Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.105


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Mare porcarie cu toate bisericile astea  [}:)] .

Szy,

eu nu ma stresez, gatesc amestecat traditional cu ce mai pica.

 

La aperitiv sunt chestii cumparate, gen verdeata,ridichii, ceapa verde, [il]  branza, oua vopsite. o sa fac numai o rulada de ciuperci si drob de ficat.

 

Fel principal friptura(sau de florii peste la cuptor)  cu garnituri rapide. 

 

Pasca o sa fac numai de pastele ortodox. Poate deserturi cumparate, fructe, inghetate.

Chiar nu se merita sa stau numai in bucatarie.(poate ma mai ajuta copiii cu una, alta) 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am avut din friptura de porc pina ieri, ieri mi-am facut doua oua ochiuri si o salata de rosii si castraveti cu putina brionza in ea.

 

Astazi nu stiu exact, trebuie sa fac ceva pentru doua zile insa nu am nicio inspiratie, cred ca ceva paste cu fructe de mare, simbata am ton in meniu, il marinez cu ulei de masline, usturoi si maiie si fac tras la tigaie.Nu stiuu exact cu ce garnitura.

 

Am dat comanda la ferma de o pulpa de miel, ma duc miercuri s-o iau si vreau s-o pun direct la marinat, are cineva experienta cu pulpa de miel, cum se marineaza, cit se tine la cuptor?Eu nu am facut pina acum pulpa de miel, asa ca sunt incepatoare.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dana, eu fac 2 tipuri de marinada:

- una cu vin (ochiometric), apa, sare (25gsare la 1l lichid), usturoi muult, ceapa, piper, ulei de masline, piper

-una cu iaurt: 500g iaurt, 4lg ulei de masline, sare, usturoi, 1 lamaie (coaja si suc). Eu pun sare pe pulpa si o las asa cat prepar marinada, apoi pun marinada peste.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andacos, asa pt orice eventualitate, pulpa de miel (jigoul) iese f buna si ne-marinata. Doar frecata cu sare, piper, cimbru, rozmarin si impanata cu mult usturoi. Se infig si crengute de cimbru si rozmarin (proaspete). Eu o dau la cuptor cu un pic de apa si ulei acoperita cu hartie de copt si folie de Al pentru doua ore si apoi descoperita inca o ora.

 

Dar am vazut intr-o reteta video o marinada din patrunjel, ulei si usturoi facuta cu blenderul de mana si apoi intinsa pe pulpa crestata in prealabil.

Cred ca voi lua 2-3 pulpe mai mici si fac si una marinata sa vad cum iese, sa compar.

 

Taica-miu marineaza cu vin, cam ca in reteta Mcocai.

Conteaza si marimea pulpei, cand e mare spre berbecut cred ca merge mai bine marinata.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cite persoane iei 2-3 pulpe, sau te-ai referit la alt fel de pulpe decit cele de miel?

 

Eu cind am comandat, am comandat pentru 4-5 persoane si mi-a spus ca o pulpa imi ajunge, undeva la 2 kg are, ca sunt micuti mielutii.

 

CMarinata cu usturoi, cimbru si rozmarin ma intereseaza si pe mine, poate pun si lamiie(cum a scris si mccoca) si mai cochetez si cu menta, insa nu stiu exact cum se comporta daca o tin 2-3 zile la marinat.


Cred ca voi lua 2-3 pulpe mai mici si fac si una marinata sa vad cum iese, sa compar.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...