Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.105


Recommended Posts

Nu prea am un plan bine definit nici pentru asta seara nici pt week end :)).

O sa fac niste chiftele cu sos, un gratin de conopida in stil indian pe care o sa il mancam cu friptura. Cred ca fac si o mancare de fasole verde, ca sa fie ceva daca nu am timp sa gatesc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Hamsii mei au iesit foarte buni, de fapt nu au fost hamsii, au fost mai mari decit hamsiii-nu -mi iese acum cum se numesc, fiind mai mari au fost mult mai gustosi si nu asa uscati ca si hamsiile.Am mincat cu usturoi pina la urma.Am sa mai cumpar cu siguranta.

 

Saptamina ce vine vreau sa fac o supa crema de cartofi si o salata din paste de orez cu carne tocata pentru miine, niste sos de bolognese si am sa mai vad eu ca am un pic mai mult liber decit de obicei.

 

edit ca mi-am amintiti:Sprot se numeste pestisorul asta.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Weekend cu gatit si la mine, am inceput de vineri seara cu fusilii cu feta/slaninuta si papricas de cartofi cu feliute de crenvursti.

Sambata dupa masa am facut restul: supa de fasole boabe cu afumatura, toros, pilaf si am refacut tagliatellele cu tocanita de porc. La cina am facut pizza si minipizza. 

Dulcele a fost un blat cu cacao + afine si o crema ganache.

Duminica dimineata m am trezit si am facut gogosi, ca m au innebunit prietenele mele cu pozele. Reteta de pe SU, recomand, au iesit perfecte: https://savoriurbane.com/gogosi-pufoase-reteta-de-la-bunica/ .

Si tot ieri am tocat in sfarsit painea uscata pt pesmet.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut sarmale, cu ultimele foi de varza murata, mai multe in vitza.

Ieri, pentru musafiri, gratar de porc si carnaciori tip "Plescoi" (cumparati), cu piure si muraturi. Si in premiera am cumparat ciorba de burta de la magazinul moldovenesc, a fost delicioasa se pare (eu nu mananac, doar am gustat zeama). S-a ras toata, chiar un baietel invitat, reputat ca foarte mofturos, a mancat doua boluri. Azi avem de perisoare.

E buna optiunea asta de mancare gatita de cumparat la nevoie, nu se compara gustul cu al celei din supermarketuri, aici doamnele gatesc ca la mama acasa (poti vedea direct in magazin cum pregatesc bucatele)

 

Am facut si un tort, reteta noua, de zmeura si lamaie pe un "blat" de biscuiti, cum e cel de la cheesecake. A iesit foarte bun, doar blatul nu s-a solidificat (60 ml unt topit la 375 ml biscuiti graham zdrobiti, cred ca a fost gresita reteta si trebuia mai mult unt). Dar nu a fost o problema. (poza este la Ghetar daca vreti sa il vedeti)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vad ca n-am scris, dar mici cu cartofi prajiti am avut si noi duminica.

 

Ieri am facut supa crema de cartofi si salata din paste de orez, mai am si astazi.

sotul a devenit specialist in facut mici. inainte gresea si punea bicarbonatul de sodiu la inceput si il stingea cu supa de oase, acum il pune asa praf si doar un pic mai mesteca carnea. ies f fragezi. 

 

pt cine nu stie, bicarbonat de sodiu se pune si in retetele de stir fry asiatice pt ca  infragezeste carnea.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...