Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pinguinii se dau cu patinele


Recommended Posts

Am si eu nevoie de o reteta buna de fursecuri cu unt si musai faina de migdale.

 

Cred că merge să adaptezi rețeta numită 3:2:1 și să înlocuiești parțial sau total făina cu cea de migdale. Eu am făcut ceva de genul ăsta, dar am pus și foarte puțină făină de grâu și două ouă în loc de unul. Merge înlocuită făina pentru că prin însuși modul de preparare se caută să nu se „activeze” glutenul din făină. Ca atare, m-am gândit că poți folosi direct făină fără gluten.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 941
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Am si eu nevoie de o reteta buna de fursecuri cu unt si musai faina de migdale.

Nu mai tin minte ce reteta am facut anul trecut si mi-a placut. Nici macar din ce carte sau de pe cite. Cred ca totusi era ceva cu proportie 1:1:1 unt : zahar farin: faina migdale. Dar nu mai tin minte daca am pus si faina normala sau nu. Si nici daca aveam ou sau un galbenus de ou.

 

 

 

probabil 3:2:1? nu am incercat doar cu faina de migdale

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vai, sa vedeți ce mică e lumea! I-am scris tipului care are firma in Spania, cu Citricele, sa ii spun ca au ajuns Ok și sunt tare bune. Și mi-a răspuns printre altele, cu întrebarea dacă sunt din Ro. I-a sărit in ochi numele. Mi-a zis ca a lucrat in Cluj câțiva ani, a avut o firma de jocuri pe computer și a avut angajate pe care le chema Mihaela :). Deci nu numai ca a locuit in Ro, dar in Cluj. :) I-a plăcut mult in zona Clujului, a fost de multe ori in vizita după ce a ieșit din firma :).
 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu la servici..."nerfoasa". Trafic garla (speram sa fie multa lume libera).

 

Am zis ca fac o afacere daca dospesc cozonacii in frigider peste noapte (am framantat ieri 4kg de cozonanc) si ii coc cind ajung de la servici...pfuuuuu...mi-au explodat in frigider...s-a intins coca peste tot. Era o cascada de coca... Am pierdut jumate. Deci cind intru pe usa azi, ma apuc de alta serie; noroc ca inca am oua si unt. Am instruit barbatul sa le scoata pe countertop sa ajunga la temperatura potrivita. Asa imi trebuie daca am promis si la amici!

 

Alti ani parca aveam energie mai multa. Ieri am reusit sa fac doar cozonacii (acum in stare de chix), o oala de sarmale si o salata de boeuf (facut de data asta cu boeuf pentru prima oara, nu cu pui [:)]  - m-am bucurat si de o supa zdravana de vita cu taieti de casa uitati prin dulap). Am lesinat pe canapea seara de ziceai ca am mutat munti!!!

 

Azi vine persoana la curatenie generala - face toata casa cit sint eu la servici. Ma bucur mult ca s-a obisnuit si cu bestiile si le simpatizeaza. Asa ca nu le ii mai tin sechestrati in garaj. 

 

Am facut pelerinajul obligatoriu la magazinul romanesc sa iau indispensabilele sunci, carnati, tobe si salamuri. Nu vreau sa va spun ce scoruri avem noi la salam ca lesinati. Si ei produc aici, local; nu sint importate (au ferme proprii si macelarie/laborator propriu, fac dupa retete traditionale). M-a cam bestelit vanzatorul ca iau prea putin. Frate, daca nu am musafiri, cine haleste atata amar de mezelarie????? Am facut o coada afara in frig cu nelipsitele apostrofari, bagat in seama, suflat in ceafa (chit ca e pandemie), un nene care si-a asumat reoranduirea cozii si redirectionarea traficului in magazin, plus diversi care se faceau ca nu vad coada si intrau direct spre apoplexia celor infrigurati. Mi-a amintit brusc de copilarie [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Și ca sa închei seria cu “lumea e mică” am dat pe Instagram de o românca ce locuiește in Stockholm si care face dulciuri multe și bune. A scos recent prima ei carte, am cumpărat-o vineri și azi a ajuns in cutia poștala! Dulciurile Simonei, dar in suedeza :). Am răsfoit-o și am găsit multă inspirație. Voi începe sa fac dulciuri :). 
 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Glimmer si Roxana vad ca ati scris amandoua fix aceleasi proportii. Si cred ca aveti dreptate. M-am pierdut in numere. Dar stiu clar ca era ceva cu proportii.

In plus, cred ca se poate adapta in functie de ce ai prin casa. Mai am 100gr faina de migdale. Pornesc de la ea si va iesi sigur ceva bun.

Daca le fac cu pistol de fursecuri apai nu prea conteaza ca sunt sfaramicioase ca pun aluatul in frigider. Mie asa imi plac, mai fragede.

 

M-am uitat in pozele de ieri din carte. Cred ca am folosit aluatul de la fursecuri Linzer dar eu nu am facut cu gem, i-am facut diverse forme. Reteta e similara nu e identica. Are 300gr faina de garu si 150gr faina de migdale, 350 gr unt (ar fi fost 300gr ca sa respecte proportia) si 150 gr zahar.Si cam atat. Nu are unt.

 

Mersi frumos. Am elucidat misterul.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu azi am fost liberă dar am împachetat doar cadourile. E prea devreme sa gătesc, imi place sa fie mâncarea proaspăta. Singurul lucru ce îl voi face in avans, mâine, vor fi sarmalele, dar nu le fierb decât joi. Si blatul de tort cred, deși e cam devreme sa îl fac, dar joi va fi cam ocupat cuptorul. Mai văd eu.
Și miercuri după job voi fierbe carnea și legumele Pt salata de boeuf, dar maioneza și făcutul salatei va fi doar joi. 
Joi voi face șunca in cuptor, voi face tortul, salata de beauf, voi prăji cârnat. Si o pâine de casa. Voi avea ajutoare, Silvia și soțul ma ajuta, va fi Ok. Și cam atât :). Cozonac nu fac anul asta, așa m-am hotarat. 
 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Mihaela, ce zona frumoasa acolo la Finca. Se poate locui la ferma aceea. Si numai bine ca este intre doua locatii care sunt in lista mea. Ferma este intre Ronda si Antequera. Iar mi se face dor de duca .

 

Da, se poate locui la ferma. Ce ma bucur ca e prin zona din planurile tale. Noi Spania încă nu o avem in vedere. Defapt planurile de călătorie sunt zero in momentul de fata. Trebuia sa fie gata planificata călătoria in Aprilie, când împlinesc 50 de ani. Ar fi fost Australia sau/și Noua Zeelanda.  Dar e pe pauza...asta e. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...