Letitia1 Postat Septembrie 29, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2021 Ieri am facut si niste chiftele de dovlecel, la cuptor, din cauza de bila, dar nu sunt incantata de ele. Au iesit cam uscate. Diseara fac niste piept de pui la gratar cu piure.am facut si eu o data si nu mi-au placut deloc. Da e migaleala la prajit, dar merita efortul. Nici pirjoalele (chiftele) la cumptor nu imi plac. Tot prajite in ulei sint mai bune, chiar daca mai calorifice. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Septembrie 29, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2021 Eu am facut musaca de vinete si ciorba de fasole cu afumatura. Am facut si clafoutis cu visine dar ar fi trebuit sa pun mai mult zahar. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 (editat) E foarte bine ca il inveti sa gateasca Michelle. Pe al meu sot nu l-a invatat nimeni, in afara de de omleta, oua ochiuri, salata de rosii si cartofi prajiti pe o parte si cruzi pe alta, nu stie sa faca. E tare nasol. Daca nu-s eu acasa si nu are mancare facuta isi comanda pizza sau mananca racituri. in schimb stie sa taie si sa ciobaneasca o gaina mai bine ca mine. Nici nu ma mai obosesc, e treaba lui si gata! Sotul meu gateste mult mai bine decat mine.. De mic i a placut sa stea după fusta mamei în bucatarie, maica-sa a fost bucatareasa f buna...si el un mâncăcios. Formula perfecta. Eu pana aproape de 30 de ani am mancat doar cat sa supravietuiesc..nu mi placea mai mult nimic. . Am fost f mofturoasa desi mama era o bucătăresa extraordinara și ne gătea zilnic.Sa bucatarisesc era un calvar...doar dulciuri făceam cu drag ...dar pt altij eu nu pra mâncam nici de astea.De la el am învățat retete si sa prind drag sa gatesc si sa maninc mai cu pofta. Mereu spune ca i a luat 10 ani sa ma dau pe brazda cu mancarea. Si acum gatesc de multe ori fără sa gust, de cele mai multe ori improvizez ...dar in general îmi ies mancarurile.Gatesc rar mancaruri romanesti, imi place mai mult sa fac mancaruri de prin alte tari.William cam are din gena mea, dar ma surprinde ce bine condimentează mancarea. Cei drept ca stie sa gateasca mai multe decât mine când eram de varsta lui. Editat de Septembrie 30, 2021 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Ieri a facut sotul meu zacusca.A iesit extraordinar de buna,exact asa cum o făcea mama, dar mi se pare cam uleioasa si nu am pofta sa maninc.Eu am facut un pilaf si o Supa de pui cu fidea. În weekend vreau sa fac crab cakes , sa vad dacă găsesc crab meat, dacă nu fac cu somon și shrimp. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 am facut si eu o data si nu mi-au placut deloc. Da e migaleala la prajit, dar merita efortul. Nici pirjoalele (chiftele) la cumptor nu imi plac. Tot prajite in ulei sint mai bune, chiar daca mai calorifice. Și eu la fel.Am încercat din dovlecei dar migaleala , plus ca absolut mult ulei și sunt grețoase. Chiftele de carne la cuptor mi s a u parut uscacioase, și eu tot prăjite le fac. Eu știam ca e diferența. Între părjoale și chiftele.,, parjolele sunt mai ma mari și lunguiețe.Sotul spune cheftele... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
valentinag Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Letitia, da, asa se spune la noi in zona sa "ciobanesti un pui" sa-l tai, jumuli de pene, scos mate si portionat. Racituri isi ia de la magazin, adica salamuri, iaurturi, etc... nu inseamna piftie. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Și eu la fel.Am încercat din dovlecei dar migaleala , plus ca absolut mult ulei și sunt grețoase. Chiftele de carne la cuptor mi s a u parut uscacioase, și eu tot prăjite le fac. Eu știam ca e diferența. Între părjoale și chiftele.,, parjolele sunt mai ma mari și lunguiețe.Sotul spune cheftele...Eu le zic mici la astea Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Letitia, da, asa se spune la noi in zona sa "ciobanesti un pui" sa-l tai, jumuli de pene, scos mate si portionat. Racituri isi ia de la magazin, adica salamuri, iaurturi, etc... nu inseamna piftie.n-am auzit niciodata expresiile astea! [flo2] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Ieri a facut sotul meu zacusca.A iesit extraordinar de buna,exact asa cum o făcea mama, dar mi se pare cam uleioasa si nu am pofta sa maninc.Eu am facut un pilaf si o Supa de pui cu fidea. În weekend vreau sa fac crab cakes , sa vad dacă găsesc crab meat, dacă nu fac cu somon și shrimp.Michelle eu pun putin ulei dar pun suc de rosii si o las sa scada la cuptor la vreo 160 de grade. Multi pun mult ulei dar nu inteleg de ce, ca nu aduce nici un gust nemaipomenit. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Judoka02 Postat Septembrie 30, 2021 Raport Distribuie Postat Septembrie 30, 2021 Ieri a facut sotul meu zacusca.A iesit extraordinar de buna,exact asa cum o făcea mama, dar mi se pare cam uleioasa si nu am pofta sa maninc. Si nu poti sa scurgi uleiul ?Poti sa pui si reteta, sa ne mai inspiram ? Azi paste cu pesto sau zuchinni, dupa preferinte. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts