Laura25 Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 Daca nu ati renuntat la lactate, oua si peste, atunci gama este mult mai larga si variata.De ex. conopida cu branza la cuptor (eu oparesc conopida, apoi buchetelele le ameste cu branza dulce+telemea, smantana si oua si le dau la cuptor), feta la cuptor, cartofi copti in coaja amestecati cat sunt inca fierbinti cu telemea (si salata de varza murata , delicatesa de iarna din copilaria mea) , pasta de branza, bruschete (eu de ex fac pt copii mini-pizza : chifle de la lidl taiate pe orizontala, unse cu unt amestecat cu usturoi, peste care pun o combinatie de rosii,ardei, sunca, salamuri - la care tu poti renunta - ceva branza ce se topeste, bagat la cuptor 15-20 minute) , smothie-uri de frute cu fulgi de ovaz, peste in diferse combinatii , ciorba de peste, fructe de mare cu paste sau cu orez, mamaliga cu branza si smantana . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Aprilie 28, 2022 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 asta mi-a atras definitiv atentia...conopida cu branza la cuptor (eu oparesc conopida, apoi buchetelele le ameste cu branza dulce+telemea, smantana si oua si le dau la cuptor), mersi de idee Laura [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Aprilie 28, 2022 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 si am mai retinut ideea cu dovlecel si vinete pane! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 asta mi-a atras definitiv atentia...conopida cu branza la cuptor (eu oparesc conopida, apoi buchetelele le ameste cu branza dulce+telemea, smantana si oua si le dau la cuptor), mersi de idee Laura [flo2] Eu pun piper si mamar din belsug in combinatie si dupa ce asez in vasul yena torn desupra un strat subtire de smantana cu un ou batut in ea. Ii face o crusta frumoasa. Poti pune si brocoli, nu doar conopida. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 si am mai retinut ideea cu dovlecel si vinete pane! la mare la greci aveau la taverne in meniu si iti aduceau o farfurie cu varf de feliute de tzuchini pane, inmuiai in tzatzichi ... mmm... mamaaaa ! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Aprilie 28, 2022 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 suna super bine!!! mersi mult Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 Ottolenghi are retete foarte fine, in special daca iti place mincarea "aromata" https://ottolenghi.co.uk/recipes/vegetarian-recipes Mie imi plac mult vinetele astea: https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/aubergine-with-buttermilk-sauce/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 (editat) Multa sanatate ! Sa treaca intoleranta ! In cafea merge orice alt lapte :-) Nu e problema. Bine ca in rest puteti consuma lactate (conpida la cuptor fac si eu foarte des, macarea copilariei la mine, acum mai arunc si bucati de broccoli , la noi se pune strat de conopida, cateva linguri pesmet, apoi smantana si deasupra se recicleaza cascavaluri gasite si uitate in frigider :-) ; acum e sezon de spanac la noi si dovlecei - sambata urmeaza sa fac o mancare de spanac, in loc de bechamel cu lapte poti pune cateva linguri de smantana si tot sambata fac si mancare de dovlecei.Daca mancati oua, aici iar exista foarte multe posibilitati. Editat de Aprilie 28, 2022 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Aprilie 28, 2022 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 Risotto cu ciuperci sau sparanghel. Are multe retete cu peste si fructe de mare: https://ottolenghi.co.uk/recipes/fish-seafood Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Aprilie 28, 2022 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2022 Ottolenghi are retete foarte fine, in special daca iti place mincarea "aromata" https://ottolenghi.co.uk/recipes/vegetarian-recipes Mie imi plac mult vinetele astea: https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/aubergine-with-buttermilk-sauce/super faine idei - cred ca imi depasesc nivelul - dar voi incerca. Eu sunt super fan spices si arome - dar sotul e mai clasic si nu le intelege [alcool] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.