? Eu n-am reusit cu nicio reteta de pe internet pe care am incercat-o.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lili,

600 gr faina 

200 ml lapte

200 ml apa calduta 

1 lingurita sare 

2 lingurite zahar

2 linguri ulei 

un cubulet drojdie

branza de umplut ( eu am pus de burduf)

ulei Pt prajit 

 

Se face maiaua din putin lapte, zahar si drojdie.
Dupa se amesteca toate si se lasa cam o ora . Se imparte aluatul, se umplu si se prajesc. Au iesit opt bucati. 
Aluatul e lipicios si greu de lucrat, trebuie udata mana.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...