Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi? Cap.105


Recommended Posts

Sziv, da, are crusta de zahar si este umplut cu cacao si nuci. Albusurile le-am batut spuma cu zahar, am adaugat cacao, nuci maruntite si zahar vanilat!

La noi nu se prea fac cozonaci, ca se face baigli din aluat sfaramicios, dar cand se facea cozonac, avea aceasta crusta de zahar, aroma copilariei pt mine, aluatul era cu coaja rasa de lamaie si stafide. Dar crusta era baza.

 

Am primit nuci si va trebui sa fac si eu ceva prajituri, m am gandit la cornulete, mai faceam o prajitura delicioasa cu blat cu nuca si crema ness, mai demult faceam o reteta straveche de tort cu blat cu nuca si crema fiarta de nuca.

Daca aveti ide de prajituri / torturi foarte bune cu nuca, astept idei.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

mai demult faceam o reteta straveche de tort cu blat cu nuca si crema fiarta de nuca.

Daca aveti ide de prajituri / torturi foarte bune cu nuca, astept idei.

Da,  [il] si eu aveam pe vremuri o reteta din asta de tort. F bun.

Cornuletze  [il]

 

Chec cu nuci? 

La retete nedulci.

Scordolea de nuci ( paine inmuiata, ulei, usturoi) . E buna in perioada de post.

https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/salate-de-fructe/scordolea-cu-nuci

Sau salata ( mere taiate in cuburi, nuci, miere, iaurt grecesc, zeama de lamaie) 

 

https://www.foodtempel.de/frischer-apfelsalat-mit-walnuessen-joghurt-und-honig/

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mamaa, ce de bunatati pe dc!

Cozonacul la fel il fac .

@mcoca, borcanele sunt de pus la fermentat sau le-ai sterilizat. nu am auzit de salata asta.

Svy, eu am facut o prajitura cu nuci cu o reteta pe care Fleur a scris-o la retete de pe ghetar( parca) . Nu am mancat ceva mai bun, sunt de fapt doua prajituri, un strat de crema de ciocolata si blatul de nuca. Fenomenal! dar grija mare la colesterol

Eu am mai facut tort de mere, prajitura turnata cu branza, canelonni cu spanac si ricotta, friptura de miel, sticksuri de dovleac, ff bune dar am mancat numai eu, coaste cu varza, supa de pui

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 mai demult faceam o reteta straveche de tort cu blat cu nuca si crema fiarta de nuca.

Daca aveti ide de prajituri / torturi foarte bune cu nuca, astept idei.

 

 

Am eu reteta asta , o fac 1-2 ori pe an dar am inceput sa amestec crema de nuci cu frisc, iese mai light

Blat

5 oua

90 grame nuci macinate

100 gr faina

150 gr zahar

 

Sirop 

200ml apa

200gr zahar

rom

 

Crema

200 gr nuci macinate

300 gr zahar

100 ml lapte

150 gr unt

150 gr marga

rom

coaja rasa de lamaie

 

Laptele se fierbe cu zaharul, cand incepe sa fiarba se adauga nucile.Se da la rece .

Cand s-a racit se amesteca cu celelalte ingrediente

 

Eu amestec cu frisca batuta.

 

In loc de sirop folosesc suc proaspat de portocale, altfel mi se pare prea mult zahar :(

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Collins, te rog reteta la acea prajitura ! 

N am niciun stres cu colesterolul, eu doar si exclusiv duminica mananc dulce / paine / etc.

 

Judoka, merci pt pontul cu salata, am si uitat ca pot pune nuci si in altceva decat dulce. Probabil o sa fac cornulete sa returnez amabilitatea celor doua prietene care m au cadosirit cu nucile, n am facut de muuulti ani. Weekendul asta insa o sa fac checuri

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am eu reteta asta , o fac 1-2 ori pe an dar am inceput sa amestec crema de nuci cu frisc,

Crema

200 gr nuci macinate

300 gr zahar

 

 

Laptele se fierbe cu zaharul, cand incepe sa fiarba se adauga nucile.Se da la rece .

Cand s-a racit se amesteca cu celelalte ingrediente

 

Si mie mi se pare f mare cantitatea de zahar. (300 la crema+200 in sirop).

Margarina nu folosesc (nici la creme , nici in mancare) 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

aTort de nuca si ciocolata, fara faina:

 

Blatul

 

250g zahar

 

250g apa

 

250g nuci macinate

 

5 oua

 

1 lingura cacao

 

450g frisca

 

Se pun la fiert 250g apa cu 250g zahar, se fierbe siropul 7-8 minute. Se adauga nuca, se amesteca repede ( sa nu se prinda de cratita). Se adauga cacao si se da la rece.

 

Cand s a racit bine se adauga cate un galbenus, amestecand intr o singura directie.

 

Se bat albusele spuma si se adauga delicat in compozitie.

 

Se adauga coaja de portocale si arome dupa gust ( vanilie, rom).

 

Se toarna in forma de tort detasabila, unsa cu unt si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.

 

Se coace la foc potrivit (180C) 20 de minute. Se incearca cu scobitoarea.

 

Cand e gata se lasa sa se raceasca apoi se imbraca in frisca batuta si se orneaza dupa preferinte.

 

Crema de ciocolata ( optional):

 

200g ciocolata semi-sweet

 

200 ml frisca lichida

 

100g unt

 

30g zahar pudra

 

2 linguri nutella

 

Se topeste ciocolata in frisca lichida, pe bain marie sau la microunde.

 

Se da la rece pana se raceste complet! ( cateva ore...sau la congelator)

 

Cand e rece se bate ca o frisca obisnuita.

 

Untul se scurge, se freaca cu zaharul pudra, se adauga nutela.

 

Se adauga compozitia de unt in compozitia de frisca.

 

Toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura!

 

Se inveleste blatul in crema de ciocolata si apoi se inveleste cu frisca.

 

Atentie! Blatul e moale ca o trufa de ciocolata, nu se poate taia in doua straturi!

 

Tortul se mai lasa la rece 1-2 ore si apoi se poate servi.

 

 

 

 
Reteta de la Fleur de la Retete pe Ghetar 

 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blatul asta cu nuci îl face soacra mea. E foarte bun. Copii ei ii denumesc : “gustul copilăriei “

Crema totuși e una cu ou. Mihaela-s cred ca face aceeași crema . 
Soacra mea avea un stress cu crema de unt. Așa ca eu ii fac crema de vanilie cu unt și cacao. Dar nu e cea originala . Nici ea nu mai știe exact rețeta . 
 

crema de unt se taie când Ingredientele sunt la alta temperatura fata de temperatura untului . 
dar spre deosebire de frișcă , crema de unt se repara simplu , bătând in continuare ( saviori tip )

 

tort ce nu e blatul de la prăjitura Gabriela . 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...