Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim astazi? Cap.105


Recommended Posts

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Week endul asta am mancat romaneste : ieri pomana porcului cu mamaliga, azi varza a la cluj. Am facut si samalele pt Craciun, le-am bagat la congelator crude. Am si 25 pe care le voi pune fierte.

 

Am chef sa fac un chec englezesc imbatat de Craciun. Am luat fructele confiate, le pun la imbatat acum.

 

Va las un biscuite de Craciun:

 

318294660_10158892537430927_675679761638

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si e decembrie 

Mococa, arata excelent fursecurile !!! Ai fost cea mai harnica pe grup ! 

 

Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura,  din butoi (nu al meu  [^] ).

Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane.com/prajitura-kati-cu-foaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata. 

Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.

Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.

Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si e decembrie 

Mococa, arata excelent fursecurile !!! Ai fost cea mai harnica pe grup ! 

 

Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura,  din butoi (nu al meu  [^] ).

Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane.com/prajitura-kati-cu-foaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata. 

Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.

Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.

Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.

sziv, ca de obicei, te-ai intrecut pe tine!    ca aici n-ai concurenta oricum. Poti sa imi dai mai multe detalii despre ce am pus in rosu? Ce ai facut mai exact cu acele legume? Multumesc.  [flo2]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si e decembrie 

Mococa, arata excelent fursecurile !!! Ai fost cea mai harnica pe grup ! 

 

Eu joi am facut fasole frecata cu ciolan afumat, s a mancat cu muraturi asortate, in saramura,  din butoi (nu al meu  [^] ).

Vineri am facut cele 3 foi de la prajitura Kati, care pt mine ramane deliciul absolut al copilariei: https://savoriurbane.com/prajitura-kati-cu-foaie-sfaramata/ aici reteta, doar ca eu macin fin foaia, sa fie o crema delicata. 

Sambata la pranz am avut mamaliga cu branza sarata si slanina.

Dupa care am gatit vesnicele paneuri de adus si la munca, vinete - dovlecel - conopida - ciuperci, facute in panada cu kefir (asa se fac ultra rapid). Am facut mancare de mazare galbena uscata, cus-cus, niste oua umplute. Si seara am reusit sa pun si prajitura la frigider.

Duminica la pranz am avut snitele porc-pui, cartofi gratinati - mini-portii facute in forme de silicon si multa salata verde.

 

ce este mazare galbena uscata ? 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Letitia [flo]

Conopida o fierb cat sa intre furculita in ea, apoi o rup / tai in bucati.

Vinetele le iau mici - subtiri sa nu cumva sa aiba seminte, le curat si feliez, pun sare si las in sita la scurs. La fel fac si cu dovleceii si zucchini (pe astia ultimii cu coaja). Ciuperci am luat 12 bucati mai mici si le am taiat in 2.

Pregatesc de obicei intr un bol inalt panada: 5 oua, sare, cca 1 l kefir si faina, ca sa iasa ca o smantana, fara cocoloase. Lucrez cu 2 tigai teflon, intr una fac feliile de vinete/dovlecel si in cealalta conopida/ciupercile. 

In bolul cu maglavais pun cate 15-20 felii de vinete si bucatile din restul si merg f repede asa, fara sa le tavalesc in faina si apoi ou. Le prajesc aurii si le scot pe multe servetele.

 

Dana , [flo]

https://bioshi24.ro/ro/products/mazare-decorticata-5-kg-44023?gclid=EAIaIQobChMI-aq5iKLi-wIVwgbmCh2g1Az-EAQYBSABEgLH6_D_BwE

Am avut o punga de 400 de g de mazare, am facut -o cu ceapa + amestecul meu razuit din legume pt ciorba, le am calit un pic, am adaugat mazarea (am pus o la inmoi in apa inainte cu cateva ore bune) si le am lasat la fiert, adaugand apa cat era nevoiem plus un pic de paprika iute din tub pt gust si culoare :-) 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...