Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce gatim astazi? Cap.105


Recommended Posts

Și ca să închei lunga poveste a gelatinei: aici în supermarket se găsește doar gelatină la plicuri de 7 g. Foițe folosea mama în România. Oricum mi se pare complicat și cu foițele.

Tortul a ieșit foarte bun, am pus o fiolă de aromă de lămâie, cred că mergea și vanilie sau chiar rom (plus stafide, e o combinație pe care o ador). Am pus și caise uscate și "rehidratate" câteva minute în apă călduță. A fost suficient de bun și aspectuos ca să împart jumate din el la nașii copilului!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Arată super, Michelle, este o supă sau o "tocană" de pește și fructe de mare? Ce cantitate mare, cred că ați avut invitați.

 

Mult mai modest, am avut și noi meniu "acvatic" pe 1 ianuarie. Icre de crap, caviar de somon și o coroniță de creveți cu sos cocktail la aperitiv. Somon la cuptor cu garnitură piure și fasole verde.

Eu dacă pregătesc pește, nu pot mânca din el și a doua zi, nu știu de ce. Băiatul a mâncat și azi din somon.

 

În schimb azi am primit o piftie de porc fantastică, usturoiată cum îmi place. Am făcut mămăligă. Din asta aș mânca dimineață, la prânz și seara!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

De revelion,

am mai avut in plus o supa concentrata(de la ingredientele fierte pt salata de boeuf) si o salata de sfecla rosie si oua.

 

Pana la urma ne-am hotarat la tiramisu. A iesit f gustos. Mi se pare un desert rapid si usor de realizat.

————

Ieri a facut fii mea un brownie. Numai calorii, dar a iesit super bun.

 

Azi snitzele si piure de cartofi.

 

Desert : tort cu iaurt.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salutare si An Nou Fericit ! [bis]

 

M-am tinut de program, am gatit de toate pt toti, am impartit ce am avut, a fost bine, bine ca s a terminat  [:-)))] .

Pt fetele din Ro: recomand blaturile Boromir, cele rotunde pt tort, 3 la set. Sunt exceptionale, nu am mancat blat mai bun facut in casa ! Am umplut 3 torturi cu crema caramel si deasupra crant. Si am umplut cu mare arta si foile ce cremes cumparate.  [^]

Si pt ca sunt o baba comunista, am facut minisandwichuri ca pe vremuri, am niste vecinute care abia asteptau sa poata incepe petrecerea. [s]

Am facut ciorba de burta, cele 6 caserole de racituri, niste file de pastrav, salata de cartofi, cateva snitele si chiftele. Pt mine am avut minisandwichuri cu pasta de ton si cu felii de avocado. Am mai pregatit o portie mica de salata de vinete si mult pa la toata lumea.

Azi la seviciu s-a mancat  tot ce am adus.  [8D]

 

 

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

post-12863-0-10037000-1672747805_thumb.jpg

post-12863-0-47407200-1672747817_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La multi ani cu sanatate in 2023!

 

Si eu am facut diplomatul :). Eu am facut reteta de pe savori: e bine explicat, cu gramaje nu cu cani, nu ai cum sa dai gres.

Am mai facut o salata de ciuperci cu ciuperci proaspete care a iesit exceptionala. Gata, nu am folosesc din conserva in veci :).

Am facut si o salata de cruditati si oua umplute, am primit racituri si salata de boeuf.

Pt a doua zi am facut o ciorba de fasole, ca cica se mananca boabe de anul nou :).

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Arată super, Michelle, este o supă sau o "tocană" de pește și fructe de mare? Ce cantitate mare, cred că ați avut invitați.

da, e ca o tocanita de seafood. sotul meu o face i-ar eu il asist. 

din scoici si shrimp a facut " stock-ul" si apoi scoicile le-am aruncat, ca nu ne plac. jumatate din shrimp i-am mancat separat ( cocktail).

pestele l-a fript pe bbq si am pus doar bucatile in oala.  

pt prima data am respectat reteta si am pus vegetala fenel ( nu stiu cum se traduce in romaneste) , aveam emotii ca poate nu o sa mi placa gustul, dar nu s-a cunoscut.

nu am avut invitati, mancam din ea 3 ori… e f buna si dupa cateva zile. in prima zi am mancat cu paine data cu unt di usturoi, ieri am facut mamaliga. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Merci, voi verifica si reteta de diplomat de pe savori, pentru o data viitoare cand o mai fi.

Eu fac tort de 2-3 ori pe an. De 7 ianuarie, daca voi fi in stare ca voi fi dupa o operatie, cred ca iesim la restaurnt, nu mai gatesc.

 

Maine trebuie sa gatesc ceva spornic si usor de reincalzit. Cred ca o lasagna, o supa-crema de ciuperci si niste snitele de pui.

 

Sziv, merci de pont, poate apar si la noi blaturile, eu cumpar de aici cozonaci Boromir, chiar acum de Craciun au fost foarte buni si crescuti, mai cumpar de la ei malaiul si parca si niste fursecuri am cumparat. Ne plac la gust toate cele cumparate de la ei.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...