Collins20 Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Despre nutella; nu su tem fani, am un borcan in casa si nu indrazneste nimeni. La Craciun an facut celebra stea din aluat de cozonac si nutella, reteta de la Jamila, si vreau sa spun ca s-a mancat doar un pic dupa ce l-am copt, restul am aruncat. A iesit uscat parca, oricum, nu mai repet. nutela la copt nu-i pentru mine.Nu am incercat nici cu crema congelata, adica acele lava cake sau lava muffins. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Ma mai gandesc ca se pot face si cu croissants congelati, din comert, care se umplu cu crema. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Off topic: Lava cake (moelleux au chocolat) nu se face cu nutella. Sosul de ciocolată care ”curge” din lava cake e aluatul prăjiturii care nu e lăsat să se coacă complet. On topic: Nu știu exact cum e crema de la cornurile ”Seven days” (e mai stil șarlotă - budincă sau mai ciocolatoasă?). Dacă îți reușește crema separat, varianta câștigătoare e să umpli cornurile după ce se coc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Collins20 Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 (editat) Da, nu am zis ca lava cake e cu nutella, e cu crema congelata.Cred ca cel mai bine se portioneaza in tava pentru cuburi de gheata. Editat de Februarie 12, 2021 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Da, nu am zis ca lava cake e cu nutella, e cu crema congelata.Cred ca cel mai bine se portioneaza in tava pentru cuburi de gheata. Sunt off topic, dar lava cake nu e cu cremă congelată. Cel puțin nu rețeta originală. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Februarie 12, 2021 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Revin la crema care aduce cu puddingul. Am gasit pe Amazon o lista cu ingredientele umpluturii: "SUGAR, PALM OIL, LOW FAT COCOA POWDER, NONFAT MILK, ETHYL ALCOHOL, POLYGLYCEROL ESTERS OF FATTY ACIDS, VANILLIN ARTIFICIAL FLAVOR, SODIUM ALGINATE, POTASSIUM SORBATE" O gramada de chimicale iar baza: zahar, ulei de palmier, cacao, lapte. Nu vad faina sau amidon. Ce o leaga oare? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Collins, am folosit aluat cu drojdie si unt rece taiat subtire intre foi (8 foi) - cred ca se numesc cornuri foietate. Nutella am pus-o inainte de coacere. Vreau sa folosesc acelasi aluat, de mai sus, dar cu crema de la "Seven Days". Este o utopie culinara :)? Ieri, dupa ce mi-ati raspuns am dat peste 2 retete. Credeti ca umplutura lor ar aduce mai mult cu cea din comert? https://savoriurbane.com/cornuri-pufoase-si-moi-umplute-cu-ciocolata/ https://madeline.ro/cornuri-pufoase-umplute-cu-ciocolata/ reteta de la savori este cu aluat cu drojdie simplu (brioche, cozonac), nu foetat cum ai facut tu. Nu se desface in foi. Vezi ca acolo e o varianta cu crema de vanilie, pe aia o poti face in amestec cu ciocolata Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Februarie 12, 2021 Raport Distribuie Postat Februarie 12, 2021 Revin la crema care aduce cu puddingul. Am gasit pe Amazon o lista cu ingredientele umpluturii: "SUGAR, PALM OIL, LOW FAT COCOA POWDER, NONFAT MILK, ETHYL ALCOHOL, POLYGLYCEROL ESTERS OF FATTY ACIDS, VANILLIN ARTIFICIAL FLAVOR, SODIUM ALGINATE, POTASSIUM SORBATE" O gramada de chimicale iar baza: zahar, ulei de palmier, cacao, lapte. Nu vad faina sau amidon. Ce o leaga oare? alginatul de sodiu o leaga. Si ulei de palmier care e solid la temperatura camerei. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Februarie 13, 2021 Autor Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2021 (editat) Roxana reteta asta am folosit-o: Fata le numeste croissante, dar dupa parerea mea de necunoscatoare sunt o combinatie intre cornuri si croissante, ceva mai usor de realizat. Voi păstra aluatul ei, am fost mulțumită. Am comparat ingredientele de la cele doua creme (de vanilie de la Savoril și cea de patiserie postata de Viviana - (https://simonacallas.com/2015/05/crema-de-patiserie-cu-ciocolata/) ) și, pentru ca sunt o ciocoholica înclin spre ultima care are in plus cacao, ciocolata și unt. Dacă renunț la unt și păstrez restul, ar tine bine la coacere, s-ar tăia, întări sau alte minuni? OK, scuze ca va bat la cap, ma ajuta ce scrieti. P.S. Interesant, Roxana, ce spui despre alginat. Am crezut ca este chimic 100% dar văd ca este extras din alge. Editat de Februarie 13, 2021 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.